Razlike mladi/stari ko te ustavi policija

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Dozdaj ko so mene ustavili sem več ali manj vedno mogo špilat ovco in jokcat in se opravičevat in iskat izgovore,
pokasiral kazen itak, kartonček me je nekajkrat sicer zvlekel z dreka ampak še vedno sem kar nastradal.

In pol štorija mojega soseda. Meli so neko obletnico nevemčesar že in je seveda butnil par piv pa kak liter gor,
in se takole kar orng okajen zbasal za volan in odvjugal domov. Minutko pred domom mu policija spusti lučke
in sledi postopek. Dajo pihat. 0,74. Debatirajo debatirajo in pridejo tako daleč, da sta ga policista spremljala z
službenim vozilom zadaj do doma. (kako dobro minuto vožnje) Brez kazni brez vsega.

Mislim a ni to svinjarija, da modela ki mu je po avtu videt da je well-off tolarirajo do te mere da mu dajo eskort domov,
mene ker sem pa mulo ki po dveh pivih popolnoma trezen z 0,26 jebejo a mi bota tolerirala 0,02 al ne, pa mi še pribije kazn
za pas: "Nekaj moremo napisat, bodite srečni da ni 300€!"

Pa sej kul da se da s katerim policistom kaj zmenit pa da se nekak zdilata da če naletiš v naselju 65 da ti napise 58 pa da si pod tistimi limiti in to, al ap da ti vsaj neda pik in podobno ampak res take razlike delat...

Pa sosed ni poznal kapsov, mel kupončkov, pol mu tut pihat nebi dala, amapk ju je nekako napalamudil in mu je uspelo.

Ponoči grem scat, čujem zunaj neke avte se premikat, pa vidim soseda ko odpira rampo in maha policistoma.
Ob priliki ga srečam in se pošalim če zdaj ga že policija domov spremlja, pa mi pribije "kdo ti je povedal?!" In mi
obrazloši situacijo...

da nebo kdo po pomoti razumel, zdi se mi super da ni rabil plačat, ker v osnovi nikol ne pije (pravi), tokrat je bla pač izjema
ampak sam sebi je zdel pač sposoben za vožnjo, gre se mi le zato da to enemu mlademu nebi uspelo, ker je pač mlad al kaj,
pa makar bi bil še tako reven študentek v katrci, bi mu pribila tako kazn da se nebi pobral do avgusta 2013.

Pa ista štorija ko ustavijo mojga starca, osel stari vedno pribije kak štos, pa malo obrazloži kako se je pozabil pripasat,
pa da si je sam kriv da zdaj dobi kazaen, pa da ni hotel, pa da samo tu 2 ovinka, pa hudič stari nikol ne plača.
Meni pa žarnca ne dela pa mi grozi z odvzemom tabl.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Kaj vem
rolleyes-1.gif

Mogoče res bolj komplicirajo ko si mlad,vsaj iz mojih izkušenj od prej.
Vendar se mi zdi da je bolj odvisno od tega na kakšnega policaja naletiš in od tega kakšne je volje.
evil.gif

Če je že po naravi tečen,pol pa še mu stara sinoči ni dala.....potem ja ponavadi
bonk.gif

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Jaz sem še vedno mlad voznik. Ustavili so me samo 2x navkljub velikemu številu prevoženih kilometrov, pa še to je bila samo kontrola prometa. Kazni še nisem dobil sicer je tudi bolje težka da bi me dobili saj ne divjam. Nekega večera, kakega pol leta sem imel izpit, smo šli s kolegi in kolegicami v klub. Ko sem šel domov sem še eno prijateljico domov peljal. Na poti od njenega doma do glavne ceste me zelo zelo nepravilno ustavi policija (me prehiti čez križišče in ko je pred mano na polne zavre). Jaz se ustavim, čakam in nato pristopi gospod policaj. Mi reče za papirje, mu jih dam. Nato pa me začne spraševat kaj delam v teh koncih, češ da nisem s tod in ne vem kaj, jaz mu povem da sem nekoga domov peljal, ki je tu doma. On pa meni nazaj da koga, jaz pa njemu da to ga pa res ne briga. Nato je pa popizdu mi rekel naj avto ugasnem in da naj dam ključe ven in iztopim. Jaz stopim vem on meni, da naj grem zraven do avta, da bom pihal (Ne pijem ko vozim). Jaz napiham 0,0 on pa da nekaj ni bilo v redu. Piham še enkrat in on se končno pomiri s tem je 0,0. Nato sem moral pokazati dodatno opremo, rezervno gumo, profil mi je zmeril... Enih 20-30 min me j***l, nato pa se končno sprijaznil, da mi ne more kazni za nič napisat. Jaz se nato odpeljem on pa za mano dokler nisem prišel ven območja te policijske postaje.

Menim da je vse odvisno od policaja. Drugič me je ustavila provida na avtocesti Celje - Ljubljana, jaz sem mislil da zato ker sem se peljal kakih 160 po števcu a mi je le povedal da mi zadnja luč ne dela;)

Vse je odvisno od policaja. Vsaj po moje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Preverjal te je, če si njegovo hčerko domov peljal
smile-1.gif
.
Sicer pa je tako, da lepa beseda včasih lepo mesto najde. Grda pa zagotovo nikoli. Torej, če se do gospodov v službi lepo kulturno obnašaš, je neka možnost, da se bodo tudi oni do tebe. Ni pa garancije.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Stric pri skoraj 60 je imel enkrat podobno izkušnjo. PIhnil kak km pred domom, vendar je bil njegov zagovor da do sedaj (v 40 letih) ni imel problemom s kaznimi (in preverbi po zvezi na postajo) uspešen, in jo je odnesel samo s težkim ustnim opominom.
Od takrat si ga še manjkrat privošči, kadar vozi.

Sam je ob neumnosti še nisem poceni odnesel, je pa res da nisem imel velikokorat ztežav z varuhi reda

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
pomoje ni point v tem, al si mlad ali star, važno je predvsem to na kakšnega policaja naletiš, in ali je že izpolnil normo za tisti dan.

Je pa prav da mlade bolj šraufajo, starega konja ne boš novih trikov navadil. Stari je z 40leti vožnje brez nesreče že dokazal, da zna vozit (tudi pijan)... mladi do 25.let pa povzročijo četrtino vseh nesreč.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Preverjal te je, če si njegovo hčerko domov peljal
smile-1.gif
.
Sicer pa je tako, da lepa beseda včasih lepo mesto najde. Grda pa zagotovo nikoli. Torej, če se do gospodov v službi lepo kulturno obnašaš, je neka možnost, da se bodo tudi oni do tebe. Ni pa garancije.

To se strinjam s tabo, samo tudi jaz ne vem kakšno podlago imajo oni za spraševanje takih stvari kot je to koga si vozil, kje si bil, kam greš, kje si zaposlen
bonk.gif
In take zadeve se meni zdijo absurdne, ker konec koncev njih take zadeve čisto nič ne brigajo, ali pač?!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Ob šengenski meji to sprašujejo. Tudi mene enkrat so, ker sem bil od drugod. Jaz sem jim povedal kar hišne številke od kod grem in kam grem, če jih že zanima. Po mojem jim ne rabiš nič povedati. So mi pa rekli, da jih to zanima, ker sem v obmejnem območju. Potem sem jim še z roko pokazal v kateri smeri je 4 km zračne razdalje do meje in svetoval naj tam kontrolirajo mejo.
Dobro, malo sem se razjezil, ampak oni so verjetno delali približno tako in tam kot jim šefi naročijo.

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
Citat:
In take zadeve se meni zdijo absurdne, ker konec koncev njih take zadeve čisto nič ne brigajo, ali pač?!

Mene so v dobrih štirih letih odkar imam izpit ustavili dvakrat (kontrola), enkrat je bila policistka kar precej firbčna kje sem bil in kam grem, ampak sem na vsa njena vprašanja kulturno odgovoril in posledično mi je v manj kot minuti zaželela srečno vožnjo in sem šel dalje.
Sam sem mnenja, da če imaš korekten odnos do policistov, imajo oni enak odnos do tebe. Se pa najdejo izjeme v vsakem poklicu.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ob šengenski meji to sprašujejo. Tudi mene enkrat so, ker sem bil od drugod. Jaz sem jim povedal kar hišne številke od kod grem in kam grem, če jih že zanima. Po mojem jim ne rabiš nič povedati. So mi pa rekli, da jih to zanima, ker sem v obmejnem območju. Potem sem jim še z roko pokazal v kateri smeri je 4 km zračne razdalje do meje in svetoval naj tam kontrolirajo mejo.
Dobro, malo sem se razjezil, ampak oni so verjetno delali približno tako in tam kot jim šefi naročijo.

Jaz sicer sem doma iz šengenske policijske enote, a mene so pa ustavili v sosednji enoti, ki pa ni šengenska.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
To se strinjam s tabo, samo tudi jaz ne vem kakšno podlago imajo oni za spraševanje takih stvari kot je to koga si vozil, kje si bil, kam greš, kje si zaposlen
bonk.gif
Kje si zaposlen jih briga, da vedo kam poslat zahtevek da ti trgajo od plače, če nebi sam plačal.

Meni je enkrat en goljufivi policaj celo zagrozil, da me bo prijavil ne vem še vse za kaj, če sem se mu slučajno zlagal kje delam. Goljufivi zato, ker tistega prekrška, za katerega mi je napisal kazen nisem storil in tudi pri sodniku za prekrške sem to dokazal in bil oproščen.

Drugače me je pa policaj že spraševal, od kje poznam punce, ki so ble z mano v avtu, pa iz kje in kam grem tudi. Tudi nitke v rezervnih žarnicah je že gledal če so vse cele, pa zlagal ven poln prtljažnik, da je videl rezervno kolo

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
KSZ

Lahko te sprasuje kam gres in s kakim namenom si nekje. Gre za to, da ti ne mores vedeti zakaj si ustavljen (sploh ustavljanje na nacin da je zapeljal predte). Lahko da se je 20km stran zgodil rop in si bil podoben storilcu. Pac te je izprasal kaj delas in kam gres. Ker si bil pameten je preveril ali vozilo in oprema ustrezata predpisom. Pac opravil je svoje delo.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Kam greš in s kom in od kod in zakaj njega čisto nič ne zanima. Ga pa zanima tvoja reakcija na vprašanje in kakšen bo odgovor. Če odgovoriš: "Em...ja...z mojim...prijateljem sma bila nekje...kje?...am....no....pri njemu doma sma nekaj delala...kaj?...nekaj sma...em...sestavljala...." si mu že sumljiv.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ga zanima, drugače te ne bi vprašal. Je pa odvisno tudi ali bo tvoj odgovor prepričljiv. Če pa rečeš da ga nič ne briga in hkrati potrjuješ sume zaradi katerih te je ustavil, pa ima vse možnosti da te povabi na postajo pa se še tam pogovorita. Je pa dejstvo da so taka vprašanja pogosto samo pritisk, sploh če imaš občutek da bo stranka začela delat težave. Nima veze, point je da kar seješ to žanješ in velja za oboje tako policiste kot občane v postopkih.

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Sem še mlad voznik. So me v soboto ustavli s fotrovim avtom. Pa je stari pozabu prometno dat v avto. Jez kličem pred policajem, kje je prometna bemti, malo bol naglas sm govoru. Je policaj reku, da se ni treba razburjat, bo on preveru... In res, pokažem mu še prvo pomoč, trikotnik... Na koncu pa še reče, da naj drugič le imam prometno sabo, da mi bi lahko napisal kazen a naj mi bo...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kakega pol leta nazaj me ob 5 zjutraj v nedeljo ustavi policajka, valda vpraša; "je bilo kaj alkohola?", ji odgovorim; "nekaj malega pa res če sem iskren". Mi vrne vozniško ter prometno in zaželi srečno vožnjo.
zmaga.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ce bi pa komu kaj ukradl, bi se pa pisdil, zakaj policija ni preverila vseh vozil v tistem trenutku itd....