Račun za kakav, ki ga ni?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Sem si rekel, da tole delim z vami pa da vidim, kaj porečete na to:

Na mrzel zimski dan prideš z družbo v nek (niti ne tako majhen ali nepoznan) hotel in naročiš kakav, ki je na menuju. Natakarica se ti opraviči in objasni, da ti kakava žal ne more prinesti, saj ga je žal zmanjkalo, lahko pa kot alternativo prinese mleko, v katerega se kapne malce sladkega greha, da ne bodo otroci ostali brez vsega njim všečnega na tak mrzel zimski dan. Ok, sprejmemo ponudbo in dobimo tisto mleko s sladkim grehom, ko pa hočemo oditi in prejmemo račun pa ugotovimo, da je na računu naveden trojni kakav in ne mleko in posledično zaračunano 3x po 1.90€ namesto 3x po 0,60€, kolikor stane mleko. Ko pa povprašamo natakarico v čem je trik, pa samo glupo skomigne z rameni in retorično vpraša "ja kaj pa naj drugega zaračunam?" Ammmm.... nevem, mleko mogoče?
bonk.gif

V glavnem finofajn a ne, da naročiš zadevo, ki je na menuju, dejansko je nimajo ampak zaračunajo ti jo pa vseeno, saj je zadeva 3x dražja kot stvar, ki jo dejansko dobiš
smirk-1.gif
Zaključek: ker mene ni bilo zraven, da bi se malce bolj konkretno pogovoril z natakarico ali pa s kom na višji inštanci, se je zadevo plačalo in požrlo tako, da je stvar bolj kot ne zaključena.

B81

22. jul 2007
37.743
11.021
113
Babnica bi bila raje tiho in naredila "kakav" iz mleka in sl. greha...zdaj pa ti je vzela nekaj živč. celic in nekaj minut za objavo posta.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Jaz bi vpisal pritožbo v njihovo Knjigo (če jo imajo) in pripisal, da me tja ne bo več.
In me res ne bi bilo.
Zelo podobna moja izkušnja je s super-duper oštarijo, kamor me res nikoli več ni bilo.
Zato pa imam zgodbico, ki jo delim z znanci in prijatelji, kadar nanese beseda na tisti lokal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ja saj niste dobili mleko, ampak izboljšano mleko, isto sr.... kot kakav.

Potem še za kofe reci, naj ti računa samo pol dcl vode. :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Mleko ter par kapljic sladkega greha pač ni enakovredno mleku s kakavom no
tongue-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ja ne vem koliko kapljic je bilo, navadno nafukajo te čokolade na kofe toliko, da bi bil komot kakav iz tega. Saj to je isto sranje kot kakav, samo v tekoči obliki.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Natakarica sploh ne bi smela povedat, da bo naredila kakav iz sladkega greha. Potem se ne bi sekiral, sploh če je bil napitek podoben kakavu. Ali bi bila tiho in postregla fejk kakav ali pa pač rekla, da ga nimajo. Tako pa je hotela narediti kao uslugo otrokom, pa je zaje.bala. Morala bi kasirati samo mleko.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Tako nekako ja, STFU prej&pol ali pa računaj mleko
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ja ne vem koliko kapljic je bilo, navadno nafukajo te čokolade na kofe toliko, da bi bil komot kakav iz tega. Saj to je isto sranje kot kakav, samo v tekoči obliki.

Baje jih je bilo res zelo malo, ravno toliko, da se je mleko rahlo obarvalo. Saj veš kako se špara pri kakšnih gostincih.....

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Najbolj zanimivo je pa to, da je vedno ''baje''... še v prvi osebi se vedno pretirava, varnostna razdalja 5cm, 5 kapljic itd,... kaj šele v drugi ali tretji.
Kot kaže ni izpadlo najbolj taktno, ampak želeli ste (so) kakav, bili obveščeni, da ga ni, šli so vam na roke in naredili približek, kljub temu, da bi lahko samo mleko ali čaj, sedaj je pa narobe, ker so računali, kar so naredili? Mora biti kakav z benko anli nesquick, da ni tudi tam kakšnih težav? 12 zrnc, pol žličke, cela žlička, dve mogoče?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Lej - kakav je kakav, mleko s par kapljicami sladkega greha pa to pač ni. In če si "kakav lover" potem to veš
grin1.gif
Kar naj zaračuna, kar je gospodična naredila ampak kakav to pač ni, drugače že v štartu nebi rekla, da kakava pač ni mogoče dobiti. V tem je catch. Dol mi vis' za tist evro razlike, poanta ni v denarju.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
.... ne vem kaj hočeš zdaj vedet. Če hočeš vedet, kaj bi drugi naredili...? Rekel bi, da bom plačal tisto, kaj sem dobil. In to je... !!
Razumel bi, da je enaka cena, pa da tako napiše na račun... da pa kr računa nekaj česar nimajo...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
V bistvu me to zanima ja, kako bi ostali odreagirali. Meni osebno je drugače zelo žal, da me ni bilo dejansko zraven.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Zanimivo, da ste vsi polni zgodbic, nihce pa ne pojasni kje DEJANSKO se je to zgodilo. Mozno je samo dvoje, da nakladate (ok recimo dvomim) in drugo, da nimate jajc povedati. A je tezko? A boste dobili specialce na dom kjer vas bodo pretepli? Boli me kita kaj ste vi naredili in kaj bi morali narediti, jaz vem kaj bi naredil in kaj delam v tem primeru. Pac vsaj opozori kje se to dogaja.

U si me spomnil na Slowatch, ki mi menja pascek od ure ze od zacetka decembra...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.045
6.232
113
A ste gorenci??

Ko tole berem (v bistvu mi je žal da berem) mi gre malo tak na slobo, in imam občutek da me bo na WC pritisnilo. Pa nimam prebavnih motenj.

Mislim, kolk moraš bit bolan, da se ti da s takimi stvarmi ubadat. Pa ženska ti je dala na mizo mleko + dodatek. A sladki greh pa je zastonj ali kaj? Verjetno je še dražji, kot tista ena žlička Benqucka, ki bi ti ga noter vsipala. Želel si kakav, dobil si en zelo približen izdelek, natakarica ti naredi uslugo, ti pa se ujedaš in želiš tri kapljice sladkega greha kar zastonj. Jaz če sem lastnik ošterije, ti poslikam (za spomin ostalim uslužbencem) in te zabrišem ven iz lokala, ti vsipam še pol litra mleka (ki mi ga je ostalo v tetrapaku) direkt na glavo in da te ne vidim več niti, da obračaš avto na mojem parkirišču!

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Imam fotko računa, kjer so vsi podatki. Se pa še nisem odločal ali ga objavim ali pač ne, ker me je bolj zanimala vaša reakcija v takem primeru. Če pa res želite izvedeti, kje se je to zgodilo, mi ni pa noben problem tega napisat.

@Daco - saj sem lepo napisal, da ni problem v denarju kljub temu, da je bil zaračunan 3x dražji izdelek, temveč v principu, da mi zaračuna stvar, ki je po prvotnih besedah ne morem dobit, izgovor je pa to, da ne ve pod kaj drugega bi lahko to zaračunala in ne, da sem dobil kao isto stvar. In ja, sem gorenc. Pa srečno na WCju, go wild.

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Če se mene vpraša, ima žlica kakava ali par kapljic sladkega greha enako dodano vrednost.
Tisto mleko na ceniku je mišljeno bolj kot dodatek (tako kot recimo med, limona, smetana,...) hladno in v količini >1dcl, tako da bi ti potem za en kakav morala računati 3x mleko, se pravi skupaj za 3 runde 9x mleko.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ne, ni treba nobenih podatkov in fotk. Ti kar odpri temo se na 14 slovenskih forumih, da ti bo lazje.