Program za urejanje videa

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Rabil bi kakšen dober program, da bi zmontiral en filmček.. Pa da je dober, ima dosti možnosti in da ni spet preveč zakompliciran?
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Tanja_86 pravi:
Windows Movie Maker?
smile-1.gif
Tega sem celo sam enkrat "bil prisiljen" uporabiti in občutki so mešani:
- preprost
- ker ima malo funkcij
- ki delajo čist OK
- razen tu in tam, ko zgubiš živce
- ne obstaja snemanje v isti obliki, kot je vhodni video. To pomeni, da spremni velikost in celo frame rate.

Sprememba velikost slike še nekako gre skozi, izgubljeni frejmi pa so že kaplja čez rob.

Zdaj če ga rabiš za malenkosti popraviti na posnetkih iz telefona, je OK, sicer pa ne.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.614
4.570
113
50
Na sončni strani ALP
Kaj pa program, ki bi znal narediti foto slideshow ter montažo videa na istem DVDju z meniji?!
So odlični programi za fotke in posebej za video, da bi pa program omogočal oboje skupaj in bil še uporabniku prijazen?
17758-icon_confused.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Uporabnik mare92 pravi:
Rabil bi kakšen dober program, da bi zmontiral en filmček.. Pa da je dober, ima dosti možnosti in da ni spet preveč zakompliciran?
grin1.gif

Na žalost to dvoje ne gre skupaj
frown-1.gif
Če boš hotel program z veliko opcijami, ga boš moral dobro naštudirati.

Jaz sem sprva uporabljal Pinnacle Studio, ki je bil zelo intuitiven. Potreboval nisem nobenih navodil, vse mi je bilo takoj jasno. Na žalost pa je bil obupno počasen in hroščat. Zato sem prešaltal na Sony Vegas. Všeč mi je bil ker je bil majhen (100MB, tudi danes ni bistveno večji) in zelo zmogljiv. Ni pa tako intuitiven, poznati moraš keyboard shortcute, vedeti kaj pomeni če med premikanjem miške držiš shift, ctrl ali alt in kje v menijih se nahaja kakšna opcija. Če misliš narediti več kot par filmčkov se splača potruditi in se ga naučiti. Na internetu obstajajo video tutoriali s katerimi gre učenje precej lažje. Na podobnem nivoju kot Vegas (polprofesionalni) je tudi Adobe Premiere.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Meni osebno je Vegas precej manj intuitiven kot Premiere. Slednjega sem sam naštudiral v enem tednu, pri Vegasu sem moral pa za skoraj vsako malce bolj zahtevno funkcijo pritiskati F1.

Najbolj me je pa pri Vegasu motilo to, da uporablja isti "monitor" za preview in output. No, kako je zdaj ne vem, ker so od mojega zadnjega srečanja z njim minila že kakšna 4 leta.

Res pa je, da sem že prej več let uporabljal Photoshop, tako da sem navajen Adobove filozofije in workflowa.