Psom nagobčnike

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.829
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Upam da sem ti zadostil. Razhajava se ze v osnovi, ko ti izhajas iz mislenja, da ma pes pravico bit brez nagobcnika in da bi bil tak ukrep nesorazmeren. Jaz pa tega sploh ne presojam. Ker ne izhajam iz tega da ima pes neko pravico ampak izhajam iz pravice ljudi da se mirno sprehajajo naokrog brez strahu pred 50kg mrcinami ki jih lahko ugriznejo.
Zakaj se pa ljudje ne bojijo z enako mero mojih 100 kil? Pa še na povodcu nisem.
A si dejansko žival al se tako samo počutiš?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Daj ti vprašaj psa, kaj je takrat mislil, ko mi je od nikoder prišel zadaj in mi razmesaril hrbet.

Se lahko enkrat dobiva, pa te bom jaz po prstu mahnil s kladivom, da boš občutil iste bolečine in posledice. Za začetek bom vzel 3 kg macolo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.668
3.178
113
v lokalni ostariji
pasjelubci so namesto za varovanje bajte in pomočnika pri paši začel uproabljat pse za vse ostalo (od sex pripomočkov do nadomestka otroka)...

pes ma da je na povodcu s nagobčnikom v javnosti. z zakonom dovolit streljanje na pse brez povodca pa bo mir. lastniki nej skrbijo za svojga psa ali pa naj gredo v ograjene prostore tam pa naj delajo kar želijo in ga spustijo...

enako kot zato ker par kretenov ne zna voziti po 3 pirih tudi jaz ne smem:)

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Povej mi malo več o tvojem dogodku, pa ti bom poskušal razložiti. Vse; koliko si bil star, kakšen pes je bil, kako je do tega prišlo ... vse me zanima.

Glede drugega pa može, če greš ti potem ena na ena s kolegovim bulterierjem.
smile-1.gif

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Upam da sem ti zadostil. Razhajava se ze v osnovi, ko ti izhajas iz mislenja, da ma pes pravico bit brez nagobcnika in da bi bil tak ukrep nesorazmeren. Jaz pa tega sploh ne presojam. Ker ne izhajam iz tega da ima pes neko pravico ampak izhajam iz pravice ljudi da se mirno sprehajajo naokrog brez strahu pred 50kg mrcinami ki jih lahko ugriznejo.
Zakaj se pa ljudje ne bojijo z enako mero mojih 100 kil? Pa še na povodcu nisem.
Torej človek ni zagrešil še nobenega nasilnega dejanja, da bi se ga bilo potrebno bati? Koliko takih dejanj zagreši človek in koliko pes? Lahko procentualno.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.829
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Citat:
Torej človek ni zagrešil še nobenega nasilnega dejanja, da bi se ga bilo potrebno bati? Koliko takih dejanj zagreši človek in koliko pes? Lahko procentualno.
No, zdaj sva pa tam! Tud midva se razhajava že v osnovi, tko da, papa! Enačiš ljudi in živali...Bolano....
stupid-1.gif

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Je človek že dostikrat dokazal da je lahko veliko bolj surov kot žival. Ti pa kar živi v svoji mali iluziji.

Če ne znaš razmišljati outside the box pač ne sodiš v kakšno resno debato.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Jap, to je res in sem za to, da bi se delalo preventivno v to smer.
...
..

??????

kdo bi naj delal preventivno ? ima pijanec pit bula in je pes prepuščen sam sebi...

verjetno bom jaz v stilu američanov naredil 1 x first strike z vilami, sekirco ali nečim podobnim, ko bo mrcina na moji parceli in se bom branil. ali pa z 9mm ko bo napadel mojega psa ali mačko ali otroka in ženo...

žal nismo v USA, ko bi imeli policijo specializirani samo za take zadeve.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Komaj čakam da mi razložiš, kaj je šlo psu po glavi. Po možnosti potrebujem še kak youtube posnetek Milana.

-Starost 13 let.
-nemški ovčar (velik z dolgo dlako)
-pri sošolcu, kjer sem bil zelo zelo pogosto na obisku. (pes me je dobro poznal)

Pes je bil odvezan na dvorišču. Živel je v veliki kletki, ne na ketni. Se pogovarjam s sošolcem, ki je bil takrat na oknu. Po parih minutah reče da pride dol. Takoj ko je izginil z okna, pes prileti od zadaj ter me močno ugrizne pod predel lopatice. Po ramenih pa me spraska s kremplji, ker se je cel obesil name.
Po ugrizu je sam takoj odšel v kletko in čakal ...?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
pes je že slabo videl, in ko ni bilo več tvojega kolega se je ustrašil in mislil, da si razbojnik. zato je ukrepal po svojih najboljših močeh
ko je uvidel zmoto se je umaknil v kletko in se ti s tem opravičil
če bi ti hotel kaj res hudega narediti bi ti danes bil kompost...

bo vredu razlaga
evil.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pa ne pozabi, da je bil lačen ker mu niso nič hrane dali, zato me je revež hotel pojesti, ampak je kmalu ugotovu, da nisem preveč okusen.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Pa ne pozabi, da je bil lačen ker mu niso nič hrane dali, zato me je revež hotel pojesti, ampak je kmalu ugotovu, da nisem preveč okusen.
ne,. ne to delajo samo morski psi, da najprej probajo . če si užiten..
da nisi kje s primorja slučajno ?
smile-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

lanos, ne razumeš. Saj ni važno ...
prjatu.... a nimaš argumentov??
res pa ne razumem brezbrižnosti NEKATERIH pasjeljubcev.

In kot smo rekli: Do 2 kg..... nič. Kar je težje- dovoljenje na osnovi ustvarjenih pogoje za lastništvo. Kot za avto, orožje, hišo, ....

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Takoj ko je izginil z okna , pes prileti od zadaj ter me močno ugrizne pod predel lopatice.

Tule išči odgovor. To je tipična panična reakcija. Pes se je počutil ogroženega. Ti kot otrok seveda tega nisi mogel niti predvideti niti preprečiti. Krivda je izključno na starših.

Ko sem bil podobno star, sem se spravil našemu psu jemati hrano (jasno, po navodilih uporabnic mojpes.net) in takrat fasal kar hud ugriz v roko. Fotra je tako razjezilo, da mu je mislil na mestu razbiti glavo s škarjami za obrezovanje. No, k sreči sem to preprečil, s psom preživel še mnogo lepih let in ga pred nekaj meseci uspaval. Naučil sem ga tudi, da sem mu lahko brez problema vzel hrano - brez vsake agresije. Je bil kriv pes, ker se ni rodil z razumom, da določene stvari ne sme, ker tega človek noče ali je bil problem v meni, ki nisem vedel, kako pristopiti? No, roka me je kar bolela, sem se pa dva tedna kasneje razkantal s kolesom v živo mejo, tisto pa je bolelo še 100x bolj.

Ravno zate imam zelo primeren video, ker verjamem, da se podzavestno zdrzneš vedno, ko vidiš psa:
Video je razdeljen na pet delov, poglej vse.

(patriot, enkrat še omeni kakšno zakajanje, pa boš svoje trditve utemeljeval na sodišču.)

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ni se počutil ogrožen (saj me je ja poznal). Po moje je bil bolj ljubosumen, ker se je kolega z mano ukvarjal namesto z njim. Pes je bil vseskozi okoli mene, ugriznil pa šele, ko ga domač ni noben videl.

Me je čez par mesecev napadel še en sosedov ovčar. Divji, vedno zaprt, je ušel in mi preprečil pot domov. Še lastniki so se ga bali.

Kljub velikemu strahu, ki ga je pes čutil medtem ko je imel mojo roko v gobcu, jo je spustil in odšel nazaj čakat pred hišo. Nobene žive duše nikjer takrat, da bi ti pomagal. Takrat pa res čutiš pravo nemoč.
No, ta se me je k sreči usmilil in mi pustil samo površinske rane. Kot da bi se s kladivom po prstu.

Aja, psov se ne bojim. Več. Jih imam zelo rad, zaupam pa nobenemu 100% ne.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ojoj, neprijetno. Ampak vidiš, dve takšni grdi srečanji si doživel, pa si še vedno živ, zdrav in brez posledic, ko bi po besedah mnogih tu gor moral biti najmanj v krtovi deželi.

Po moje ni šlo za ljubosumje. Pes je enostavno zapadel v paniko, ko naenkrat ni bilo več nikogar od domačih na vidiku in je napadel. Če bi te imel namen resno poškodovati, bi te, tako pa mu je bila to le rešitev iz situacije.

Situacije 1na1 s psom znajo biti zelo neugodne, ampak če je človek samozavesten, brez strahu, pokončen, se mu ne bo noben pes približal. Razen, če gre za kardelo večih psov. Za otroka pa je to skoraj nemogoče, zato v prvi vrsti do takšnih situacij sploh ne bi smelo prihajati.

Če bi bili psi res tako nevarni, bi jih že zdavnaj iztrebili in ne bi imeli funkcije človekovega najboljšega prijatelja. Žal je to, kar smo že ugotovili, da veliko ljudi ne zna ravnati s psi in si nabavijo zanje neprimerne pse. Obvezni psihološki testi in šolanja se mi na tem mestu zdijo povsem primerni. Vam pa malo več zdrave pameti, strpnosti in bomo vsi skupaj lepo vozili. Pa zdravi ostanite!

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Pes se je počutil ogroženega. Ti kot otrok seveda tega nisi mogel niti predvideti niti preprečiti. Krivda je izključno na starših.
a ti odpiraš pasjo šolo na alterju???
Kakšnega psa imaš ali kakšne??

PS. Zdaj pa res neumnosti pišeš. Oprosti. Njegovi starši so krivi, ker ga je kolegov pes ugriznu?? Kako?? Ker mu niso v zibko položili, da imajo psi kosmata ušesa in naj raje ne hodo iz hiše... še manj k prijateljem, ker bi lahko kakšen pes od nekod prlaufal in iz občutka ugroženosti, ker si mu senco naredil napadel.

Pa drugo. Hud ugriz psa, ki si ga doživel, je bolel 100X manj kot padec s kolesom v živo mejo.
Nekak bi šlo skupaj, da je to živo mejo prav takrat tovornjak prevažal...

(če si pa mislil povedati, da si 100 padel v živo mejo... se pa opravičujem )
evil.gif