Prvi rezultati visjih kazni

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Tisti, ki naj bi se ubil bi se povsem po svoji krivdi.
Pa se res vsi ubijejo po svoji krivdi?
Citat:
In ni prav da naj bi sedaj vsi mi plačevali višje kazni zaradi enga norca,
Zakaj že bi moral zarad enga druzga norca plačat višjo kazen ti?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:Višje so kazni in več je nesreč in mrtvih, bolj se državi splača. poberejo od kazni, od popravil in nakupa novih vozil, prišparajo pri penzijah, no sem in tja je kakšen minus, ko plačajo zdravljenje. V celoti vzeto pa država od nesreč dobro služi.

Že večkrat sem ti ob teh neumnostih dokazal, da nabijaš v prazno, kvasiš neumnosti in obenem nimaš pojma o ekonomiji. Nehaj že
grims-1.gif
he he, nima smisla. synthman živi v nekem imaginarnem svetu, kjer 3000+ uniformiranih prometnih policajev dela brezplačno, brezplačno je njihovo izobraževanje, ravno tako upokojeni policisti ne prejemajo pokojnin. njihova oprema je brezplačna, tudi vzdrževanje opreme je brezplačno. enako velja za množico reševalcev ob nesrečah, pa vzdrževalcev cest.
v synthmanovem svetu stroški bolnišnične oskrbe tistih 16 000 ljudi, ki se letno poškodujejo, ne stanejo od 500 do 5000€ na dan, ampak so zanemarljivi. ravno tako država ne plačuje invalidske pokojnine tistim revežem, ki se trajno invalidno poškodujejo v teh 15 000 nesrečah letno.
stroški šolanja tistih 290 ljudi, v katere je država vložila vsaj 10 let šolanja, pa so umrli v nesrečah, niso omembe vredni.
v synthmanovem svetu se plačuje DDV samo ob nakupu novega vozila oz. rezervnih delov, drugje država ne pobira davka. in seveda, v tej državi prihodek od prometnih denarnih kazni (<40 milijonov €) predstavlja večinski prihodek, ne tako kot v realnem svetu, kjer znašajo 0,5% slovenskega proračuna.
ja, če imaš na svet tak pogled, potem res ni težko ugotoviti, da država mastno služi na nesrečah.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
jaz mislim da je poleg višjih kazni še nekaj pripomoglo k manj nesreč (oz. mrtvih)....višje cene goriva!

ker enostavno je folk začel bolj umirjeno vozit, da je poraba nižja - da kompenziraš višjo ceno.

Tako da...če višje kazni ne bojo pomagale...naj gre gorivo na 3 evre....bo statistika enormno boljša.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In zakaj enostavno nebi rajši priznali, da je zakon pomagal?
Že v krogu mojih sodelavcev debata večkrat nanese na te "visoke" kazni. Marsi kakšen znanec, sodelavec pravi: ej, zdaj pa ga ni več za srat. Kar lepo po predpisih bo treba vozit, drugače bo treba samo za kazni na šiht hodit ...in to je to.
Za večino prometnih nesreč je kriva objestnost in namerno kršenje CPP. In za te najpogostejše vzroke nesreč, je edino zdravilo in edina rešitev, kazen. In to dovolj visoka kazen.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
In ni prav da naj bi sedaj vsi mi plačevali višje kazni zaradi enga norca,
Zakaj že bi moral zarad enga druzga norca plačat višjo kazen ti?
Zato ker kršim predpise. Si to hotel slišat?
In nikogar ne ogrožam, pa je kazen previsoka.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Da, to sem hotel slišat.
Torej, ti bi rad poceni kršil predpise?
Poba, vse se draži. Tud tvoja neumnost.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
potemtakem lahko pričaukejum znižanje obveznih zavarovanj, saj bo manj škode? ali je to utopija?
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
res, ampak.. ampak obvezno morm pa vseeno plačevat, pol ko sem že čist dol :D kljub temu da se ne pokam

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
potemtakem lahko pričaukejum znižanje obveznih zavarovanj, saj bo manj škode? ali je to utopija?
bonk.gif
Vidiš. Če bi vlada resno mislila, da se bo zaradi novega zakona zmanjšalo število nesreč bi hkrati lahko tud znižala obvezno zavarovanje. Saj bo manj škode ali ne?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj bi pa država znižala?

Jaz sem pa vedno mislil, da to zavarovanje plačam svoji zavarovalnici.

Saj res, država bi morala najbrž znižati tudi ceno avtomobilov, kajne?
17758-icon_confused.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kaj pa če bi država ob cesto postavila prometne znake "obvezno kršenje predpisov? Bi pol mastno kasirala kot cirkmošter pri maši.
To bi blo nekaj zate in tvojo teorijo knede....
Dej zmisli se na hitro kako naj bi tak znak zgledal!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kaj pa če bi država ob cesto postavila prometne znake "obvezno kršenje predpisov? Bi pol mastno kasirala kot cirkmošter pri maši.
To bi blo nekaj zate in tvojo teorijo knede....
Dej zmisli se na hitro kako naj bi tak znak zgledal!
Sej točno to že dela, samo z bolj prikritimi metodami.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Aja, take "zvite" prometne znake država z starim rekelcom pokrije?
Pa si že kdaj videl tak prikrit znak?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zakaj bi pa država znižala?

Jaz sem pa vedno mislil, da to zavarovanje plačam svoji zavarovalnici.

:

Kdo pa nastavi ceno? a ni pri vseh zavarovalnicah enako?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
>>> Kdo pa nastavi ceno? a ni pri vseh zavarovalnicah enako?
Ne.
A si ti siguren, da so tebi dali izpit?

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Če mene vprašate so kazni previsoke za mal prekrške. Če nekdo res ogroža kogarkoli sem takoj za, da plača ornk.
frown-1.gif
60e če plačaš takoj, 120 če kasnej, za nepripenjanje šoferja, se mi zdi pa mem. Nekaterim je to četrt plače! Nebi rekla, če pozabiš pripet otroka! OK, potem lahko zaračunate tud celo plačo.

Recmo policajčka lovita na počasnem ovinku sredi centra mesta...koga le? Samo nepripasane. To je čisto zbiranje denarja in to mi je mem. Človek je morda samo 200 m vožnje opravil, pa vmes plačal 60e , prej pa šparal vsak evro v trgovini.. Mali prekršek mal denarja bi jest rekla.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
haha kok ste eni smešni....

naredili so nov ZVCP... po njem je 30 ljudi manj umrlo kot v lanskem obdobju. Kar pomeni da deluje... ali je pa to splet naklučji pa je stvar debat v spam kotičku... ker če bi imeli 30 smrtnih izidov več bi se sedaj vsi drli da ste vedeli da ne bo novi ZVCP nič prinesel... počakajmo pa eno leto... če bo bolje se bodo nekateri lepo tepli po prsih mi bomo dobili pa se višje kazni...
smile-1.gif

in čez eno leto bomo lažje pametni... samo že vidm dva scenarija... eden ... vse so zajebal, nič ni bolje še več mrtvih... drugi... lestos je bilo slabo vreme in je premalo motoristov delalo samomor, sigurno gre za prirejene podatke,...
smile-1.gif

si grem že kar na živce amapk ima Stardec prav... če je eden ostal živ zaradi tega se je splačalo... tisti ki ste takega mnenja pa pomislite kako bi bilo če bi se komu od vaših kaj zgodilo in bi postal statistika...ni preveč pomirjujoče... kajne?

lp

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik felicita pravi:
Če mene vprašate so kazni previsoke za mal prekrške. Če nekdo res ogroža kogarkoli sem takoj za, da plača ornk.
frown-1.gif
60e če plačaš takoj, 120 če kasnej, za nepripenjanje šoferja, se mi zdi pa mem. Nekaterim je to četrt plače! Nebi rekla, če pozabiš pripet otroka! OK, potem lahko zaračunate tud celo plačo.

Recmo policajčka lovita na počasnem ovinku sredi centra mesta...koga le? Samo nepripasane. To je čisto zbiranje denarja in to mi je mem. Človek je morda samo 200 m vožnje opravil, pa vmes plačal 60e , prej pa šparal vsak evro v trgovini.. Mali prekršek mal denarja bi jest rekla.

Kdor se privezuje zaradi tega, da nebi plačal kazni oz. se brez grožnje kazni sploh nebi privezoval,je bedak prve kategorije. Varnostni pas je namenjan izključno in samo lastni varnosti. Komur je več do 120 EUR kot do lastne varnosti, naj vrne vozniško in hodi peš!