Prvi rezultati visjih kazni

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Cut the crap. 1 mesec je absolutno premalo za pohvale ali kritike na račun zakona. Je treba vsaj kakšno leto vzet.
Škoda le, da bo sedaj zaradi vinjet manj mrtvih, pa bodo loleki pripisali to novemu ZVCP-ju.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Vsako leto bo manj mrtvih zato, ker tisti ki norijo jih slej ko prej Darwin kaznuje.
evil.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Jaz pravim, da ne hvali dneva pred nocjo.

Vreme je bilo slabo, motoristov seni veliko na cestah, prav tako ne turistov. Zal sem mnenja, da bo ista slika, kot lani, sploh glede na splosno stanje voznikov, ki jih dnevno srecujem na cestah. Pocakajmo do konca leta.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Znižalo se je tudi število prometnih nesreč.

Prav gotovo ne samo zaradi zakona, prispeval je pa zagotovo. Pomagajo tudi novi odseki avtocest, pa vinjete bodo, vreme itd. V vsakem primeru me veseli, da je mrtvih manj.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Pridi kaj na podezelje, pa bos videl.
stupid-1.gif

Zame to ni normalno, da se folk vozi po sredini ceste, hkrati pa ali zjaka naokoli, ali se kregajo s sopotnikom, ali telefonarijo, ali pa se pretirano ukvarjajo s svojim novim Garminom. Redkokdo je z mislimi na cesti, voznja jim je postranska stvar. Vsake tolko srecam tudi kamikaze s cestaki, ki jim je nasa cesta poligon za izzivljanje. Pa kaksne tujce, ki se vozijo krepko pod omejitvijo, posledicno seveda prihaja do kolon in taksnih in drugacnih prehitevanj "na tesno" ipd. Cez vikend (ce je lepo vreme) ni za it ven, ce noces zgubit zivcev.

To je splosno stanje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Zakaj pa policaji skrivajo statistične podatke o številu nesreč? Na strani www.policija.si teh podatkov od maja naprej namreč ni, da bi lahko preverili kaj je res in kaj ne???

No tud prejšnji ZVCP so tako hvalili kot sedaj tega, pa so ga po parih letih popravljali.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
aja, ti si spodezelja?
in k vam mnozicno prihajajo tujci in se zato delajo kolone?

torej le ne bo drzalo kar pravi mtl, da je/bo boljse stanje zarad vinjet

zarad njih je lahko kvecjemu slabse, ker vsi tujci brez vinjet delajo zastoje na lokalnih cestah
in posledicno nervozne lokalne dirkace

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Samo upamo lahko, da ne bo kot pri vseh prejšnjih poskusih tovrstnega reševanja zadev. Par mesecev, pol leta OK, potem pa skok navzgor. Ampak na žalost se zgodovina rada ponavlja - in moje osebno mnenje je, da se bo tudi tokrat ...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Jaz pravim, da ne hvali dneva pred nocjo.
Če se je do zdaj 33 ljudi manj ubilo, je bil ukrep uspešen.
In če se bo čez čas spet pobijanje začelo, za to ne morejo biti krive višje kazni. Dejstvo je, da zaradi teh kazni nekaj ljudi več živi. In to je poglavitno.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Cut the crap. 1 mesec je absolutno premalo za pohvale ali kritike na račun zakona. Je treba vsaj kakšno leto vzet.
Škoda le, da bo sedaj zaradi vinjet manj mrtvih, pa bodo loleki pripisali to novemu ZVCP-ju.

napisal si tudi, da je prezgodaj za kritike. Ta zakon je doživel kritike že pred uvedbo. Bistroumneži so (ste) namreč ugotovili, da ne bo šlo za nič drugega kot polnenje proračuna....
confused-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hooger pravi:napisal si tudi, da je prezgodaj za kritike. Ta zakon je doživel kritike že pred uvedbo. Bistroumneži so (ste) namreč ugotovili, da ne bo šlo za nič drugega kot polnenje proračuna....
confused-1.gif
Razlika je med osebnim mnenjem o nečem in komentiranjem realnih dejstev, ki naj bi bile posledica uvedbe nečesa, kaj praviš?