Proklik

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Pozdravljeni,

sicer nisem podjetnik in nimam proklika, me pa zanima nekaj v zvezi z proklikom (v bistu sprašujem za bodočo žlahtnico
uf-1.gif
)

Ali se da proklik ravno tako kot navadnega naštimati na več računalnikov, ali lahko dela samo na enem ( jaz sem mnenja, da se ga da naštimat na več mašin, seveda z pravim certifikatom ...)

Lp

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.670
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
lahko, ampak ima vsak svoj arhiv (se pravi, da moras povsod azurirati, da je enka povsod)
Nalogov iz enega ne mores podpisovati na drugem razen:
- preko weba
- imas B2B (nimas:)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Moj proklik bazira na pametni kartici, kar pomeni imeti čitalec, driverje zanj, nameščen ustrezen program. In seveda prenašati te jajca okoli ali imeti več kartic...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.598
3.953
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Moj proklik bazira na pametni kartici, kar pomeni imeti čitalec, driverje zanj, nameščen ustrezen program. In seveda prenašati te jajca okoli ali imeti več kartic...
Lahko tudi na pametnem ključku, kjer "ta jajca odpadejo" ... novi ključki tudi avtomatsko naložijo driverje.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Hmmmmm,

ali je potem primerno, da se oseba, ki o tem nima blage veze o tem, zakomplicira kjer misliš da se ne da, zajebe kar se ne da, ukvarja s tem ali je bolje, da prenese računalnik (zaradi obnove stanovanja ostala brez neta za nedoločen čas, pa rabi računalnik zarad delovanja s.p. ja) na drugo lokacijo kjer ji net deluje.

Pa še to, od računalnika zna uporabljat samo tipkovnico
evil.gif

Lp Olfa

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.670
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Če je brezična, naj odnese samo njo:).

Laže je seliti računalnik, kot vse na novo naštimati, še posebej, ker ne bo iste barve ikona, pa različen desktop, pa sploh ne bo delalo enako.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Proklik se da naštimat na kolikor računalnikov želiš.

Za proKlik ne rabiš certifikata ampak imaš kartico s čipom in rabiš samo čitalec zanjo.

Če pa tvoja žlahtnica zna uporabljat samo tipkovnico, bo imela malo problemov z uporabo ProKlika, meni se zdi zamuden in nelogičen.
Veliko boljši mi je i-net od Banke Koper, vsaj zamudno vpisovanje strank odpade. Čeprav lahko bi naredili bolj enostaven obrazec za pregled prometa (prilivi/odlivi na eni strani)

erikson

Guru
25. avg 2007
22.715
6.486
113
Bolj smiselno je vzeti USB ključek Ena za vse, ker ne potrebuješ dodatnega čitalca. Cena za ključek je 100,80 EUR.