Ray Ban očala - nakup preko ebay-a

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
@Goran_82
Lahko mogoče kje zrihtaš takšna original očala po zgornjih cenah? Bi bil interesent.

Kaj dosti se glede cene ne da nardit. Kolega sicer ima optiko, tako da tam bi se dalo brez problema dobit kaki skonto - ampak on je bolj specializiran za korekcijska očala. Lahko pa se naroči tudi sončna, če veš točno kateri model želiš. Ampak očala za 150+ EUR jaz hočem pred nakupom probat, tako da kupujem samo tisto, kar je na zalogi.

qbm

Pripravnik
1. sep 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ

Zgolj komentar na zaščito očal. Dejansko je res, da pri nekvalitetnih steklih bistveno več škodljivih žarkov pronica v oko zaradi razširjene zenice. Sedaj pa nagradno pitanje. Koliko kvalitetna morajo biti očala, da je to bolje kot brez očal? No, jaz sem enkrat naredil test. V Srbiji sem za 130 SIT kupil očala RayBan
evil.gif
. Namreč tam se projicira neka zelena svetloba in več kot je pride na drugo stran, slabša je zaščita (če se še prav spomnim).

Torej rešitev? Kupite te ponaredke, potem pa nesite testirat očala in to je to. Žep bo hvaležen, oči pa zaščitene kot se spodobi.

To zgornjo tezo o škodljivosti nekvalitetnih očal so pa lansirali kdo
grims-1.gif
?
Jup, uganili ste. Kvazi cool znamke, katere prodajajo očala za 100x vrednost njihove proizvodne cene. Zna biti celo, da so narejene v identičnem obratu, kot zgoraj linkane za 15 USD
grims-1.gif
Tako je kot si napisal. Na očalih UV zaščita je ali je pa ni, nekaj vmes ne obstaja in velika večina 10€-ponaredkov zaščito ima, ker to ni nek velik strošek... , razlika med dragimi in poceni je samo v (ne)enakomernosti prepuščanja barv.

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
KSZ...pred cca 2 letoma prek ebaya (v ebay store ene italjanske optike) nabavil raybanke s polariziranimi sajbami za okoli 100 ojrov. Cena istih pri nas je bila takrat cca 35-40 tisocakov.
Lani se mi je na notranji strani stekel zacelo delat nekaj cudnega...kot neke praskice..ceprav sem ocala pazil. Nesel sem jih v optiko v MS, kjer tudi prodajajo raybanke in pokazal kaj se mi dogaja. Ocala so mi sprejeli brez kakrsnegakoli vprasanja, poslali moja stekla v tovarno in mi cez cca 2 tedna vrnili moja ocala z novimi stekli, ki so jim jih poslali direktno iz tovarne.
Zadovoljen z ocali, supportom in vsem skupaj! Moti me edino, da displaya na avtoradiu ne vidim, ker so polarizacijska
smile-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.770
548
113
42
povsod malo
Moja je kupila ženske aviatorke tak pinky look okvir za 80€ v Mardridu pri enem optiku ker je svoje pustila na strehi ko je iskala nekaj po torbici... se vsede v avto spusti streho hkrsk
crazy1.gif
šli špegli pa lak na strehi.

Al pa kupi pilotska očala z vizirjem
tongue-1.gif

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
34
28
Citat:
Uporabnik Kiri pravi:
KSZ...pred cca 2 letoma prek ebaya (v ebay store ene italjanske optike) nabavil raybanke s polariziranimi sajbami za okoli 100 ojrov. Cena istih pri nas je bila takrat cca 35-40 tisocakov.
Lani se mi je na notranji strani stekel zacelo delat nekaj cudnega...kot neke praskice..ceprav sem ocala pazil. Nesel sem jih v optiko v MS, kjer tudi prodajajo raybanke in pokazal kaj se mi dogaja. Ocala so mi sprejeli brez kakrsnegakoli vprasanja, poslali moja stekla v tovarno in mi cez cca 2 tedna vrnili moja ocala z novimi stekli, ki so jim jih poslali direktno iz tovarne.
Zadovoljen z ocali, supportom in vsem skupaj! Moti me edino, da displaya na avtoradiu ne vidim, ker so polarizacijska
smile-1.gif

Imam isti problem z polarizacijskimi stekli na raybankah. Zdaj so stara 2 leti. Po enem letu uporabe se je začel luščiti notranji premaz. Stekla so mi zamenjali brez problemov. Zdaj pa se mi zopet pojavlja isti problem. Bom videl če bodo zdaj kaj bolj komplicirali. Sicer so očala dobra samo da se pa zgodba ponavlja je pa malo čudno, ker res pazim kako delam z očali, pa vidim da nisem edini z tem problemom.

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
34
28
Model je 3179 004/9a. Kupil sem jih pa v optiki Aleksandra v Kranju in so original.

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Sicer je tega ze dosti let, vendar se jaz spomnim, da smo v prvem letniku SS pri fiziki rekli, da steklo ne prepusca UV svetlobe. Naredili smo poskus z eno UV zarnico ter nekam posvetili enkrat skozi steklo, drugic brez . Ne spomnim se dobro, kam smo posvetili. Ali na nek material, ki se pod vplivom UV razelektri ali na neko elektronko ( fizika mi ni nikoli kaj prevec "disala", niti v SS, se manj pa na faksu ) ...

Tako da ce je zgoraj povedano res, potem steklena ocala ne bi smela prepuscati UV zarkov ?

ta cheap so plasticna

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
jaz sem lani poleti iskal ena očala za med vožnjo....sprava sem gledal ceno do kakih 100-120€....
itak preden probaš vsa očala, da najdeš tista, ki ti lepo sedejo, pa da še najdeš tista, ki so tebi všeč traja in traja....
no pa mi ponudi iz enega lepega predalčka ene ray-ban (itak nisem mel pojma kaj za ene firme sploh obstajajo) samo kot model če mi sutreza....itak da sedejo in pašejo kot ata na mamo.....
cene je bila na koncu 220€ .....je pa res razlika med enimi prejšnjimi od police za 80€ in temi.....prav opaziš da je oko bolj sproščeno....tak čuden občutek dobiš tistih nekaj sekund ko si jih nadaneš.....
tudi jaz sprva nisem verjel da so neke hude razlike med očali.....

je pa res da jih ne nosim na glavi kot šminker, tudi po mizah v kafiču jin ne odlagam......malo bolj jih čuvaš pa je....
če pa jih misliš imet v laseh namesto zaponkice so dobre tudi tiste za 10€

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Ma jaz mam originalne aviatorke in jih ne menjam za nič. Moti me edino to, da majo zdej čefurji očala za 5€ kupljena v dm-u ki so po obliki dost podobna mojim......

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Originalne RayBan-ke so pri EU grosistu 40-60 EUR, pri SLO grosistu 60-90 EUR, mpc v optikah pa od 125 EUR naprej (oz. 160+ EUR z polarizacijskimi stekli).

Čuj...daj mene tudi zanima kje po taki ceni do teh špeglov prit??? Če zrihtaš po taki ceni orginal, še tebi za pir zraven dam
smile-1.gif

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Originalne RayBan-ke so pri EU grosistu 40-60 EUR, pri SLO grosistu 60-90 EUR, mpc v optikah pa od 125 EUR naprej (oz. 160+ EUR z polarizacijskimi stekli).

Čuj...daj mene tudi zanima kje po taki ceni do teh špeglov prit??? Če zrihtaš po taki ceni orginal, še tebi za pir zraven dam
smile-1.gif

Ti 2 spodnji varianti sta preverjeno original:

http://www.virtual-selling.de/index.php/cat/c27_RAY-BAN.html/XTCsid/404336445adcc1b344cb4789c7f5a1e0

http://stores.ebay.it/R-B-EYEWEAR

Ugodneje pa žal ne gre. Edino TA VARIANTA bo še ugodnejša, ko pride na ''trg''. Ampak zaenkrat še nimam kontakta
evil.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Evo že nabavil, sem jih šel prej kao probat v optiko, prej ko bi jih naročil seveda po e-bayu. Pa so mi ble vredi, mojster je še dal nek popust na gotovino in je blo to to......
smile-1.gif
Model pa je 2008 in sicer taki....
RB4108__601_58-pola.jpg