Rabljen karavan, avtomatik

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hehe, v oglasu dodatno omeni, da avto ni iz uvoza, da je NEMŠKI.

...pri nas bojo pa klicali za tako uvoženo pa spraševali če je Slovenska lol... ne pi*** Japonska je. Audi je pa NEMŠKI, Slovenski NE obstaja. :evil:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
res je, no, vsaj na avto.net ga trenutno ni za zasledit.

Mondeo nima opcije ACC? tudi nisem našel še nobenega ...

sem se pozanimal, VW ima ACC izredno dobro rešen, pa menda na 2.0 motor pride DSG menjalnik, ki ni problematičen (mokra sklopka, 7 prestav) ... velja to za letnik 2015 in mlajše ali bi moral gledati še mlajše modele?

Mondeo ima tud ACC opcijo, ampak ni to to, kot pri BMWju oz. VW.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
problem je v tem, da ko bo treba avto, bo treba relativno hitro, ne vem, če bo čas za to, da ga najdem, uvozim, homolomim, registriram ... :p vem, da ko smo Priusa uvažali, je trajalo cca. 2-3 tedne, da so bili vsi papirji nared (pa še to so falili pri homologaciji eno od dimenzij, sem jo moral potem naknadno urejat) ...

Potem kaj dosti izbire ne boš imel, če bo treba na hitro nekaj kupit. Passata boš verjetno najlažje dobil na hitro, sicer pa Volvo V60 še nihče ni omenil, verjetno je pa premajhen.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Mondeo ima opcijo ACC samo jo nobeden ni doplačal ker je čez 2.000 EUR doplačila pri novem. Za AC je mondeo mk5 top izbira obvezno dizel od 150KM gor, avtomatik pa za AC ni obveza saj boš vse opravljal v 6 prestavi, avto ima dovolj navora. Moj prvi avtomatik je glih mondeo mk5 ki si ga lastim in sem porabil kak mesec ali dva da sem se navadil kako to voziti, ker me presneto moti to konstantno "šaltanje" ko malenkost bolj pohodiš gas. Pred tem mondeotom sem pravtako vozil mondea mk5 samo z ročnim menjalnikom in 150KM.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Ko se že menite... Ravnokar kupujem VW Passat B8 (letnik 2015) z DSG menjalnikom (6 stopenjski z dvojno sklopko)... Vem, da se na 60000 menja olje (in filter)... Zanima pa me, če me čaka še kaki "veliki" servis menjalnika? Nagledanih imam več avtov, najraje pa bi kupil enega z 198000 prevoženih (ima največ opreme)... Verjetno je za menjalnik boljše, da je prevoženih čimmanj kilometrov, kajne?

So drugače toti DSG menjalniki vredu? Zanesljivi?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Potem kaj dosti izbire ne boš imel, če bo treba na hitro nekaj kupit. Passata boš verjetno najlažje dobil na hitro, sicer pa Volvo V60 še nihče ni omenil, verjetno je pa premajhen.

tega se zavedam, ja. upam, da se ne bo na koncu sprevrglo v eno hitro loterijo ... :p
Volvo V60 sem na nekem drugem forumu malo dal ven iz kalkulacije, ker ima menda zelo nepraktičen in majhen prtljažnik (menda ima Focus večjega), plus, da avtomatov spet ni nekaj veliko, če pa so, so v navezi z D2 motorjem, ki pa se bojim, bo preslaboten. je pa bil V60 potem, ko je C-klasa odpadla, bil najin prvi izbor ...

še ena opcija se nama je pojavila - Škoda Octavia, 2.0 150 DSG - verjetno gre za podoben oz. enak pogon kot v Passatu (2015 letnik oz. mlajši)? glede ACC pri Škodi - je sistem enak ali gre za drugačnega?

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Drži, V60 je zelo majhen.

Ali kdo ve če imajo tudi octavie 2015 TDI 150 toliko težav s počenimi bloki motorja, kot octavie 184 TDI RS? Ugibam, da sicer, ker se slednje precej bolj zlorablja...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Je enak sistem. Ne vidim pa niti ene prednosti Oktavije pred karavanskim Golfom.

... in potem je tu še Leon SW, ki je v osnovi isti avto kot zgornja dva.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
oktavija je vseeno malo večja,Vsaj po uporabnosti in občutku od golfa. Če gledaš večje karavne potem C itak odpade, je velikostno bolj v Focus , golf karavan sceni, kot pa mondeo rang. Tale fejst skače v E class karavan razred.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Leon pa ima drug problem: zunaj všečen, ampak večino časa ga kot voznik gledaš od znotraj.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zaradi tega enostavno ne more Aurisa in Golfa ...

kar se notranjosti tiče, mi je nekje najbolj všeč BMW-jeva notranjost, je pa pri njih problem s temi njihovimi famoznimi verigami. oz. bolje rečeno - kje so zdaj glede tega? so kaj rešili? če bi gledal BMW - kateri motorji so "safe", če sploh kateri?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
Xs
Ko se že menite... Ravnokar kupujem VW Passat B8 (letnik 2015) z DSG menjalnikom (6 stopenjski z dvojno sklopko)... Vem, da se na 60000 menja olje (in filter)... Zanima pa me, če me čaka še kaki "veliki" servis menjalnika? Nagledanih imam več avtov, najraje pa bi kupil enega z 198000 prevoženih (ima največ opreme)... Verjetno je za menjalnik boljše, da je prevoženih čimmanj kilometrov, kajne?

So drugače toti DSG menjalniki vredu? Zanesljivi?
Menjalnik je OK.

Drugače pa za cca 3000 eur je generalno obnovljen. Mehatronika sklopke ležaji itd....

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
ksz...

Nekje je bil omenjen Mondeo 1,6 dizel. Lani sem šel z nekom na eno daljšo pot z tem avtom in me je prav čudilo, da je moral na avtocesti na klancih (recimo proti dolenjski) kar prestavljati v nižje prestave. Še pri ženinem Scenicu z 110 ps ni bilo treba.

Sicer pa je fajn da je avto, če so potrebe kot v tem primeru, iz razreda Passata/Superba ali podobno (mondeo, mazda 6 itd...). Golf in ostali podobno veliki so vseno manj udobni. Saj do par sto km je vseeno, ko pa delaš 1500-2000 km v kosu, postanejo razlike bolj vidne.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Za 1000 km v enem kosu, pozabi na razne fokuse, octavie, golfe,... ker crkneš not. Teža mondea karavan po prometnem dovoljenju je: 1597kg.
Me pa zanima za tiste ki ste sprobali te ACC zadeve, sem vozil Kodiaq z ACC in me je full motilo njegovo pospeševanje v tem avtomatskem načinu. Namreč zadeva je lepo nastavljena na 130 km/h se približaš kamionu zmanjša na 90 km/h, daš blinker greš na levo in potem prvo rabi da skapira da ni več nič pred tabo nato pa ko polž pospešuje zopet do 130 km/h, pospešuje tako počasi da če ne pogledaš na števec sploh ne veš da se kaj dogaja, govorimo o 2.0tdi 190KM kodiaqu.
Ker če je VAG sistem pri VW, AUDI,... isti potem tega ne rabiš.

IbizaDriver sem zato napisal da 150KM gor pa dizel, ker bencinc 160KM leti super samo se vrti v visokih obratih.
Problem, če je to problem, mondea mk5 je njegovo prestavno razmerje pri ročnem menjalniku, ima zelo dolgo 5 in 6 prestavo. meni je bilo pri prejšnjem torej 150KM zelo smešno saj je avto od 100 pa tam do 140 km/h počasneje pospeševal, kot če si v 6 od 140 km/h pohodil je kar zvezno pospeševal tudi do končne hitrosti.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
#sajkek Točno tako mondeo mk5 v karavan izvedbi dosti bolj spada v razred E, A6, 5,... Samo da mu tu potem zmanjka luksuza, kot so zračno vzmetenje, kakovost izdelave,... Je pa res cenejši, saj dobiš skoraj dva za ceno enega premium, razen če gledaš vignale opremo, je pa potem druga zgodba. Mondeo mk5 ima mislim da daljšo medosno razdaljo kot A6, in eno boljših podvozij za AC je to pravi voz, hitrosti do 180 km/h so ne utrujajoče in vozilo je zelo tiho in mirno.