Psom nagobčnike

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ravno toliko je nevaren, kot set kuhinjskih nožev, ki jih imaš ti v predalu - kdo ti garantira, da ne bo padel nož po tleh in se ti zarinil v nogo (na tem nivoju so tvoji argumenti).
9mm reši situacijo v glavi kakega vojnega veterana, paranoika ali shizota, ne pa v glavah normalnih ljudi. Poglej apolla, tako se je fsral pasje karavane, da je pozabil na pištolo za pasom.
tongue-1.gif

En pasji ugriz pa ni nič, manj boli kot če se s kladivom po prstu udariš. Ampak ne v glavah prestrašenih.

tu govoriš neumnosti
pasje pravice se končajo tam, kjer se začnejo pravice ljudi do svobodnega in varnega gibanja....

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.829
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kolikor te poznam, se je človek raje umaknil, ker tebi noben argument ne zadostuje!
wink-1.gif

Me zelo slabo poznaš... čisto vedno sem le proti tistim, ki nekaj trdijo, se za nekaj zavzemajo, nekaj forsirajo - ne znajo pa argumentirati oz. je njihov odgovor ponavadi "ti argumentiraj nasprotno". Se prepoznaš? Tu notri se skrivajo razni sijani, snecerji, ti si zelo blizu, suftiji, ipd. .

In prav zaradi pacientov, ki ne znajo drugega kot pisati neargumentiranih zmazkov se še redko oglašam. Tukaj sem se odločil, da se pač bom, ker se vtikatetudi v moje pravice.
Sijana poznam, snecerja tudi poznam, pod suftija najbrž misliš softija, ni mi pa jasno, kdo je ti si zelo blizu?
sprasujem se.gif

Hm, vtikajo se v tvoje pravice!?
13.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

En pasji ugriz pa ni nič, manj boli kot če se s kladivom po prstu udariš. Ampak ne v glavah prestrašenih.

60507239.jpg

Res bi se moral malo zamisliti, ob tvojih izjavah.

Si lahko predstavljaš, kakšen bi bil pes če bi kaj takšnega naredil mojemu otroku??
Pa lastnik, če bi samo pomislil, da je pes bogi bogi???

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.417
7.529
113
1. Koliko napadov psov je v SLO vsako leto?
Ne vem. Se pa dogaja. Lani (2012), je nek pitbull mojemu prijatelju ubil psa in prijatelju raztrgal roko. Zame je dovolj. Tko kot je ena smrtna zrtev na cestah prevec, je tudi en tak dogodek prevec.

2. Koliko resnih poškodb nastane kot posledica teh napadov?
Ne vem. In se mi zdi vprasanje nesmiselno. Resne poskodbe? A se hecas? Kaj pa je zate resno? dva siva? raztrgana arterija? Mislim popolnoma subjektivno vprasanje in nesmiselno.

3. Koliko smrtnih žrtev je posledica teh napadov?
Na sreco jih se ni bilo. Bi pa raje videl da se ne zgodi, kot pa da si enkrat recemo "aha no zdaj jih pa umre ze 5 vsako leto, sedaj bomo pa uzakonili obvezne nagobcnike"...

4. Koliko od teh napadov izzove človek (se približa privezanemu psu, gre v območje, ki je označeno s "pozor hud pes"? Ipd?
Tisti ki gredo v ograjeno obmocje kjer je pes, so sami krivi. Tam pes tudi ne rabi bit privezan in se mi ne zdi smiselno d abi imel nagobcnik. Za ostale me pa ne zanima kaj so poceli - pes je zival. Jaz ga ne enacim s clovekom. Nima istih pravic kot clovek. Nima niti istih dolznosti. In pes lahko ugrizne ker je izzvan al pa ker ni izzvan (po cloveskih kriterijih, kaj psu v glavi igra jaz ne mroem vedet). In ce ma nagobcnik pol ne more ugriznit pa ce se tok izzivas.

Upam da sem ti zadostil. Razhajava se ze v osnovi, ko ti izhajas iz mislenja, da ma pes pravico bit brez nagobcnika in da bi bil tak ukrep nesorazmeren. Jaz pa tega sploh ne presojam. Ker ne izhajam iz tega da ima pes neko pravico ampak izhajam iz pravice ljudi da se mirno sprehajajo naokrog brez strahu pred 50kg mrcinami ki jih lahko ugriznejo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ravno toliko je nevaren, kot set kuhinjskih nožev, ki jih imaš ti v predalu - kdo ti garantira, da ne bo padel nož po tleh in se ti zarinil v nogo (na tem nivoju so tvoji argumenti).
9mm reši situacijo v glavi kakega vojnega veterana, paranoika ali shizota, ne pa v glavah normalnih ljudi. Poglej apolla, tako se je fsral pasje karavane, da je pozabil na pištolo za pasom.
tongue-1.gif

tu govoriš neumnosti
pasje pravice se končajo tam, kjer se začnejo pravice ljudi do svobodnega in varnega gibanja....

No, tega nisem nikoli oporekal. Gre le za to, da eni pse vidijo kot nevarne, grozne in nevemkakšnevse zveri, nimajo pa o njih osnovnega znanja in vse predstave izvirajo iz njihove prestrašene glave. Takšnih je na forumu za cel razred.

Ni bilo pa mišljeno, da je pasji ugriz tako blag, da lahko zdaj kar grizejo vse povprek. Pravim samo, da ti ne bo vsak ugriz ravno zdrobil roke in te naredil permanenthega invalida ter da je vsak od nas doživel že dosti hujšo bolečino od enega ugriza.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Od kje si zdaj to privlekel?
stupid-1.gif
Beri, beri in še enkrat ... BERI POZORNO!

Ko mi prihajate ven s takšnimi neumnimi, ne vem, ali se norce delate ali resno mislite. Daj nalepi še sliko, kako izgleda z nožem razparan trebuh. Ali jajca človeka, v katera je brcnil konj.
stupid-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Evo, vidiš, točno to, kar si ti prilepil, to si vi pasji hejterji predstavljate, ko vidite psa. Ker ste že od malega pumpanimi s takšnimi zgodbicami in slikicami.

Ne vem, imaš v glavi tudi sliko mrtve družine in razbite pločevine, ko se vsedeš v avto?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
v našem okolji imamo dva nevestna lastnika ki imata spuščene, neprivezane, brez nagobčnika verjentno nečipirana in necepljena psa.
eden od teh me je že napadel na javni cesti, ko sem se peljal z motorjem. lepo sem se skotal. lahko bi se tudi ubil
nisem pas hejter, imam tudi sam pse
ampak za te cucke ni druge kot pa 9mm ali pa šrotarka
cucki še zmeraj spuščeni, se sprehajajo po cesti kot da je njihova itd
policija pa 0

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ne prjatu. To si ne predstavljamo. To se dogaja. In to sem prilepil zato, ker si dal "veleumno izjavo" da pasji ugriz ni nič kaj takšnega, nič ne boli....itd. In ti še kar pišeš, da smo vsi neumni, da se to ne dogaja......

Ne mešaj zdaj prometnih nesreč!!.... pa še kakšno 2.S.V.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Glej, v takem primeru se je najprej potrebno vprašati, kdo je kriv, da je do tega prišlo. Pes se sigurno ni rodil z željo in namenom, da bo nekoč raztrgal obraz tej deklici. To se dogaja, dejstvo. Ampak takšne stvari si predstavlja nekdo, ki o psih nima blage veze - psi so namreč v veliki večini nekaj povsem drugega. In ja, to so nesreče, za katere nekdo odgovarja. Čisto nič ni drugače z avtom, ki je sicer super oblika zabave, oh in sploh prevozno sredstvo, v napačnih rokah pa postane stroj za ubijanje. Ne biti dvoličen.

ceedevita, zate vem, da si razumen človek, ne razumem pa, kakšno krivdo imajo tu psi, razen tega, da morajo živeti na tem območju in da jim je zagovoljeno, da se prosto gibljejo. Aja, pa nagon imajo, ipak so živali.

Dajte razumet, da za vsakim incidentom posredno stoji človek, tako je tudi zakonsko predvideno in tako dejansko je. Tudi psa, ki je bil treniran za pasje boje, se da rehabilitirati do mere, da postane normalen družinski pes, ki nima problemov z drugimi psi (ima punca na mojpes.net forumu ravno tak primer).

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Glej model, zate vem, da si rojen provokator in da drugega, kot spuščati se na osebni nivo, ne znaš, ter da ti forumske debate ne omehčajo tvoje trde kože. Vzemi gun, pojdi od hiše do hiše in streljaj pse, daj si duška in zadovolji svojo prestrašeno dušo. Bomo videli, če bodo tudi na sodišču vzdržali tvoji argumenti.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ljuba dušca zakajena, kje ti vidiš tu osebni nivo?

Ti praviš, da je pasji ugriz isto, kot bi se klofnil s kladivom.
bonk.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
nimajo psi krivde.
krivda je na ljudeh. ampak če država nič ne naredi, da zaščiti moje pravice, smatram pač da bi jih moral sam zasčititi.
ker je pač zakonodaja takšna, da praktično ni možnosti za učinkovito ukrepanje proti nevestnim lastnikom smatram, da je 9mm še bolje pa kaliber 12 dobra rešitev
pes se pač nima kaj prosto gibati po cesti, po moji parceli , ogrožati mene moje družino itd itd

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Treba je vedeti, da je na svetu ogromno lastnikov psov, od tega pa je velik delež takšnih, ki to ne bi smeli biti.

Recimo primer za moje pojme neodgovornih lastnikov:

Sam sem preživel 13 let s točno takšnim psom in vem, da znajo biti v nepravih rokah zelo nepredvidljivi. Tale konkreten pes je enostavno preveč živčen, da k njemu pripelješ otroka. En šavs in imamo slikico, podobno tistim zgoraj. Ljudje si kupujejo pse, ki jih ne znajo pravilno vzgajati, potem pa beremo o raznih grozotah.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Upam da sem ti zadostil. Razhajava se ze v osnovi, ko ti izhajas iz mislenja, da ma pes pravico bit brez nagobcnika in da bi bil tak ukrep nesorazmeren. Jaz pa tega sploh ne presojam. Ker ne izhajam iz tega da ima pes neko pravico ampak izhajam iz pravice ljudi da se mirno sprehajajo naokrog brez strahu pred 50kg mrcinami ki jih lahko ugriznejo.
Zakaj se pa ljudje ne bojijo z enako mero mojih 100 kil? Pa še na povodcu nisem.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Moj foter je 20+ let nazaj mastno, mastno plačal, ker je ustrelil tujega, psa, ki se je večkrat sprehajal po našem dvorišču, ko sem se jaz tam igral. Mu je še danes žal in večkrat pravi, da bi bilo verjetno učinek enak, če bi se s kolom enkrat zalaufal proti njemu.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Uporabnik kloshar pravi:[/I]
Citat:
Glej, v takem primeru se je najprej potrebno vprašati, kdo je kriv, da je do tega prišlo.
bodi siguren, da se pes ni branil od deklice.
Citat:
Pes se sigurno ni rodil z željo in namenom, da bo nekoč raztrgal obraz tej deklici.
rodil se je z nagonom. (željo da se to ne bi zgodilo ima lahko samo lastnik)
Citat:
.......... kakšno krivdo imajo tu psi, razen tega, da morajo živeti na tem območju in da jim je zagovoljeno, da se prosto gibljejo.
ni jim zagotovljeno, da se prosto gibljejo. Gibati bi se morali pod nadzorom.

Citat:
Dajte razumet, da za vsakim incidentom posredno stoji človek, tako je tudi zakonsko predvideno in tako dejansko je.
prjatu... zdej si pa napisal, da treba lastnika nevarnega psa ustrelit.
smirk-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Najbolj žalostno pri vsem skupaj je to, da mora najebat nekdo nedolžen, da pride lastnik psa k pameti.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jap, to je res in sem za to, da bi se delalo preventivno v to smer.

lanos, ne razumeš. Saj ni važno ...