Raje silaki kot sodišče

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
...je naslov članka http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/29551

Govori o primerih, ko se nekdo vseli v tvojo nepremičnino in je noče zapustiti. Moje laično razumevanje prava je, da se gre na policijo, dokaže lastništvo nepremičnine in policija jih ekspresno in tudi na silo lahko odstrani. Če pa je moja lastnina! Ampak očitno temu ni tako. Obstaja pravna pot, ampak ta se vleče leta in leta medtem pa si ti brezdomec. Če jih sam na silo odstraniš si ti v prekršku.
bonk.gif

V bistvu bi vprašal bolj pametne od mene kaj pa primer, ko na cesti nekdo od tebe zahteva denar, torej te hoče oropati? Pa menda imam pravico braniti svojo lastnino? Vem da mu ne smem odsekati glave ker je to prekomerna sila, razumem, ampak na gobec ga pa že lahko?

Torej sedaj vemo kaj narediti, če se med našimi počitnicami nekdo naseli v naše stanovanje in zamenja ključavnice. Da nebi kdo slučajno klical policije!
crazy1.gif

Vemo tudi kaj storiti če si brezdomec. Vseli se nekam in boš par let lahko tam živel. Kazen bo samo izselitev.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Govorjenje v prazno. Če imaš papirje, greš k odvetniku, ta pripravi začasno odredbo kjer se odredi takojšna deložacija in je stvar rešena.
Pravdanje pa lahko sledi, če je potrebno, kot tudi kazenska ovadba za motenje posesti ipd..

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
@jest5:

Omenjena tema je podobna, ampak le na prvi pogled. nenazadnje gre tukaj za NASILNO VSELITEV, v linkani temi pa bolj kot ne za ODPOVED najemne pogodbe.

B81

22. jul 2007
37.738
11.018
113
Zmeša se ti lahko. Verjetno res najbolje, da začnejo crkovati varovalke v tistem delu hiše, pri pomivanju se polomijo okna (prej seveda zavarovana), cevi od centralne se zavozljajo zaradi vročine, pa tad dalje
grin1.gif

To je enako, kot če vidiš nekoga, da ti TV nese iz hiše, še ga niti ne smeš pridržat, samo policijo lahko pokličeš. Verjetno še ga niti slikat ne smeš, če ti ne dovoli
hysterical-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.078
11.177
113
včeraj malo poškilil po Preverjeno...mislim katera banarepublika je slovenija..in potem se zgražamo na Guantanom, tam je vsaj red, in imajo problematike na verigah. Pri nas pa lahko kar vsi skačejo pocestah in delajo sranje..tisti primer oneg apacijenta ki cucke prodaja, pa z njim cela skoruptirana veterinarska inšpekcija...mater, prav kliče po puški, minister bi moral ze zdavnaj od stopit, 20 ljudi pa po hitrem postopku na kubo, pa ne na letovanje. popizdiš.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
@denis:

Nima se ti kaj zmešati, če postopaš po mojem prvem odgovoru. Začasno odredbo odvetnik lahko sestavi 1-2-3, na sodišču pa jo morajo obravnavati in odrediti izvršitev ISTI DAN, ko jo prejmejo.

B81

22. jul 2007
37.738
11.018
113
Sigurno? Zakaj se jim torej tako dolgo vleče v onem postu iz slotecha?

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Kot sem že omenil:
- v tej temi govorimo o NASILNEM VSTOPU (motenju posesti...). Družina nenzadnje nima kje spati, stanovati, nima dokumentov.... Začasna odredba bi šla gotovo skozi, po mojem si najkasneje v 48 urah v stanovanju, črni najemniki pa na cesti!
- v SLOTECH temi pa gre za najemnika, ki mu je potekla najemna pogodba. Tam je povsem drugače izkazovati nepopravljivo škodo ipd.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Točno tako. In takšne stvari me neskončno bolj motijo kot recesija in luknje na cesti.

Tudi sam sem gledal onega z psi včeraj. Pa kaj so res tako nesposobni? Ne rabiš bit genij, da ti je jasno, da se z tistim inšpektorjem dobro poznata in ga varuje ker itak vedno prestane inšpekcijo. Da folk gre k njemu in kupi psa ker se mu toliko smili.
crazy1.gif

Pardon one offense, and you encourage the commission of many.

Ker itak, če mi nič ne morejo zakaj pa ne. Moralna zmaga ne nasiti želodca.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Točno tako. In takšne stvari me neskončno bolj motijo kot recesija in luknje na cesti.

Tudi sam sem gledal onega z psi včeraj. Pa kaj so res tako nesposobni? Ne rabiš bit genij, da ti je jasno, da se z tistim inšpektorjem dobro poznata in ga varuje ker itak vedno prestane inšpekcijo. Da folk gre k njemu in kupi psa ker se mu toliko smili.
crazy1.gif

Pardon one offense, and you encourage the commission of many.

Ker itak, če mi nič ne morejo zakaj pa ne. Moralna zmaga ne nasiti želodca.

Men ni jasno zakaj folk še vedno pri njem pse kupuje?
stupid-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ja zato k so pocen....

simpl odgovor.............. Če je poreklo tapravo, dokumentacija urejena ni pocen.......... Ravno tako ljudje svašta kupujejo na bolhi, ker je pocen, potem pa jokajo po alterju, da so jih nategnil......

zato bo tud ta prašič prodajal pse, dokler ga en ne bo nalomu, da bo tud sam k tisti skoraj paralizirani psi......

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.603
1.135
113
Titograd
Od staršev znanci so ga lepo nadrsali, oddajali so stanovanje in ga tudi oddali nekemu odvetniku, ko je pogodba potekla se enostavno ni ven izselil, ampak zamenjal ključavnice. To je bilo pred nekje 12-13 leti, šele LANI!!! je sodišče določilo deložacijo
bonk.gif

Žal, tu smo in to je realnost. Ali pa gorile.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
ni čisto tako. sodišče odloči o pravici, policija pa mora zaščititi zadnjo mirno pridobljeno posest (policija namreč ne more presojati o lastninski pravici in podobnem). policij amor apreprečevati nedovoljeno samopomoč.

če se torej nekdo vseli na silo v tvoje stanovanje, ga policisti odstranijo (da vzpostavijo zadnjo mirno posest), če pa je nekdo do posesti tvojega stanovanja prišel na nenasilen način (npr. z najemno pogodbo, pa čeprav je ta potekla), je to zadnja mirna posest, ki jo je policija dolžna zaščititi. o ostalem odloči sodišče in na podlagi pravnomočne sodbe se ga lahko nato "nasilno" izseli.

če ga sam vržeš ven, je to nedovoljena samopomoč. precej logično v teoriji. "manjši" problem je le to, da pri nas sodišča delajo prepočasi.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.603
1.135
113
Titograd
Vem ja, ampak logike pa ni nobene. Saj pa je najel stanovanje, ne pa ga kupil, da bi lahko ostal noter kak dolgo mu paše
bonk.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Saj to me moti. Super da obstaja pravna pot, ampak če ta traja leta in leta izgubi smisel. Kaj je res tak problem ugotoviti lastništvo nepremičnine? Celotna stvar bi morala trajati minute. Če pa traja dlje ali je sistem tako zaseden da se ti lahko takšne bedarije dogajajo je pa očitno sistem treba prezračit do kosti.

Nekje je meja odgovornosti in dolžnosti državljanov kjer začneš s prstom kazati na sistem. Takšno stanje sistema spodbuja osebno obračunavanje in nezaupanje v sistem. In potem dobri ljudje, ko jih enkrat tako nategnejo še sami postanejo nategatorji.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Pri nas v bloku je en cuden primer, ko je lastnica stanovanja oddala le-to nekomu, ta pa je po parih letih bivanja oddal oziroma bolj dal stanovanje nekomu drugemu v najem. Skratka, clovek ne more verjeti. Torej lastnik stanovanja nima najemne pogode z osebo, ki trenutno biva na njegovi posesti, ima pa jo z osebo, ki je ze zdavnaj odsla drugam (no tudi najemna pogodba je potekla). Lastnica je malo mutava oziroma se ji ne da ukvarjat s tem, ker gre samo za neko garonjerico njej pa se ne da spravljat v tezave in zajebavat zaradi tega in mirno tolerira. Res mi ni jasno kam to pelje. Torej ce se nekdo odloci, da potrebuje streho nad glavo, lahko trenutnega najmenika vrze ven in je sam notri. Lastniku je itak vseeno, trenutni uporabnik stanovanja pa itak nikoli ni imel urejene najemne pogodbe - oziroma jo je kao podpisal s prejsnjim najemnikom. Svasta.
confused-1.gif