Psom nagobčnike

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Komaj čakam da mi razložiš, kaj je šlo psu po glavi. Po možnosti potrebujem še kak youtube posnetek Milana.

-Starost 13 let.
-nemški ovčar (velik z dolgo dlako)
-pri sošolcu, kjer sem bil zelo zelo pogosto na obisku. (pes me je dobro poznal)

Pes je bil odvezan na dvorišču. Živel je v veliki kletki, ne na ketni. Se pogovarjam s sošolcem, ki je bil takrat na oknu. Po parih minutah reče da pride dol. Takoj ko je izginil z okna, pes prileti od zadaj ter me močno ugrizne pod predel lopatice. Po ramenih pa me spraska s kremplji, ker se je cel obesil name.
Po ugrizu je sam takoj odšel v kletko in čakal ...?

A si slučajno kdaj prej kaj takega naredil psu, da ti je zameril? Ovčarji znajo zelo dolgo nosit zamero in potem, ko te dobi na samem, vrača milo za drago. Sem skoraj 100%, da je to razlog, ni pa rečeno, da se ti zavedaš tega, kaj bi to lahko bilo.

Ne psom pripisovati človeških značilnosti. Oni ne znajo racionalizirati, ampak živijo trenutek in gredo hitro dalje. Ne drži pes več let zamere do človeka.
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
mene so kot odraslega napadli že vsaj 5 x

Mogoče imaš pa vonj po klobasah...ne vem, I'm just sayin'

možno, možno, samo so me "imeli radi" tudi ko sem jedel praktično samo sadje in svežo zelenjavo.( poletje pač )...mogoče je bil med njimi kak vege cucek

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ne, nisem mislil tega. jaz bom kmalu v penziji.

Kloško pa bo ali pa je že začel pravniško kariero. Zakaj pa misliš, da je tako občutljiv na pisanje o pohanju?
evil.gif

Vsaj nicka s kombinacijo priimka in imena več ne uporablja.
bonk.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
po mojem so bili kakšni črvi v češnjah in jabolkih pa jih nisem opazil, ali pa sem kakšnega polža v solatki zraven pojedel

so pa naši zakoni res za en qrc kar se psov tiče. najprej mora nekoga poškodovati, potem ukrepa inspekcija in odredi šolanje in obvezen ukrep da mora biti mrcina v boksu ... za posrat. seveda tega se ne kontrolira in tudi ni možnosti , da bi lastnika, ki tega ne upošteva v to prisilili ali pa mu odvzeli psa

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
po mojem so bili kakšni črvi v češnjah in jabolkih pa jih nisem opazil, ali pa sem kakšnega polža v solatki zraven pojedel

so pa naši zakoni res za en qrc kar se psov tiče. najprej mora nekoga poškodovati, potem ukrepa inspekcija in odredi šolanje in obvezen ukrep da mora biti mrcina v boksu ... za posrat. seveda tega se ne kontrolira in tudi ni možnosti , da bi lastnika, ki tega ne upošteva v to prisilili ali pa mu odvzeli psa
sej v tem je problem, ker je 99% psov navadnih "đukel". Krivi so pa lastniki. Nabavijo pse...čez en teden se jih nadovolijo...prepuščeni so bolj kot ne sami sebi.... reagirajo nagonsko.... itd. In takšni lastniki potem tako hvalijo te pse, kako so pametni... celo sedejo na komando včasih. Eden se mi je enkrat pohvalil, da mu zmeraj pobegne ko ga spusti. In pravi, da je pes (ovčar) tako pameten, da zmeraj pride domov , ko je lačen in se znori. Bolano U3PM.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Zgodba se vedno začne pri človeku, to je lastniku psa. Tale primer....veliko dejavnikov....kriva sta oba lastnika.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
obstaja cel kup šalabajzerjev, ki "učijo" pse pri nas samo s silo
obstajajo pa tudi psi, ki enostavno nečesa nočejo. nekatere pasme so trmaste, nekatere pa čisto lepo ubogajo.
pri agresivnih psih pa so vedno ljudje problem

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
OK, jaz bi rabil nasvet glede konkretnega primera, pa vprašam tule, ker je ravno tema o psih in nagobčnikih...

V mojem selu smo imeli pred letom težavo z lastnico rotvajlerke (v 50-ih), ki jo sprehaja s spuščanjem. Med enim od takih tavanj po gozdu je srečala našega vaškega penzijonista s pudlom (ok, par pti 80ih brez otrok in vnukov, ščene je nadomestek). Ker ga je vzel v naročje, ga je pogrizla po nogi (cca 15 šivov), potem pa se še terminalno poigrala s pudlom. To so seveda prijavili, in lastnica je dobila napotnico za alenko (tj prevzoja psa), čez 14 dni je scotala še eno malo mešanko, ki je bila na svojem dvorišču. Lastnica je opravila onih obveznih 14 dni šetanja po tivoliju in to je to.

Z odločbo so prišla tudi navodila, da mora imet nagobčnik in seveda povodec. Problem je v tem, ker tega psa tudi po 2× dnevno srečam samega v gozdu, včasih z lastnico kakih 10 minut za njo. Enkrat sva imela bližnje srečanje z renčanjem na poti, drugič pa ker se je ravno pretepala z nekim sprehajalčevim psom in sem jih šel razbrcat...

Moje vprašanje pa je, kaj lahko naredim. Slike verjetno ne bodo dovolj, pa tudi ne vem komu lahko to prijavim. Brezveze se mi zdi, da sta okupirala cel del naše gmajne, ker se babi ne da nič dopovedat... ma "svojo pamet". Pa ne s predlogi, ki vključujejo šrotarco ipd, ne da se mi kopat tako velike jame :D. Na obisku pri njej sem že bil, tudi z zelenim klobukom na glavi sem ji razložil stvari v gozdu, samo pade v neko histerijo kako nje pa jagri že ne bojo jebal in da ona ima psa pod nadzorom in tako naprej.

Se pravi: komu & kako lahko prijavim, da dnevno kršijo določila odločbe in s tem izzivajo naslednji tak dogodek?
Hvala za konstruktivne odgovore!

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
nisi edini s takšnim in podobnim primerom.
Glej... kliči policijo 113 ... ti... vsi ki se sprehajajo tam.... vsi, s katerimi se je pes stepel.... oziroma vsi, ki imajo probleme z njo in đukelo ...itd.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
ksz

v zagrebu je očitno nekomu že presedlo...

http://www.zurnal24.si/mnozicno-zastruplanje-psov-v-zagrebu-clanek-183779

Množično zastrupljanje psov v Zagrebu
V Zagrebu zaradi namernega zastrupljanja poginilo že 15 psov.

Zagrebčane je zajela panika zaradi nenavadnega množičnega zastrupljanja psov, poročajo hrvaški mediji. Na 30 mestih v Zagrebu so našli strup, vse skupaj pa se je pričelo 15 dni nazaj, ko so na veterinarsko fakulteto blizu parka Maksimir pripeljali tri zastrupljene pse, poroča Hrvatska televizija.
...
itd

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
jp, to s policijo je tudi meni najprej prišlo na pamet, samo razložit jim kam v gmajno naj pridejo... ali samo da naj jo pred hišo počakajo in to je to :D sej pes sam nazaj pride.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
vsak, ki ga je pes napadel ( tudi, če ga ni uspel ugrizniti ) mora poklicati policaje in dati prijavo. drugače bo vse skupaj bolj tak-tak

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Najboljše, da kar skupno vložite zahtevo za odpravo škodne nevarnosti. Vloži se kot civilna tožba pri pristojnem sodišču. V tožbi navedite tudi neupoštevanje odločbe sodišča.

133. člen Obligacijskega zakonika - Zahteva, da se odstrani škodna nevarnost

(1) Vsakdo lahko zahteva od drugega, da odstrani vir nevarnosti, od katerega grozi njemu ali nedoločenemu številu oseb večja škoda, ter da se vzdrži dejavnosti, iz katere izvira vznemirjanje ali škodna nevarnost, če nastanka vznemirjanja ali škode ni mogoče preprečiti z ustreznimi ukrepi.

(2) Sodišče odredi na zahtevo zainteresirane osebe ustrezne ukrepe za preprečitev nastanka škode ali vznemirjanja ali odstranitev vira nevarnosti na stroške njegovega posestnika, če ta sam tega ne stori.

(3) Če nastane škoda pri opravljanju splošno koristne dejavnosti, za katero je dal dovoljenje pristojni organ, je mogoče zahtevati samo povrnitev škode, ki presega običajne meje.

(4) Vendar se lahko tudi v tem primeru zahtevajo upravičeni ukrepi za preprečitev nastanka škode ali za njeno zmanjšanje.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Poleg imaš temo o nasilju drugačnih PESov, pa se ne zgodi nič.

Res misliš, da se bo sodišče ukvarjalo z nekim ščenetom?