Radiatorji 13 kosov

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
naredi talno -malo dražje ampak se ti bo obrestovalo pri kurjavi
radiarorski režim :70-90 stopinj
talno režim 35-40 stopinj
centralno delaš samo enkrat v bajti zato je bolje razmisliti kako in kaj
Zdaj me pa res zanima, kdo v radiatorjih se fura 90/70?
Tudi talno 40/35 je hudo visoko.
Kaj pa staremu radiatorju manjka razen nule na koncu pri ceni ((če ni bil predolgo na suhem in prerjavel)

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
razlika je v Watih če te bolj zanima pa preveri
Ccc? Razlika med? Kaj pravzaprav primerjamo? In kaj naj bi preveril? Saj ni bilo omenjenih nobenih konkretnih produktov.
Moj butast odgovor je bil sarkazem (zadnje čase vidim da bo treba tole večkrat pojasnjevat), leti pa v prvi vrsti na nadebudne prodajalce megle.
Sploh se nadvse razveselim tistih, ki mi razlagajo osnovne fizikalne zakone, ne vejo pa niti tega, zakaj je pozimi hladneje da v prvi vrsti sploh rabimo ogrevanje.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Očitno se je še jurga, eden izmed zadnjih resnih uporabnikov začel sarkastično obnašat na alterju.
Mogoče je mislil da je razlika v watih pri enaki velikosti in enakem temperaturnem režimu.
To je sicer možno, ampak peč ( grelec...) Zaradi tega ne bo nič manj porabil

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Zdaj me pa res zanima, kdo v radiatorjih se fura 90/70?
Tudi talno 40/35 je hudo visoko.
Kaj pa staremu radiatorju manjka razen nule na koncu pri ceni ((če ni bil predolgo na suhem in prerjavel)

Saj nihče ne kuri maksimalno ne talnega ne radiarorskega ogrevanja je pač pri nas to strokovni izraz.
kaj se pa radiatorjev tiče stara ali novo je pa stvar posameznika ,če imaš preveč denarja boš pač dal stare radiatorje montirat.
centralno delaš samo in se rekodaj zgodi da kaj predeluješ po bajti ogrevanje.
me pa zanima kdaj bomo Slovenčki dojeli da je vsak evro pomemben v energentih in da si zmanjšamo stroške ogrevanja na minimum in da ima talno veliko prednost pred klasičnim ogrevanjem .

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Očitno se je še jurga, eden izmed zadnjih resnih uporabnikov začel sarkastično obnašat na alterju.
Mogoče je mislil da je razlika v watih pri enaki velikosti in enakem temperaturnem režimu.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Ccc? Razlika med? Kaj pravzaprav primerjamo? In kaj naj bi preveril? Saj ni bilo omenjenih nobenih konkretnih produktov.
Moj butast odgovor je bil sarkazem (zadnje čase vidim da bo treba tole večkrat pojasnjevat), leti pa v prvi vrsti na nadebudne prodajalce megle.
Sploh se nadvse razveselim tistih, ki mi razlagajo osnovne fizikalne zakone, ne vejo pa niti tega, zakaj je pozimi hladneje da v prvi vrsti sploh rabimo ogrevanje.

primerjaj dva radiatorja
apolo 22k 600x1000
korado 22k 600x1000
koliko watov ima eden in drugi če rabiš v sobi 2000w
na koncu še primerjaj samo dolžino radiatorja pa boš ugotovil.
da ne rabiš nič računati pa si poišči tabele od posameznih radiatorjev.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ja kul. Samo predhodnik niti ni omenjal določenih modelov. Sevda je lahko dražji radiator na račun boljšega odjema/prenosa toplote iz vode manjši ali tanjši, lahko je celo lepši, lahko je bolj ergonomski (??:)?), nalogo bo bp opravil eden ali drugi. Če so kupcu lastnosti dražjega take zelo pomembne, kul, bo plačal, če ne, bo na toplem tudi s Koradom.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.937
2.639
113
A pol Korado so OK radiatorji ali ne? Kaj so razlike v primerjavi z V&N?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Ja kul. Samo predhodnik niti ni omenjal določenih modelov. Sevda je lahko dražji radiator na račun boljšega odjema/prenosa toplote iz vode manjši ali tanjši, lahko je celo lepši, lahko je bolj ergonomski (??:)?), nalogo bo bp opravil eden ali drugi. Če so kupcu lastnosti dražjega take zelo pomembne, kul, bo plačal, če ne, bo na toplem tudi s Koradom.

vse lepo in prav !
radiatorje kupiš po izračunu za vsak prostor posebej -drži
zakaj bi imel v prostoru daljši radiator če je lahko krajši
zakaj bi se mi hitro ohladil glede na njegovo debelino pločevine
tu je še x dejavnikov zakaj so eni dražji drugi pa bolj poceni
je pa seveda odločitev njegova kaj si bo nabavil vsi grejejo.
bo pa se sam odločil kaj kupiti tu nas sprašuje samo za mnenje mi pa že delamo rompompom.
roko na srce vogel& noot je pa trenutno boljši po vseh drugih.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Zdravo,

Zanima me, katere firme (najraje nemske ipd.) se priporoca za nove radiatorje za celo hiso (13 kosov, voda)?
Nek srednji razred, ne najcenejsi in ne najdrazji.

Hvala,
Lp

ja, pa prej si izmeri koliko je razdalja med priključki in kolika je razdalja od zidu da ne boš predeloval priključkov in še wate si malo izračunaj za vsak prostor.

• Všeč mi je

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.016
3.708
113
Lahko na kratko kaj bi lahko pri izbiri določenih radiatorjev zamočil. Recimo, da prerjavijo, scurijo, se povesijo, spremenijo barvo, premalo/preveč grejejo ....

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Lahko na kratko kaj bi lahko pri izbiri določenih radiatorjev zamočil. Recimo, da prerjavijo, scurijo, se povesijo, spremenijo barvo, premalo/preveč grejejo ....

tanka plpčevina saj nebo prerjavel od znotraj ampak od zunaj redno vzdrževat pa tega nebo
da se povesijo -si slabo prišraufal konzole
sprememba barve- slaba nekvalitetna barva
gretje preveč premalo -slab izračun glede na prostor -v watih mislim
prehitro ohladijo -tanka pločevina

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
tanka plpčevina saj nebo prerjavel od znotraj ampak od zunaj redno vzdrževat pa tega nebo
da se povesijo -si slabo prišraufal konzole
sprememba barve- slaba nekvalitetna barva
gretje preveč premalo -slab izračun glede na prostor -v watih mislim
prehitro ohladijo -tanka pločevina

Bolj kot tanka pločevina je odvisno koliko vode je v radiatorju...Pleh ima majhno specifično toploto proti vodi proti vodi....

• Všeč mi je

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113

Kak peč ne bo manj porabila? po kakem razmišljanju?
Če ima V&N 22/600/1200 več watov kot Apolo 22/600/1200, bo prostor prej segret, termostatska glava bo prej zaprla in peč bo manj delala.
Na kakšni teoriji torej ti trdiš da ne bo?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Kak peč ne bo manj porabila? po kakem razmišljanju?
Če ima V&N 22/600/1200 več watov kot Apolo 22/600/1200, bo prostor prej segret, termostatska glava bo prej zaprla in peč bo manj delala.
Na kakšni teoriji torej ti trdiš da ne bo?
Bo pa peč toliko bolj morala delati. Če je poddimenzionirana pa toliko dlje časa, da bo radaiator uspela napolniti s to energijo.
Moč radiatorja se računa v razmerju s količino vode.