Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
Ce se lahko malo "vmesam"
To je tudi mene zanimalo zakaj jemljes tako visoko ceno elektrike za 100 km? OK, zdaj si povedal, da to jemljes ceno cez 5 let, ampak, zakaj pa potem jemljes danasnjo ceno bencina/dizla? Mocno dvomim, da bo cena bencina cez 5 let "samo" 1,5 EUR. Prej 2, ali pa se vec. Tako da bi za bencin/dizel na 100km moral tudi napisat vsaj 9-10 EUR. Ce gledam moj avto, si lahko samo zelim, da bi danes dal "samo" 9 EUR za 100km
@Davidoff
Se pravi po tvoje te skrbi, da bo drugo leto DNEVNIH migrantov v LJ, kateri bodo imeli elektricni avto in bodo vsi hoteli polnit naenkrat 100.000?? To je se prvo aprilska sala, ne?
100.000 elektricnih avtov v CELOTNI Sloveniji nebo se vsaj 15 let, ce ne 20... Do takrat pa verjamem, da bodo baterije ze toliko izboljsane, da bodo taksni avti, kateri imajo danes domet 100 ali 150 km, imeli takrat vsaj 3 do 4x daljsega...
Danes, pa tako kot ti je ze Andy rekel, elektricni avto ni za vsakega. Kaj bo cez 10 let, bomo vidli...
Kapaciteta je lahko tudi 10.000 km, kaj mi to pomaga, če se bo polnil en dan.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
malo je zdaj problem favšije...tudi sam bi se z veseljem vozil na elektriko, a je nakup tovrtsnega avtomobila enostavno predrag in zaenkrat še ne vzdrži vode, vsaj pri meni. Vzporednos prodajo električnih vozil se bo širila tudi ustrezna infrastruktura, to je fakt, je pa fakt tudi da bo el. energija kot pogonsko sredstvo vzporedno tudi dražja.
Citat:
Za razliko od tebe ne rabim veliko napisati, da povem bistvo.
Kar se pa tiče glede tvoje ideje, menjava baterije na polnilnicah, ideja je bila, vendar že v kali zatrta. Zakaj? Ugani.
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
Citat:
Za razliko od tebe ne rabim veliko napisati, da povem bistvo.
Kar se pa tiče glede tvoje ideje, menjava baterije na polnilnicah, ideja je bila, vendar že v kali zatrta. Zakaj? Ugani.
A ti isto vidiš? Bla bla bla
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Se mi še ni zgodilo, da bi ostal s prazno baterijo v telefonu ali prenosniku.
Ampak, če imaš polnilni kabel čakajoč na domačem parkirnem mestu oz. garaži, se je moreš faliti. Postane to rutina, da ko parkiraš, primeš ročko za polnjenje in jo vtakneš v avto. Stvar petih sekund.