Ray Ban očala - nakup preko ebay-a

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Nedavno sem kupil ene http://cgi.ebay.com/ws/eBayISA...bayphotohosting

31 $ ali cca 20€. Vse tako kot pravijo, dobra škatla, nalepke, kao certifikati itd, a zdrava pamet pove, da original ne more biti, kvečjemu dober ponaredek. Ali pa imajo pri nas tako velike marže, da se tisti ceni doda še ena ničla. Tudi to je možno.

Ni možno. To je kitajski ponaredek. Možno celo, da steklo ima UV filter, a vseeno jaz tega ne bi dajal na oči. Kot je napisal že ynos - bolje nič kot kvazi zaščita. Ata, ne tega uporabljat...

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
To vem in ata tega ne nosi, saj nisem kupil zase, za ženo pač.
hysterical-1.gif

Imava itak vsak svoje originalne Ray Banke, kupljene pri uvozniku, vsake močno preko 200 €, ta so pa nabavljene predvsem zato, da se valjajo v avtu in jim uporabi za kratek čas, če slučajno svoje doma pozabi.

Je pa še ena rešitev. Ko so meni moje padle na tla in se razbile, sem odšel v Optiko in naročili so mi nove "šipce", po spominu sem plačal zanje okoli 50-80 €. Okvirji so pa tudi ti iz Kitajske dobri, vsak ko gledal kvaliteto dobljenega okvirja, mu nič ne manjka. Torej, en komplet od njih, pri nas pa samo originalna stekla in je še vedno pol ceneje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.567
335
83
Kras
www.mtl.si
KSZ

Zgolj komentar na zaščito očal. Dejansko je res, da pri nekvalitetnih steklih bistveno več škodljivih žarkov pronica v oko zaradi razširjene zenice. Sedaj pa nagradno pitanje. Koliko kvalitetna morajo biti očala, da je to bolje kot brez očal? No, jaz sem enkrat naredil test. V Srbiji sem za 130 SIT kupil očala RayBan
evil.gif
. Namreč tam se projicira neka zelena svetloba in več kot je pride na drugo stran, slabša je zaščita (če se še prav spomnim).

Torej rešitev? Kupite te ponaredke, potem pa nesite testirat očala in to je to. Žep bo hvaležen, oči pa zaščitene kot se spodobi.

To zgornjo tezo o škodljivosti nekvalitetnih očal so pa lansirali kdo
grims-1.gif
?
Jup, uganili ste. Kvazi cool znamke, katere prodajajo očala za 100x vrednost njihove proizvodne cene. Zna biti celo, da so narejene v identičnem obratu, kot zgoraj linkane za 15 USD
grims-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ

Zgolj komentar na zaščito očal. Dejansko je res, da pri nekvalitetnih steklih bistveno več škodljivih žarkov pronica v oko zaradi razširjene zenice. Sedaj pa nagradno pitanje. Koliko kvalitetna morajo biti očala, da je to bolje kot brez očal? No, jaz sem enkrat naredil test. V Srbiji sem za 130 SIT kupil očala RayBan
evil.gif
. Namreč tam se projicira neka zelena svetloba in več kot je pride na drugo stran, slabša je zaščita (če se še prav spomnim).

Torej rešitev? Kupite te ponaredke, potem pa nesite testirat očala in to je to. Žep bo hvaležen, oči pa zaščitene kot se spodobi.

To zgornjo tezo o škodljivosti nekvalitetnih očal so pa lansirali kdo
grims-1.gif
?
Jup, uganili ste. Kvazi cool znamke, katere prodajajo očala za 100x vrednost njihove proizvodne cene. Zna biti celo, da so narejene v identičnem obratu, kot zgoraj linkane za 15 USD
grims-1.gif

Eh, nihče ni oporekal trditvam o bajnih dobičkih...
Zame je to zadeva, s katero se ne bi igral. Če bi lahko kje testiral in se na lastne oči prepričal, da Ray Ban-ke za 15 EUR nudijo enako zaščito kot originalne, jih takoj kupim. Puca mi ku*ac za firme...

Ti pa kar po svoje, samo bodi siguren - očala brez zaščite ti naredijo več škode kot če jih sploh nimaš.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sej lahko doctorz pa cifra preverita, naj gresta do bliznjega optika in naredita test. Ata jih lahko celo primerja z oriđinale za 200+€ da bo test bolj merodajen
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.567
335
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:Ti pa kar po svoje, samo bodi siguren - očala brez zaščite ti naredijo več škode kot če jih sploh nimaš.
V to sem že siguren in sem zgoraj že napisal. Saj običajno ta izjava zveni s strani prodajalca super duper znamk takole: če ni kvalitetna zaščita, so oči poškodujejo. Vse je 100% resnica, zraven pa ne povedo, da že tudi očala s štanta imajo kar dobro zaščito. Torej, verjetno se očal brez UV zaščite sploh ne da dobiti. Izgleda so cenejša ''stekla'' z UV zaščito
grin1.gif
.

Vsekakor pa se strinjam. Pred intenzivno uporabo takšnih ''pocenskih'' očal, je dobro preverit zaščito. Sploh v današnjih podnebnih razmerah, ko te ob poldan že skoraj v pol ure sonce ožge. In če aparat kaže, da je skoraj ista kot pri RayBankah, potem ni blema z očmi
cheer.gif
.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Rayban ze dolgo niso vec ameriske.. jenkiji so brand prodal luxxotici (italjanom), ki pac samo trzijo rayban brand. Tako so ocala prakticno isto smorn, kot kaksne armani, bulgari ipd fashion modeli ocal..

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Originalne RayBan-ke so pri EU grosistu 40-60 EUR, pri SLO grosistu 60-90 EUR, mpc v optikah pa od 125 EUR naprej (oz. 160+ EUR z polarizacijskimi stekli).

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Originalne RayBan-ke so pri EU grosistu 40-60 EUR, pri SLO grosistu 60-90 EUR, mpc v optikah pa od 125 EUR naprej (oz. 160+ EUR z polarizacijskimi stekli).

@vsem

Očala morajo biti res dobra, tukaj ni debate. Morajo biti pa tudi letalska, da ne temnijo preveč in prepuščajo čez "zdravo" svetlobo.

@Goran_82

Lahko mogoče kje zrihtaš takšna original očala po zgornjih cenah? Bi bil interesent.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:Ti pa kar po svoje, samo bodi siguren - očala brez zaščite ti naredijo več škode kot če jih sploh nimaš.
V to sem že siguren in sem zgoraj že napisal. Saj običajno ta izjava zveni s strani prodajalca super duper znamk takole: če ni kvalitetna zaščita, so oči poškodujejo. Vse je 100% resnica, zraven pa ne povedo, da že tudi očala s štanta imajo kar dobro zaščito. Torej, verjetno se očal brez UV zaščite sploh ne da dobiti. Izgleda so cenejša ''stekla'' z UV zaščito
grin1.gif
.

Vsekakor pa se strinjam. Pred intenzivno uporabo takšnih ''pocenskih'' očal, je dobro preverit zaščito. Sploh v današnjih podnebnih razmerah, ko te ob poldan že skoraj v pol ure sonce ožge. In če aparat kaže, da je skoraj ista kot pri RayBankah, potem ni blema z očmi
cheer.gif
.

Glede očal - kot naročeno - sem včeraj na poti domov poslušal po radiu optika Zajca iz Ljubljane, ki je trdil ravno to.
smile-1.gif
Bolje nič kot slaba očala.

Glede sonca - v nedeljo sem bil cel dan v arboretumu na soncu in me je opeklo v čelo in nos.
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.567
335
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Nič. Meni so vedno for free naredili.
In rezultati? Morda bi se res lahko žrtvoval za Alter in ob priliki nesel original in ''original'' RayBan na test. Pa da vidimo iz prve roke, kakšna je razlika (če sploh je).

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Sicer je tega ze dosti let, vendar se jaz spomnim, da smo v prvem letniku SS pri fiziki rekli, da steklo ne prepusca UV svetlobe. Naredili smo poskus z eno UV zarnico ter nekam posvetili enkrat skozi steklo, drugic brez . Ne spomnim se dobro, kam smo posvetili. Ali na nek material, ki se pod vplivom UV razelektri ali na neko elektronko ( fizika mi ni nikoli kaj prevec "disala", niti v SS, se manj pa na faksu ) ...

Tako da ce je zgoraj povedano res, potem steklena ocala ne bi smela prepuscati UV zarkov ?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pa kaj je so te aviatorke zdaj super noro moderne?
smile-1.gif

Podobne sem kaksno leto nazaj drazje prodal, ko sem jih 15 let nazaj kupil
smile-1.gif

Ne vem, glej pod aviator model..