Radarji (redarji) - spet

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Da še tu napišem, ker je malo večji odziv.

Včeraj dobil dostavljeno od 14.7.2010. Na cesti od Brdnikove proti Večni poti. 54 na 40.

Dva problema - ker je že jebeno leto od takrat, nimam pojma kdo je vozil - lahko bi jaz, lahko pa moja, ker je to na njeni poti v službo, kamor pa jo večkrat peljem jaz. Ker pa je bilo to v času študijskih počitnic itak nimam nobene varjante, da za leto nazaj dokažem, da nisem jaz vozil.

Drugi problem - omejitev je zdaj tam 50km/h. Od že kaznovanih sodelavcev od moje sem zvedel, da so lani za kak mesec dali tam omejitev 40, kar tako brez spremembe česarkoli ali kakega dela na cesti, nastavili radar in pokasirali, potem pa tablo spet odstranili. Je kaka varjanta, da grem tja, posnamem stanje današnjega dne, in napišem pritožbo, da je omejitev 50?

Ali je vse skup izguba časa?

Če bi to kazen dobil lani, v roku kakega meseca, bi še lahko našel kdo je vozil, zdaj pa ni varjante, tako da bo pač padlo name, kot lastnika vozila...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Včeraj dobil dostavljeno od 14.7.2010. Na cesti od Brdnikove proti Večni poti. 54 na 40.
Divjak. Takim norcem bi bilo treba izpit vzet
evil.gif

Citat:
Dva problema - ker je že jebeno leto od takrat, nimam pojma kdo je vozil - lahko bi jaz, lahko pa moja, ker je to na njeni poti v službo, kamor pa jo večkrat peljem jaz. Ker pa je bilo to v času študijskih počitnic itak nimam nobene varjante, da za leto nazaj dokažem, da nisem jaz vozil.
Zakaj pa misliš da so čakali skoraj leto, da so ti poslali kazen? Zato ker je sedaj možnost uspešne pritožbe mnogo manjša. Sej državi ni važno, al kaznovat tistega, ki je res tam divjal ali koga drugega, važno da pokasirajo.
Citat:
Drugi problem - omejitev je zdaj tam 50km/h. Od že kaznovanih sodelavcev od moje sem zvedel, da so lani za kak mesec dali tam omejitev 40, kar tako brez spremembe česarkoli ali kakega dela na cesti, nastavili radar in pokasirali, potem pa tablo spet odstranili. Je kaka varjanta, da grem tja, posnamem stanje današnjega dne, in napišem pritožbo, da je omejitev 50?
Ali je vse skup izguba časa?
Zdej vidiš, kako so pametno postopali na občini, in kolk bodo zaslužili, ko so za kak mesec tam, kjer so ljudje navajeni peljat 50 in cesta to dovoljuje, postavili znak 40. Seveda se lahko pritožiš. Če tam koga poznaš te lahko celo oprostijo.
Citat:
Če bi to kazen dobil lani, v roku kakega meseca, bi še lahko našel kdo je vozil, zdaj pa ni varjante, tako da bo pač padlo name, kot lastnika vozila...
To bodo pa obširneje komentirali tisti, ki menijo da je latnik odgovoren za dejanja, ki jih povzročijo tisti, katerim posodi avto. Jih je dovolj takšnih tukaj. Sej drugič boš pa še točke pokasiral, in ob primernem številu izgubil izpit. Mogoče pa še prej šel namesto žene v šolo varne vožnje. Tako je pač v naši lopovski državi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik man007 pravi:
Oj.
Kolega dobil enako varijanto. Celo naredil posnetek vožnje in prikazal, da je v tistem delu omejitev sedaj 50. Vložil pritožbo, dodal posnetek in še vedno čaka na odgovor.
Kaj pa če bi bilo obratno? Da bi peljal 50 in bila omejitev 50, pa so jo kasneje spremenili v 40? A bi šel tja in rekel da mu naj za nazaj kazen napišejo?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik man007 pravi:
Oj.
Kolega dobil enako varijanto. Celo naredil posnetek vožnje in prikazal, da je v tistem delu omejitev sedaj 50. Vložil pritožbo, dodal posnetek in še vedno čaka na odgovor.
Kaj pa če bi bilo obratno? Da bi peljal 50 in bila omejitev 50, pa so jo kasneje spremenili v 40? A bi šel tja in rekel da mu naj za nazaj kazen napišejo?

ne, je pa v kazenskem zakoniku bojda to, da ti sodijo po najmanjši možni kazni

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
kazen je 250€, 3 pike , 125€ polovička
Če si 6x v času tiste omejitve tam tako divjal, bo šel izpit. Imaš časa še leto da izveš. Ponovem bi ti pa še avto zaplenili. Kazni so pač preventivno naravnane in jih ne izrekajo 10 let po prekršku ampak že v dveh letih, da voznika spravijo k pameti in od kazni dalje vozi po predpisih..

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik man007 pravi:
Oj.

ne, je pa v kazenskem zakoniku bojda to, da ti sodijo po najmanjši možni kazni
To ne bo držalo. V starem zakonu o cestah in zvcp, sta definiciji za naselje drugačni definiciji. Kaznivan si pa po (zate) slabši varianti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Bolano, in zakaj noben ne ukrepa?
Pa saj ukrepajo.
S 1.7.2011 se začne uporabljat nov zakon z še višjimi kaznimi. V parlamentu sprejet skoraj soglasno. Norce je treba spravit s cest, sej ste hotli višje kazni, sedaj pa plačujte.
Ko bodo pa še na semaforje montirali kamere, in zaračunavali vožnjo v rumeno/rdečo bo šele veselo. Kazni pa pošiljali po letu in več. Saj to hočete a ne?

Nazadnje urejeno:

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Ne klici hudica, ker jih je v JU ze polno. Se bo pa to zgodilo, financno stanle vsak dan slabse. Zdaj vidite, da so vsi politicni liderji isto sranje, tudi JJ ki je omogocil tole serifovanje.
aplauz.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.424
2.377
113
Pomurje
Kaj pa za norce, ki vozijo skozi rdečo in 20km/h+ preostane drugega, kot to da denarnico tanjšaš.

Se pa strinjam, da je potrebno precej popravit table za omejitve, ker jih je precej postavljenih za proračun.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Kaj pa za norce, ki vozijo skozi rdečo in 20km/h+ preostane drugega, kot to da denarnico tanjšaš.
Tiste v rdečo bi zdesetkala utripajoča zelena, ampak to ima negativni vpliv na proračun.
In ker že nekajkratni stalno višanje kazni in širjenje področja kaznovanja ne prinese deklariranih rezultatov, je treba spet višat kazni? Al se bo treba kaj čisto novega spomnit, denimo vzgoja, infrastruktura...?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
Ti naši prometni "strokovnjaki" mene zelo spominjajo na ekonomiste.Teorija jim gre, v praksi so oboji pogoreli na celi črti.In še vedno furajo svoje.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jaz sem se pritožil in poznam jih še vsaj 5 ki so se tudi pritožili. Vem da s tem izgubim možnost plačila samo polovičke in vem da bom verjetno dobil zavrnjeno, a enostavno mi teh 250 eur ne pomeni toliko da bi se pustil tako nategovat. Oni namreč računajo (in imajo prav) da sse ljudje pač ne bodo pritožili in da bodo požrli vse kar dobijo.

Enako misli vsaj pet sodelavcev ki je tudi dobilo kazni in večina se jih je tudi pritožila. Delamo namreč neposredno zraven te lokacije in kazni so dobili praktično vsi. Znak je bil namreč postavljen tako bedasto in na taki lokaciji da ga ni praktične noben opazil, kljub temu da so zraven tudi vozniki ki se sicer strogo držijo predpisov. Jaz recimo gledam na tole cesto vsak dan iz svoje pisarne, pa sem bi presenečen ko je prišla kazen in sem videl da je tam omejitev 50. Gre za odprto, pregledno cesto izven naselja. Ta sicer nekje na sredini prečka PST, a v tem primeru bi dal znak tam, ne pa kilometer prej in bi bil učinek bistveno boljši. Znak je bil sicer tudi preblizu križišča, kjer se zavije močno desno in v tem primeru vsak gleda naprosti vozeče in ne še bolj desno če je morda kak znak (so pa neke reklame in se znak kar skrije)

Kakorkoli že, zdaj ko sem se odrekel polovički se bom pritoževal toliko časa dokler se vse ne razčisti (poznam tudi človeka, univerzitetnega profesorja, ki je rekel da gre do ustavnega sodišča in da se mu gre za princip.

Naj mi dokažejo:

-da je znak tam sploh bil
-od kdaj do kdaj je znak
-zakaj je bil znak postavljen in zakaj je bil umaknjen
-kje je znak bil (če je bil) in zakaj je bil ravno tam
-kakšne razmere na cesti so upravičevale tako nizko omejitev na CELOTNI trasi te ceste
-kaj se je spremenilo da so omejitev umaknili
-kakšne so bile razmere na cesti ob času prekrška (zmanjšana vidljivost, morebitna zaraščenost znaka, poškodba znaka, napačno obrnjen znak, prekratka razdalja od križišča do znaka)
-da sem avto res vozil jaz oziroma
-da mi je bilo mogoče v ustrezno kratkem času ugotoviti kdo je vozil moj avto.
-da sem bil o uvedbi postopka (kateri lahko rezultira tudi v odvzemu izpita) proti meni pravočasno obveščen.
-da je na tem kraju po ZVCP res zgoščeno naselje (na kar se sklicuje člen, naveden v nalogu).

Poleg tega sta v plačilnem nalogu ki je hkrati dokaz, obtožnica in tožba navedeni vsaj dve trditvi, ki ne NE DRŽITI.

Nalog je datiran 31.6.2011 V nalogu je navedno ".... je bila opravljena meritev... na odseku ceste ... kjer JE omejitev 40km/h..

To ne drži. Omejitev tam je morda BILA, zdaj (oziroma na datu na katerega je bil v sedanjiku napisan nalog) pa NI 40km/h. Naj napišejo dosledno, če se že gredo te zadeve.

Druga trditev: KRŠITELJ xx xx, VOZNIK vozila xx xx...

Tudi to ne drži. Jaz sem res latnik tega vozila in sem morda tudi odgovoren za prekrške narejene z njim, ne morejo pa me kar določiti da sem bil v času prekrška VOZNIK oziroma celo kar KRŠITELJ.

In če mi vse to dokažejo bom bom brez problema plačal polno kazen.