Rabim parketarja za položit parket in laminat

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Rabim na dveh lokacijah (na eni ziher, druga še ni 100%), oboje v LJ, pa je fajn če isti človek naredi. Na eni lokaciji bi se položil parket na drugi laminat. Pozna kdo koga ki to polaga? V drugi temi sem spraševal za prebrusit parket, ampak to zdaj je neka backup opcija tam, a to isti delajo tako brusijo in polagajo?

Skratka priporočajte mi enega ki polaga tako parket kot laminat pa da ni predrag, pa da ima občutek ne da nekaj na hitro naredi samo tolko da je.

nahrung002.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Ne še, bom. Ker zbiram informacije zaenkrat, pa tudi še ni 100% dorečeno kaj bo parket kaj laminat itd. Tako da iščem več ponudb da vidimo kakšne so cene za položit kvadrat parketa in kvadrat laminata. Ve kdo mogoče?

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Pokliči Desal - Ribnica - pri nas je položil BP in to tri hiše cene so od 13 - 25 odvisno kako je pripravljeno in kaj dela (predpriprava, polaganje, brušenje, lakiranje, voskanje z ali brez letvic .....)

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
Meni je delal LALES pa se mi zdi ok in cena in kvaliteta. Glede kvalitete niti ne vem, kako bo na dolgi rok ampak po 2 letih nisem našel še nobene napake.

lp

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Ne še, bom. Ker zbiram informacije zaenkrat, pa tudi še ni 100% dorečeno kaj bo parket kaj laminat itd. Tako da iščem več ponudb da vidimo kakšne so cene za položit kvadrat parketa in kvadrat laminata. Ve kdo mogoče?
parket ti mora položiti mojster. To je kar nek postopek in tudi stroj za brustit mora imet...dober sesalec...itd.
Zakaj si pa laminata sam ne položiš, pa tud ne razumem.
Kar se pa cene parketarej tiče. Če imaš 20m2 za položit bo dražje, kot pa 100m2.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Pa, glede na to, da bo že tko kr neki € šlo, nebi rad zajebau, pa se tepu po glavi, zakaj še kakega € nisem riskiral za enga, da mi položi in je tko kt se zagre.

Bom še kak yt video pogledal
smile-1.gif
...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ja no, da ne boš kot Butalski kovač, ki je tri leta gledal mojstra pri delu , potem je pa doma prvič volka skoval
evil.gif

A tla so ravna? ne potrebuješ izravnalne mase? če ne pa položiš peno pa dalje. Kakšen laminat imaš? če na klik, je sploh fajn delat.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Za izravnalno sem mislil, da če nimaš recimo sredi sobe jame ali pa neravne površine. Če so ploščice so tla verjetno ravna. Manjše izbokline od ploščic pa pena prekrije.
Ti samo položiš peno po tleh, jo prilepiš na tla na par koncih, da se ne zvija ipd.( z obojestranskim lepilnim trakom) Potem pa vzameš linijo po zidu in začneš polagat laminat. Od zidu naj bo umaknjen 0,5 cm, da diha. Linijo pa vzemi tako, da bo na vrata (vhodna ) ravna ali pa pravokotna. In tako naprej, kjer je pa za štukat pa lepo premisliš, da dobro izpade. Ob stenah montiraš kotne lajšte, ob pragu pa Alu. profil pa si zmagal.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Ploščice so po tleh, zato tla niso najbolj ravna,ampak kukr sm razumel lahko manjše krivine pena prekrije. Trenutno imam samo ogledan laminat, je pa na klik.
Pridi k meni po inštrukcije in še orodje ti lahko posodim. Ni nobena znanost.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Ploščice so po tleh, zato tla niso najbolj ravna,ampak kukr sm razumel lahko manjše krivine pena prekrije. Trenutno imam samo ogledan laminat, je pa na klik.
Pridi k meni po inštrukcije in še orodje ti lahko posodim. Ni nobena znanost.

Hvala, si velja zapomniti. Ko mi kaj ne bo šlo, se bom z veseljem spomnil tvoje velikodušne ponudbe
nahrung002.gif
!

Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
ksz

Če si malo sposodim temo. Kako zahtevno je položiti laminat? Cca. 20m2? Spodaj bi dal 5mm penaste plošče. Rezalnik je tudi na voljo.

S pravim pristopom in pravim orodjem polaganje ni zahtevno. Vseeno pa moraš izvesti zadeve vsaj približno tako, kot je prikazano na spodnjem videu.

Ko pregledaš še nekaj drugih videov v soseščini se boš mogoče odločil in se zadeve lotil sam. Moraš pa biti trdno prepričan. Drugače je bolje, da daš nekemu mojstru tistih 8,00€ po m2...in imaš naslednjih par let mir pred partnerko, češ - ja kako si pa položil....
evil.gif

Tega pa se ne da ovrednotiti z denarjem
cheer.gif

https://www.youtube.com/watch?v=0K3vk2MPuqI In da ne bo pomote - ne polagam parketa in laminata.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zakaj folija spodaj?
Zakaj preverjanje odmaknjenost vsake vrste od stene, proti kateri polagaš? Če si nasprotni steni nista vzporedni vmes nimaš kaj popravit. Popravi se potem z zadnjo vrsto in ponavadi so to razlike zelo majhne. Opazi se jih pa itak ne, ker nekaj prekrije lajšta, stoji kaka omara...
In ja Imam kr nekaj izkušenj s polaganjem.

Folija je spodaj zaradi zaščite pred morebitno vlago. Kaj preveč vlage ter skrčki in raztezki v kombinaciji s spreminjanjem relativne stopnje vlažnosti prostora, v par letih naredijo še tako dobremu laminatu, verjetno veš.

Preverjanje je potrebno tudi na začetku in ne samo med delom - zato, da lahko že med polaganjem po potrebi narediš par mm zamika, da ni potrebno na koncu rezati v kajlo. Če si pustil dovolj diletacije ( tudi z ozirom na predvidene kotne letve) ob steni to ni problem. V manjših prostorih se laminat do diletacije pritisne šele po položenih nekaj vrstah.
Vmes torej "lahko popraviš", če se zadeve lotiš po temeljitem premisleku in po vseh pravilih, ki veljajo za polaganje laminata

Sistem "opazi se pa itak ne" ni resen pristop k delu, kakor tudi ne predvidevanje, da bo tam "itak" stala kakšna omara. Če se le da se je potrebno temu izogniti - na pa na to računati.

Evo, tvojih "kr nekaj izkušenj s polaganjem" sva sedaj malo posodobila in nadgradila.
zmaga.gif

LP, Gorazd

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na težave vlago še nisem naletel, tko da s tem res nimam izkušenj.

se pa strinjam, da lahko za kak mm premakneš pol položene sobe in s tem zmanjšaš možnosti za kajlo na koncu. do sedaj sem očitno imel srečo in so kajle na koncu tako male, da se res ne opazjo. Zanašat se na omare se res ne smeš, je pa tako dejstvo v sobah.