Ti povem kako 99% vodovodarjev izračuna potrebno moč radiatorjev?
vodovodar je pač vodovodar hajcar je pač hajcar -vedno računal radiatorje in peč .P mi razloži teh 90% vodovodarjev kako računajo.
Ti povem kako 99% vodovodarjev izračuna potrebno moč radiatorjev?
V vsakem.primeru je izguba toplote v prostoru xyz w/h. Pa ni važno al je talno, radiator ali pa ir panel (ob enaki notranji temperaturi) Tako da nimaš prav.Kak peč ne bo manj porabila? po kakem razmišljanju?
Če ima V&N 22/600/1200 več watov kot Apolo 22/600/1200, bo prostor prej segret, termostatska glava bo prej zaprla in peč bo manj delala.
Na kakšni teoriji torej ti trdiš da ne bo?
Tako kot pred regalom z radiatorjem v Bauhaus. Ne vem zdele na pamet. Pri meni so se bistveno slabše računal. Jaz imam v pritličju radiatorje katere bi lahko ogreval z NT Tč, v mansardi pa jajca pečem na radiatojih pa ne se zebe. Zato sem lojtro zamenjal z rabljenim 33 VN(a je na sliki VN) radiatorjemvodovodar je pač vodovodar hajcar je pač hajcar -vedno računal radiatorje in peč .P mi razloži teh 90% vodovodarjev kako računajo.
Razjasni in razmeji si pojma MOČ in ENERGIJA. To je teorija, ki se zelo dobro ujema tudi s prakso.Kak peč ne bo manj porabila? po kakem razmišljanju?
Če ima V&N 22/600/1200 več watov kot Apolo 22/600/1200, bo prostor prej segret, termostatska glava bo prej zaprla in peč bo manj delala.
Na kakšni teoriji torej ti trdiš da ne bo?
Sem bil šlampast, hajcar/vodovodar, ponavadi kar sem imel opravka je bil vse to v eni osebi.vodovodar je pač vodovodar hajcar je pač hajcar -vedno računal radiatorje in peč .P mi razloži teh 90% vodovodarjev kako računajo.
Ce ste hajcarji tako pametni, potem so vse peči na drva vsaj 2x premočne v današnjih hišah. Stos je v tem da veliko izbire pod 20kw sploh nimaš. Jaz (pa večina ostalih hiš) bi pa komot se ogreval 10 kW.pa imam 30kw katera dela 500 ur letno.
A pol Korado so OK radiatorji ali ne?
Očitno je nekdo nekoč nekaj računal, glede na to da ima bajta GD.kaj si kupo to maš
.. in država dobi manj davkov iz goriva, če folk preveč špara, zato so pa naknadno popravili oni ogrevalni zakon pri blokih, da če imaš potrošnjo manjšo od 40% povprečja bloka na m2, fašeš obračun po kvadraturi in ne več po kalorimetru ..... vsak evro pomemben v energentih in da si zmanjšamo stroške ogrevanja...
To recimo, je totalni rop drzave. Vtakne se v ama vse..... in država dobi manj davkov iz goriva, če folk preveč špara, zato so pa naknadno popravili oni ogrevalni zakon pri blokih, da če imaš potrošnjo manjšo od 40% povprečja bloka na m2, fašeš obračun po kvadraturi in ne več po kalorimetru ..
To recimo, je totalni rop drzave. Vtakne se v ama vse...
Vprasanje je, kaksna je razlika v cenah med stanovanji, vmesna in stanska.Ja so bili taki ki so se šlepali na sosedih. Toplota prehaja čez notranje stene.
Sicer pa kdo ti brani, da imaš hiško nekje čisto zase.
Jaz sem bil že tak. Pa me ni zeblo. Kopalnica stalno 22+ ostalo 21+, zastekljen balkon (5 zunanjih sten) je v najhujšem.mrazu padlo na 17C. Zima 11/12, zadnja v bloku, pri zaprtih radiatorjih!Ja so bili taki ki so se šlepali na sosedih. Toplota prehaja čez notranje stene.
Sicer pa kdo ti brani, da imaš hiško nekje čisto zase.
Če nima spodobne izolacije v stenah (beri vsaj 10 cm belega stiroporja), na strehi, v plati ter oken z Uv 1.1 ali manj potem odsvetujem talno, bodo previsoke temperature dvižnega voda.naredi talno -malo dražje ampak se ti bo obrestovalo pri kurjavi
radiarorski režim :70-90 stopinj
talno režim 35-40 stopinj
centralno delaš samo enkrat v bajti zato je bolje razmisliti kako in kaj