pse na vrvice

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.173
7.020
113
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Seveda ne, ker nisem jager. Odloča jager, ki ti ima pravico cucka odstreliti, če se mu tako zazdi. Ko poči, jagra ni, cucka ni, samo ti si še, ki se žališ tramvajkomandi.
evil.gif

Kje pa, spet samosvoja razlaga predpisa. Saj pa lovci niso vsepovsod prisotni
smile-1.gif

Če je pes pod nadzorom in ne vznemirja divjadi, lovec ne sme streljati.

Tam kjer se pa lovi, pa se zagotovo noben ne sprehaja s psom...
Če..., če..., če..., če čebula ne bi če imela, bi čebula bila bula.
Predpis se razlaga tako, kot je napisan in ne, kot nekomu paše.

Razlag predpisa je lahko več, poznamo različne metode razlaganja pravnih aktov. Vsekakor pa ti svetujem da če že želiš ostalim razlagat zakone, da si o dotičnem zakonu prebereš komentar ob predlogu zakona, avtentično razlago če jo je zakonodajalec podal in na koncu še sodno prakso. Tam je nedvomno precej jasno kaj je nadzor in kaj ne. In lovci so zelo omejeni pri tem kdaj lahko streljajo in kdaj ne. Seveda ga lahko ustreli in pobegne samo tu se ne ukvarjamo s tem kaj je nek lovec fizično zmožen narediti ampak kaj sme narediti. In na sodišču mu ne bo pomagalo da reče: "po moje je pes brez nadzora če..." Poleg tega je ZZiv specialni predpis ki govori o tem kdaj mora biti pes na povodcu in kdaj ne.

@KillaKhan - kvecjemu poskus uboja v realnosti pa povzrocitev splošne nevarnosti.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
V gozdu ne, razen če je na potki, sicer pa vedno. Pri nas so tudi solidno urejeni koši in vrečke, tako da vrečk na rabim kupovati.

Hmm, torej ne pobiraš dreka za svojim psom.

Ker tisti koši in vrečke, če jih pri vas nimate na 100 m in to tudi ob gozdnih potkah, potem nekako dvomim, da narediš vsaj 500m v eno smer in greš iskat vrečko.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.074
5.654
113
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
js nimam problemov s smrdljivimi psi v okolici, velikokrat pa grem mimo smrdljivih ljudi, ali pa v kakšni vrsti.
Prosim pomagajte, res ne vem kako rešiti to zadevo ki me moti! Mogoče pa bi tudi te morali dati na vrvice.
uf-1.gif

hysterical-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Seveda ne, ker nisem jager. Odloča jager, ki ti ima pravico cucka odstreliti, če se mu tako zazdi. Ko poči, jagra ni, cucka ni, samo ti si še, ki se žališ tramvajkomandi.
evil.gif

Kje pa, spet samosvoja razlaga predpisa. Saj pa lovci niso vsepovsod prisotni
smile-1.gif

Če je pes pod nadzorom in ne vznemirja divjadi, lovec ne sme streljati.

Tam kjer se pa lovi, pa se zagotovo noben ne sprehaja s psom...
Če..., če..., če..., če čebula ne bi če imela, bi čebula bila bula.
Predpis se razlaga tako, kot je napisan in ne, kot nekomu paše.

Razlag predpisa je lahko več, poznamo različne metode razlaganja pravnih aktov. Vsekakor pa ti svetujem da če že želiš ostalim razlagat zakone, da si o dotičnem zakonu prebereš komentar ob predlogu zakona, avtentično razlago če jo je zakonodajalec podal in na koncu še sodno prakso. Tam je nedvomno precej jasno kaj je nadzor in kaj ne. In lovci so zelo omejeni pri tem kdaj lahko streljajo in kdaj ne. Seveda ga lahko ustreli in pobegne samo tu se ne ukvarjamo s tem kaj je nek lovec fizično zmožen narediti ampak kaj sme narediti. In na sodišču mu ne bo pomagalo da reče: "po moje je pes brez nadzora če..." Poleg tega je ZZiv specialni predpis ki govori o tem kdaj mora biti pes na povodcu in kdaj ne.

@KillaKhan - kvecjemu poskus uboja v realnosti pa povzrocitev splošne nevarnosti.

saj nisem rekel, da bi ga dejansko kdo za to obsodil, samo jaz bi šel na postajo, pa rekel, da me je hotel en v gozdu ubit
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
V gozdu ne, razen če je na potki, sicer pa vedno. Pri nas so tudi solidno urejeni koši in vrečke, tako da vrečk na rabim kupovati.

Hmm, torej ne pobiraš dreka za svojim psom.

Ker tisti koši in vrečke, če jih pri vas nimate na 100 m in to tudi ob gozdnih potkah, potem nekako dvomim, da narediš vsaj 500m v eno smer in greš iskat vrečko.

Kateri del ti spet ni jasen?
Kot sem že napisal. Ne pobiram v cerkvenih gozdovih. Vrečka se pa vedno nosi v žepu.
Po drugi strani pa bi rad videl v katerem gozdu so koši in vrečke
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Mene pa veliko bolj, kot spuščeni psi moti to, da lastniki ne pobirajo dreka za njimi.

Ko bi ti videl, kako "sled" pustijo za sabo raznorazne "konjenice".
10.gif

@Apollo:kako imajo pa to urejeno pri vas? Pobirajo policaji konjske fige za sabo oz svojimi konji?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Mene pa veliko bolj, kot spuščeni psi moti to, da lastniki ne pobirajo dreka za njimi.

10.gif

@Apollo:kako imajo pa to urejeno pri vas? Pobirajo policaji konjske fige za sabo oz svojimi konji?

glede na to, da sem jih videl že po centru ljubljane na pločniku...

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
No, psov se ne sme streljat v nobenem primeru (da bi jih lahko po zakonu).
Pes, ki ni pod nadzorom, pa zgleda nekako tkole: neko ščene skače v mojega na povodcu, ene 50 metrov stran pa se [censored]čina dere "Zala, Zala, sem sem reku - sej neu nč, je psička pa prjazna" oni k* mali pa renči in mojga grize u rep. To je brez nadzora - da ne obvlada odpoklica. Ampak ne odpoklica kr tko ampak tudi kadar vidi srno/zajca/mačka/drugega psa.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

10.gif

Drži, dva tedna nazaj, ko sva šla s psom po gozdi, sta mimo prijezdila dva komada in posrala potko. Pa še psa sta mi preplašila
smile-1.gif

Tile ne pobirajo dreka.
Dobro, da imamo takšne kot NigelM, ki tudi za ostalimi poberejo, da je vedno čisto.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.173
7.020
113
vcasih vem da je bilo tako, da so preko dezurnega ali okc obvescali komunalo kje so spustili mino, komunalci so pa prisli pobrat. V mestu. Dvomim da jih klicejo ce se konj poserje na golovcu naprimer

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

Ma, da psa ustreliš oz. ubiješ sredi gozda, ker je spuščen moraš biti [censored] prve klase, nemoralneš, [censored], ma dej naštevam lohka pol ure.
bonk.gif

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Ljudje so vse sorte in imajo pravico taki bit. Eni se psov bojijo, eni jih ne marajo, eni jih celo jebejo...

Tele z ovohavanjem so pa svetovne - sej bo samo povohal. Takoj za - tega pa ni še nikoli naredil...

I

Izbrisan uporabnik #488

Pozabil sem omeniti, da sta bila rekreativca, ne policaja.
Sicer na cesti je takih pojavov malo, so večji problem kmetje, ki ne očistijo vsaj delno gum, ko vozijo iz njive. Tisto je šele svinjarija.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.675
113
Citat:
Uporabnik Zetor5011 pravi:
Tele z ovohavanjem so pa svetovne - sej bo samo povohal. Takoj za - tega pa ni še nikoli naredil...
Tupi lastniki pač ne razumejo, da nekaterim ni največje veselje na svetu, da te na sprehodu ovoha, zapaca in oslini xy cucek. Da ne govorim o bevskajočih ščenetih, ki se ti vrtijo med nogami in ne jebejo lastnika 5%
bonk.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Res je imajo pravico, da ne marajo psov. Nimajo pa pravice zaradi tega pse ubijati ali pač?
bonk.gif

Ti ubiješ/uničiš vse česar ne maraš?

Glej, če te pes ne uboga, ko ga odpokličeš je to problem lastnika in ne psa. In če vidiš da gre tvoj pes k neki tretji osebi ga odpoklišeč, torej ma da pride. Če tretja oseba reče kaj v smislu saj je vredu, ga pač pustiš. Za vse te scene pa je kriv lastnik, torej znesi se nad lastnikom zakaj ga nima na štriku, če ga že ne uboga..(pa upam, da niste tok brihtni, da boste lastnike streljali - čudil se nebi). Tako, da sedaj mi pa razloži, kjer je v tem kontekstu tebi situacija....ja nič, če je spuščen ga bom pa ustrelil, ko jebe cucke smrdljive, bodo oni mene ovohavali?!
bonk.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pozabil sem omeniti, da sta bila rekreativca, ne policaja.
Sicer na cesti je takih pojavov malo, so večji problem kmetje, ki ne očistijo vsaj delno gum, ko vozijo iz njive. Tisto je šele svinjarija.

Si pa spet eno pametno ven ruknu. Ajoj ajoj.
Vsem tistim ki se tako zavzemate za spuščene pse-----vam privoščim da vas enkrat en lep majhen kuža fina faj ugrizne in naj ima po možnosti še steklino---saj v mestih in predmestih je kakor je splošno znano čez 85 % NECEPLJENIH PSOV.

To ti je meščanska kultura.

Drugače pa mene sploh ne moti kj veliko-oziroma nič-če se pes poserje in poščije sredi gozda--------------bolj me moti to kako nehumani so ljudje , kateri imajo psa zaprtega v bloku====MUČENJE ŽIVAL-----kaj pa to pomeni, pa itak ne boste nikoli ugotovili, ker je za vas to nekaj normalnega , da žival trpi v zaprtem prostoru....

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Kakršen lastnik, takšen pa pes. To vedno velja in če je pes nevzgojen, ne moreš pričakovati da se bo lastnik sekiral, če mu pes brez nadzora ovohava ljudi in se podi okoli, njega pa nikjer. Žal.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, upoštevaj tudi lastnosti psa, nekateri se že po naravi nemarno slinijo. Lastniki pa najbrž ne
smile-1.gif