Ray Ban očala - nakup preko ebay-a

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.566
335
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik unfuckable pravi:
http://cgi.ebay.de/Ray-Ban-RB-...Q2em118Q2el1247

Ista očala v Nemčiji. Ali poštnina znaša 0 eur?

Die Sonnenbrille ist neu und hat 24 Monate Garantie.
Lieferumfang: Sonnenbrille, Etui und Mikrofasertuch.
Versandkosten 0,00 EUR über DHL in Dutschland.
Versandkosten 0,00 EUR in Europa.
V Nemčiji je brezplačno, vprašaj ga koliko bo za Slovenijo (če sploh pošilja). Za tista iz ZDA, pa računaj še DDV, carino in pa stroške carinjenja.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.566
335
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik unfuckable pravi:
Versandkosten 0,00 EUR in Europa.

A niso tole stroški pošiljanja (Nemščina je bolj šepava).
Jup, so. Pišuka, sem gledal le spodaj, kjer bi moralo biti to navedeno, pa sem spregledal med tekstom zapisano. Potem te dejansko pridejo 144 EUR.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Baje pa nizko cenovne Ray Banke uničujejo na naši carini, vsaj tako sem bral v časopisu.

Ene sem prejel, za druge so zahtevali račun ( 4 $
hysterical-1.gif
) in bom videl ali bodo ugledale moj obraz.
Baje imamo podpisan protokol o zatiranju ponaredkov in Ray Banke za par dolarjev, a opremljene z vsemi nalepkami, škatlo, krpico sigurni niso original.

Počakajmo.

mimogrede, MTL, dostikrat kaj bidam in piše naslednja ponudba je toliko in toliko, jo sprejmem in ko potrdim me je kao nekdo prehitel, od jeze dvignem za 2 $ in enako, potem pa skenslam, kaj lahko kdo nastavi svoj najvišji bid, ki sicer ni viden a če hočeš sodelovati moraš preko njega ali kako. Ker potem je brez veze podatek za koliko najmanj moraš dvigniti da si najvišji ponudnik.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Tisto, kar ti piše, ni najvišji bid, ampak najnižji bid, ki ga bo sistem sprejel.

Primer: nekdo (oseba A) je za npr. telefon ponudil 150€, vendar je trenutna cena lahko 100€, če nima konkurenčnega dražbarja z višjo ponudbo. Če piše, da je najnižji možni znesek, ki ga moraš vpisati, 102€, moraš vpisati vsaj tak znesek. Ampak, ker je imel A pred tabo ponudbo, ki je presegla 102€, bo on najvišji dražbar. Tako se potem ponavlja, dokler nekdo ne preseže njegove maksimalne ponudbe. Potem je pa tisti vodeči dražbar. In ravno v tem je čar, da se najvišje ponudbe ne vidi, ker se zato težje špekulira. Jaz ponavadi počakam, da je do konca dražbe kakšnih 30 sekund, potem pa takrat vpišem najvišji znesek, ki sem ga pripravljen ponudit. Ker v tem času običajno konkurenci ne ostane dovolj časa, da bi popravila svojo ponudbo. Nekajkrat sem zmagal, ene parkrat sem pa tudi spušil. Ampak, je-biga, that's life.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Potem sam npr. prodajam telefon in postavim začetno ceno 1 $, istočasno z drugim nickom a****c klepnem najvišjo ponudbo, da ga ne bi res prodal za 1 $ in če se najde kdo, ki da več prav, če ne je pa posel fiktiven. Je tako?

Po tej logiki lahko kao dvigujem ponudbo in "zajebem" tistega, ki je ponudil več, da ne kupi po tisti ceni, ki je trenutno bidana. Verjetno ni prodano na koncu za skriti bid ampak za zadnji objavljen.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Načeloma si frendi lahko tako pomagajo med sabo. Samo ob končani avkciji je treba dat ebayu njegov delež. S tem pol nisi nič naredil, ker boš še naslednjič za listing plačal. Če te skrbi, da bo cena prenizka, daš rezervirano ceno ali pa buy it now, pa je.

Poleg tega je račun na ebayu vezan številko kreditne kartice ali na naslov, če kreditne nimaš. Torej ustvarjanje slamnatih nickov ni čisto trivialno, čeprav se seveda da. V principu pa se seveda kot prodajalec lahko tudi nategneš oziroma ne iztržiš tistega zneska, ki ga želiš. Odvisno od stanja predmeta, predvsem pa od iskanosti predmeta. Kakšna traparija se prodaja še pa še časa, kaj se pa proda takoj.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Evo me, evo me
smile-1.gif
). Ti odgovorim kar tule. Torej poštnina, pakiranje itd. (Shipping & Handling) je prišlo 15.00 GBP (približno 18,74 EUR). Pošiljko pa pričakujem enkrat v naslednjih dneh, predvidoma.

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Drago.. na sunglassesuk.com je 8 funtov postnine.. pa najcenejsi so.. EDIT: vsaj tako trdijo.. ce najdes kje cenejsa ocala, kot pri njih, da jim posredujes link in spustijo ceno.. pol pa ne vem..

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Zanimivo.. Jaz priznam sem gledal samo Oakleye (j...ga, dobre izkusnje) in so na tvoji strani konkretno cenejsi. Res pa je, da nimajo najnovejsih modelov..

Tocno, pomembna je tudi kakovost.. raje dam 10 GBP vec, pa je tako kot mora biti.

Bova videla, jaz sem nekaj narocil, danes naj bi mi poslali (niso imeli na zalogi, pa sem moral 1 teden pocakati, da so dobili iz USA), pa da vidimo..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ha, sem jim za hec pisal, zakaj imajo oakley nanowire 3.0 toliko drazje od tvoje omenjene trgovine.. sem ze dobil odgovor:

"I am pleased to advise you that I can do the Oakley Nanowire 3.0 for £199.19 if you would like to go ahead simply click this link..."

So tiktak spustil za 23 funtov. Fajn, ne
smile-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Me zanima, kaj bi se zgodilo, če bi jaz zdaj "moji trgovini" sporočil, da niso več najcenejši ...
grims-1.gif

(Hmmm, mogoče bom pa dobil še kakšno idejo za postranski posel.
smile-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Evo, danes sem jih dobil. Poslali so jih v ponedeljek, vse je tako, kot mora biti. Se 10% off kupon sem dobil za naslednji nakup + eno novo kao specialno krpico za ciscenje ocal..