Prometno dovoljenje in kraja vozila?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Čisto iz firbca me zanima.
So kake komplikacije(kasko) če v primeru kraje vozila nimaš prometne(gre skupaj z vozilom)?
Najbolje me zanima za As.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Vcasih naj bi komplicirali. Kako je sedaj ne vem. Enako je s kljiuci. Problem je ce ti kljuce sunijo v hisi in odpeljejo avto.
Sam imam v avtu kopijo, 2x kontrola bp.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Čisto iz firbca me zanima.
So kake komplikacije(kasko) če v primeru kraje vozila nimaš prometne(gre skupaj z vozilom)?
Najbolje me zanima za As.

Ne prav dolgo nazaj mi je bivši zavarovalničar razlagal, da je ta pogoj blef zavarovalnic
in da ni možno, da bi jih to v sodnem sporu obvarovalo pred izplačilom odškodnine.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Tud jst sm to slišal, da če ti sunejo avto s prometnim, kasko ne velja. Sem pa vprašal letos že 2x pri podaljšanju zavarovanja zame in fotra in slišal tudi 2 različna odgovora
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pa jim pošlji dopis in ti bodo pisno odgovorili.

Moje mnenje je, da en kos papirja v avtu, ne more izničiti kritja. Kaj pa če so ti naskrivaj ukradli prometno, pa se kljuce, pa se avto?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ali pa ti izmaknili denarnico z dokumenti in še avto za povrh? Tale klavzula je samo izmikanje plačilu, le katera zavarovalnica se je pametno spomnila to prva?
Isto s ključi... Ne vem, ampak ZT je pri K kombinaciji plačal menjavo vseh ključavnic, če si prijavil izgubo ali krajo ključev. V smislu ceneje to kot pa avto...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne vem, ampak ZT je pri K kombinaciji plačal menjavo vseh ključavnic, če si prijavil izgubo ali krajo ključev.

Ja to je tut mene presenetilo, ravno dobim nov avto in je imel relativno majhen in lahek kljuc...ni trajalo par dni, da mi ga je uspelo usjati iz kratkih hlač.

ZT je takoj napisal komplet zamenjavo kljucavnic, o duplikatu kljuca sploh niso razmisljali.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Da se ne boste mučili in glav razbijali, sem ja kakšni 2 leti klical na Triglav glavnega cenilca v LJ in ga vprašal in nima to veze. Logično da ne boš vsakič ko boš skočil iz avta v žep tiščal prometne, niti ni mišljeno da jo nonstop nosiš v žepu. Sem pa mnenja da ti prometna čist nič ne koristi, avtomobil pa izven EU itak ne bi smel it, carinik oz. policist na prehodu bi naj preveril vsako vozilo in brez pooblastila po mojem vozilo ne bi smelo zapustit države ali..?