pse na vrvice

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Če je spuščen, ne - če ni ob tebi (komanda "Poleg!" - ves čas sprehoda).

Povsem jasno je zapisano. Brez nadzora. Pomeni, da pes nima nadzora, da ne veš kje je, da se sam prosto sprehaja po gozdu.

Če pa je s tabo pod nadzorom pa to ni prekršek.

Ne se blamirat, sicer pa ti lahko kakšni pasjeljubci to lepo razložijo.

Pomen izraza "nadzor" tudi v "tvojem" zakonu ni posebej razložen, da bi to eksplicitno pomenilo na povodcu...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Člena glede tega ni. Lahko postopaš po lastni presoji.
cool-1.gif

Toda glede tega predpisi so.
grims-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Torej ga lahko v šumi spustim, ko greva na sprehod in je pod nadzorom? in ne ogrožava divjadi, javna površina pa ni obljudena...

Odgovor je nedvomno: DA

Ali?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:

Povsem jasno je zapisano. Brez nadzora. Pomeni, da pes nima nadzora, da ne veš kje je, da se sam prosto sprehaja po gozdu.

Pomen izraza "nadzor" tudi v "tvojem" zakonu ni posebej razložen, da bi to eksplicitno pomenilo na povodcu...
Če cucek leta 100m od tebe, to zame ni "pod nadzorom".
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:

Če cucek leta 100m od tebe, to zame ni "pod nadzorom".
smirk-1.gif

samo nisi ti tisti, ki odloča...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Mene pa veliko bolj, kot spuščeni psi moti to, da lastniki ne pobirajo dreka za njimi.

Včasih imam občutek, da je verjetnost pobiranja dreka obratnosorazmerna z velikostjo psa. Če jaz lahko za svojim cuckom pobiram, kaj je res tako težko imeti vrečke s seboj? Odkar imamo psa (dobro leto) ne vem, če smo 3x pustili drek. Vedno nosim s seboj tudi baterijsko svetilko, da drek poiščem in za psom pospravim - saj ni tako težko.

Glede spuščanja: svojega vedno spustim na področjih, kjer ljudi ni. To pa ne pomeni, da se lahko poljubno oddalji, ali da ga v prisotnosti drugega psa ali drugege osebe takoj ne dam na povodec. Gre za osnovno spoštovanje do srugih - tudi meni ni do tega, da bi mene obletavali neznani psi.

Ne podpiram nasilnih metod, a jezo razumem.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Seveda ne, ker nisem jager. Odloča jager, ki ti ima pravico cucka odstreliti, če se mu tako zazdi. Ko poči, jagra ni, cucka ni, samo ti si še, ki se žališ tramvajkomandi.
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Seveda ne, ker nisem jager. Odloča jager, ki ti ima pravico cucka odstreliti, če se mu tako zazdi. Ko poči, jagra ni, cucka ni, samo ti si še, ki se žališ tramvajkomandi.
evil.gif

jagri tud ne smejo kar tako povprek streljat, še posebej ne, če se ljudje prosto sprehajajo

če meni ustreli psa, medtem ko jaz hodim po pešpoti (ne nekje po sred trdega gozda) ga prijavim na policijo zaradi poskusa umora (mene)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
so že enkrat pripeljali s plavimi lučmi, ko je jager 30 metrov od bajt na vrane streljal, pa sem prijavil streljanje...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

Mene pa veliko bolj, kot spuščeni psi moti to, da lastniki ne pobirajo dreka za njimi.

Včasih imam občutek, da je verjetnost pobiranja dreka obratnosorazmerna z velikostjo psa. Če jaz lahko za svojim cuckom pobiram, kaj je res tako težko imeti vrečke s seboj? Odkar imamo psa (dobro leto) ne vem, če smo 3x pustili drek. Vedno nosim s seboj tudi baterijsko svetilko, da drek poiščem in za psom pospravim - saj ni tako težko.

Glede spuščanja: svojega vedno spustim na področjih, kjer ljudi ni. To pa ne pomeni, da se lahko poljubno oddalji, ali da ga v prisotnosti drugega psa ali drugege osebe takoj ne dam na povodec. Gre za osnovno spoštovanje do srugih - tudi meni ni do tega, da bi mene obletavali neznani psi.

To si ti spisal?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
evil.gif

Kje pa, spet samosvoja razlaga predpisa. Saj pa lovci niso vsepovsod prisotni
smile-1.gif

Če je pes pod nadzorom in ne vznemirja divjadi, lovec ne sme streljati.

Tam kjer se pa lovi, pa se zagotovo noben ne sprehaja s psom...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

To si ti spisal?

Ne, se pa z vsebino strinjam.

Pobiraš drek za svojim psom?

I

Izbrisan uporabnik #488

V gozdu ne, razen če je na potki, sicer pa vedno. Pri nas so tudi solidno urejeni koši in vrečke, tako da vrečk na rabim kupovati.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Jaz govorim o 100m oddaljenem cucku sredi gmajne.
Nabavi si boljše špegle.
bonk.gif

mi pa o psih, ki so pod kontrolo, in nisem še videl psa, ki bi dejansko bil z lastnikom na sprehodu in bil 100 metrov stran od njega

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
evil.gif

Kje pa, spet samosvoja razlaga predpisa. Saj pa lovci niso vsepovsod prisotni
smile-1.gif

Če je pes pod nadzorom in ne vznemirja divjadi, lovec ne sme streljati.

Tam kjer se pa lovi, pa se zagotovo noben ne sprehaja s psom...
Če..., če..., če..., če čebula ne bi če imela, bi čebula bila bula.
Predpis se razlaga tako, kot je napisan in ne, kot nekomu paše.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če=pogoj iz zakona. Al je tebi vedno treba vse pogoje citirati.

Zakon je poln če, če jev...

Če imaš psa na vrtu, ne velja a ne?

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Danes sem imel podobno stvar. Od glupe sosede cucek se je zapodil za otrokom, ki je ravno takrat pritekel mimo po ulici. In soseda bi dala mojo mater na ketno, ne pa psa, ker ji je mater to rekla
10.gif
Kako se je točno razpletlo ne vem, ker me ni bilo zraven, ampak kaj hujšega od joka otroka na srečo ni bilo.