Rabljen karavan, avtomatik

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
A misliš da je dsg narejen v drugi tovarni kot powershift? A nista oba menjalnika od getriebe
Mislim da je pri rabljenem avtomatik najbolj pomembno to da je redno servisiran.
Vrzi uc na morda se na opel insignio, zadnji letniki so zelo zanesljivi

DSG je boljši od PS.

Nevem zakaj se ga Dizzy boji.

Pri Fordu PS obvezno vzami garancijo, strošek popravila PS je cca. 1600 eur.
Ford Mondeo pa obvezno z LED lučmi spredaj.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
pred enim tednom sem nabavu novo fabio dsg,led, radar, karavan, kamera, dab, senzorje za mrtve kote..... za dobrh 17 čukov. jaz bi razmišljal o tej zadevi...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Auris Hybrid je ena zanimiva zgodba. imava sicer zdaj Priusa in sva ultra zadovoljna. ampak Auris naju nekako ne prepriča ... notranjost je res kritična, čudna ... sva šla gledati, pa se poskušala prepričati, da bi lahko sedela not in delala km, ampak enostavno ne gre ...

Škodo Fabio sva imela nedolgo nazaj na testu, sicer z ročnim menjalnikom, simpatičen voz, se pa bojim, da ni ravno idealna za AC, tam bi dizelski motor bil velik plus. sem sestavil eno v konfiguratorju po najinih željah in je naneslo blizu 22.000€ ... je pa definitivno tudi to opcija, moram preverit še P308SW, sva tudi imela enega, sicer že kar nekaj časa nazaj, ampak naju je oba pozitivno presenetil takrat, pa če se prav spomnim se je cena vrtela nekje okoli 17.000, 18.000€ takrat.

Narodnjak - kako jih ločim - so led tiste, ki imajo lečo spredaj ali so z lečo še navadne?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pogljej še za Cja 3 leta starega, 7g mora delat ce je ustrezno poservisrian, pa 2,.2 dizel je v vsakem drugem mercedesu.

C je bil prvi na spisku, ker je praktično moj sanjski avto, vendar je še vseeno izven budgeta, precej ... je bil pa to prvi avto, ki sem ga preveril. sploh 2013 oblika mi je res top (plus, da ta letnik pride cenovno v poštev, samo je že kar loterija).

p.s.:kater motor pa je to, ni bil včasih 180D 1.5 dizel, 109hp? MB C 180D

Nazadnje urejeno:

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Mondeo je predrag. Jaz sem par mesecev nazaj kupil sicer z 1.6 mašino, oprema podobna. Kilometri identični. Dal sem 13k po pogajanjih. Pa dobil zraven še zimske gume na feltnah. Avto odlično ohranjen. Za zdaj zelo zelo zadovoljen za ta denar. Je pa LED obvezen, fantastično. V ovinek svetijo super, kratki in dolgi preklaplajo hitreje, kot bi ročno. Tudi dinamični žarometi so kul bonus.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Passat je pa še dražji, cca. 1500€, če ne celo 2000€.

ti si potem Mondea vzel ali nekaj drugega (preverjam, glede na to, da si začel z "Mondeo je predrag" :D ) sprašujem pa zato, ker mi je 1.6 mašina načeloma tudi všečna, ampak ne vem, kako se obnese v tako velikem avtu ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
na hitro
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/...tOrder=ASCENDING&transmissions=AUTOMATIC_GEAR

200 € dmv, 500€ prevoz homolom 64 in je to to.
Avto ravno prav ulaufan.

problem je v tem, da ko bo treba avto, bo treba relativno hitro, ne vem, če bo čas za to, da ga najdem, uvozim, homolomim, registriram ... :p vem, da ko smo Priusa uvažali, je trajalo cca. 2-3 tedne, da so bili vsi papirji nared (pa še to so falili pri homologaciji eno od dimenzij, sem jo moral potem naknadno urejat) ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
res je, no, vsaj na avto.net ga trenutno ni za zasledit.

Mondeo nima opcije ACC? tudi nisem našel še nobenega ...

sem se pozanimal, VW ima ACC izredno dobro rešen, pa menda na 2.0 motor pride DSG menjalnik, ki ni problematičen (mokra sklopka, 7 prestav) ... velja to za letnik 2015 in mlajše ali bi moral gledati še mlajše modele?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Mondeo je predrag. Jaz sem par mesecev nazaj kupil sicer z 1.6 mašino, oprema podobna. Kilometri identični. Dal sem 13k po pogajanjih. Pa dobil zraven še zimske gume na feltnah. Avto odlično ohranjen. Za zdaj zelo zelo zadovoljen za ta denar. Je pa LED obvezen, fantastično. V ovinek svetijo super, kratki in dolgi preklaplajo hitreje, kot bi ročno. Tudi dinamični žarometi so kul bonus.

1.6 dizel mora bit naporen za vozit. Led žarometi so super ampak ko pride do okvare pa si zmagal, malo preveri cene. Pri enih znamkah moraš ob okvari zamenjati cel žaromet pa po možnosti še računalnik za žaromete. Tak da si nekje na 1500€ na žaromet.....

Ko sem kupoval Mondeota sem kolebal med 1.0 in led žarometi ter 1.5 in avtomatskim menjalnikom. No izbral sem zadnjo možnost in mi ni žal. Žaromete itak rabiš samo ponoči avtomatski menjalni pa pride prav vedno.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Vsakemu svoje. 1.6 res ni noben biser glede moči, vendar pa s 90% dela na avtocesti.

Glede okvar LED.. bedarija. Dajmo zdaj ne imet avtov z LED, ker so draga popravila. Koliko pa te stane, če ti ribne avtomatski menjalnik? Sem siguren, da crkuje pogosteje, kot pa LED.

Ampak kot pravim.. vsakemu svoje. Jaz se ogromno vozim v temi, posebej v tem letnem času in mi LED pride res prav.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Passat je pa še dražji, cca. 1500€, če ne celo 2000€.

ti si potem Mondea vzel ali nekaj drugega (preverjam, glede na to, da si začel z "Mondeo je predrag" :D ) sprašujem pa zato, ker mi je 1.6 mašina načeloma tudi všečna, ampak ne vem, kako se obnese v tako velikem avtu ...

Sem ga vzel, 1.6. Kot sem napisal zgoraj. V zic te ne zalepi, vendar je meni dovolj. Prehitevam BP. Jodlar mi je rekel, da mi ga čipira na 150, če želim. Pa ni potrebe.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
sem se pozanimal, VW ima ACC izredno dobro rešen, pa menda na 2.0 motor pride DSG menjalnik, ki ni problematičen (mokra sklopka, 7 prestav) ... velja to za letnik 2015 in mlajše ali bi moral gledati še mlajše modele?

MY2018 in mlajši, razen v kolikor gledaš 240hp izvedenko, kar je pa ti ne. :) Pred tem pa ima 6-stopenjskega z mokro sklopko, kateri tudi ni problematičen, 7-stopenjski pa se bo moral še izkazati, je na trgu še relativno nova zadeva, ampak glede na to da gre za evolucijo 6-stopenjskega najbrž nekih težav ne bi smelo biti. Moj je zaenkrat po 27k km še ok. :D

Skratka, Passat B8 v katerikoli 2.0 TDI izvedbi kateregakoli letnika nima problematičnega DSG menjalnika, ob predpogoju, da je le ta redno servisiran. Ima pa 7-stopenjski (DQ38x) predpisano menjavo olja komaj na 120k km, za razliko od "normalnih" 60k km.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
DizzyReed če so ti pogoj dobre LED luči, potem 308SW ni ravno najboljša izbira. Naravnost svetijo odlično, v ovinku se pa neha. Predvsem slabo je v serpentinah, ker nič ne vidiš v ovinek. Škoda da niso dinamične. In kolikor sem na hitro gledal cenike, jih tudi v novem 508 ne bo. Škoda, ker je bil moj kandidat za naslednji avto.

Sicer pa super avtoček. 120KM dizel in Aisinov menjalnik se lepo obnašata. Mogoče mu manjka še 7. prestava. Prostora pa je, kolikor ga je. Prtljažnik je OK, na zadnji klopi pa je mal utesnjeno. Sovoznikov sedež mam kar precej naprej pomaknjen, ko je zadaj otroški sedež namontiran.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Da še jaz pristavim svojo skledo, če bo kaj pomagalo :). Sam si lastim Modea karavan letnik 2015 z 2,0 diesel motorjem in 150 hp in titanium opremo. Na žalost pa ni avtomatik. Avto si lastim 1 leto, v tem času nikakršnih problemov. Avto vleče solidno, čeprav se mu teža vseeno rahlo pozna. Ta motor je od grupacije PSA in velja za neproblematičnega. Poraba se giblje v povprečju med 6 in 6.5 litri. Prostora vrh je glave, tudi zadaj. Asistenčni sistemi delujejo dober edino lane asist je pri tem letniku bolj tak tak. Sicer deluje ampak meni gre na živce , ker te vozi od črte do črte, active city stop (avto bi se naj sam ustavil,če bi ti nekdo nepričakovano skočil pred avto) nisem sprobal. Avtomatsko prižiganje luči (dolge/kratke/tema/dan) dela odlično, prav tako senzor za dež, telefon se brez problema poveže z radiom,tudi glasbo brez problema predvaja preko bt. Ti letniki so še opremljeni z sync II vmesnikom (touch ekranom), ki zna biti včasih malo počasen (ma nekaj laga) pri novejših je že sync III, ki pa dela v nulo. Ta avto je naravnost rojen za avtocestna potovanja,tudi zvočno je precej dobro zatesnjen. Pri ford mondeu MK5 opcije za xseone sploh ni, ali maš spredaj navadne halogen/zadnje so led (tako kot jaz) ali full Led (te zelo hvalijo). Glede na to,da ima foter prejšnjo generacijo mondea MK4 z praktično istim motorjem lahk rečem, da je zaradi manjše teže prejšnega modela posledično ta za odtenek bolj poskočen,vendar ne drastično. Boljše opremljeni so ponavadi opremljeni tudi z sistemom za samodejno parkiranje tako, da, če se najde nekdo,ki mu parkiranje dela probleme ima idealnega pomočnika. Skratka jaz sem z avtom do sedaj zadovolen prav tako foter z prejšnjo generacijo oba praktično brez izrednih servisov.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
To, kar si že sam napisal: Mazda 6 Skyactiv, ker imaš budget okrog 15.000, jo boš zelo moral sam uvoziti iz Nemčije, sploh če želiš preverjen avto. Ogromno opreme, tudi asistenčne, 2015 imajo LED, večina celo matričnega, sedeži so zelo udobni, avtomatik je klasičen wandler, a kljub temu ni počasen.

Jaz imam sicer bencinarja MT (ca. 18 k letno), a je poraba poleti zlahka okrog 6,5, pozimi ca. pol litra več. Res da vozim z glavo, a še zdaleč ne počasi. Imam veliko kratkih voženj, čez vikend skoraj praviloma vsaj ena vožnja 100-200 km relacije v eno smer. Pri 130 km/h je 2.600 obratov v 6. prestavi, končno hitrost doseže v 4. (ne 5. ali 6.). Dizel avtomatik 150 bo porabil podobno, morda pol litra manj, seveda pa imaš kar nekaj komponent, ki so lahko na dolgi rok rizične in vprašanje koliko se izplača v primerjavi z NA atmosfercem. Zaradi 110 EUR prihranka na leto pri 20.000 k zagotovo ni računice. Če rabiš navor, potem dizel, če bo avto večinoma prazen, jaz niti za trenutek ne bi razmišljal in bi se odločil enako, kot sem se pred letom dni.

Nazadnje urejeno: