Profesorska plača

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Vse lepo in prav, vendar zakaj bi jaz plačeval šolnino, uspešno opravil letnik, nazaj pa dobil denar, ki mi ga požira inflacija. Nič ne plačaš, potem pa se obračuna po nenarjenih izpitih oz manjkajočih kreditnih točkah, zakaj bi nekdo moral plačati zaradi slabše povprečne ocene, saj nismo enako pametni za vse ocene, to je bedarija. Plača se tisto kar nisi naredil. Preprosto.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Vse lepo in prav, vendar zakaj bi jaz plačeval šolnino, uspešno opravil letnik, nazaj pa dobil denar, ki mi ga požira inflacija. Nič ne plačaš, potem pa se obračuna po nenarjenih izpitih oz manjkajočih kreditnih točkah, zakaj bi nekdo moral plačati zaradi slabše povprečne ocene, saj nismo enako pametni za vse ocene, to je bedarija. Plača se tisto kar nisi naredil. Preprosto.

če je nekdo pač butast ni za šolo. če pa želi pa naj potem pač plača. kaj pa je narobe, če bi recimo polagal asfalt
evil.gif

ali pa hoblal debla ? denarja bi verjetno imel več kot pa nek zabluzen diplomant FDV s povprečno oceno 6,2

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Sem slišal, da so te "padnine" tudi pri nas na drugi bolonjski stopnji. Torej če ne končaš študija, moraš plačat šolnino. Kdo iz tega foha, pa naj to potrdi. Kar se tiče plačila šolnin glede na oceno, je neumnost, saj je na nekaterih faksih lažje imeti boljše povprečje kot ostalih.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:

če je nekdo pač butast ni za šolo. če pa želi pa naj potem pač plača. kaj pa je narobe, če bi recimo polagal asfalt
evil.gif

ali pa hoblal debla ? denarja bi verjetno imel več kot pa nek zabluzen diplomant FDV s povprečno oceno 6,2

Tukaj si vzel faks, ki ima slab renome (še ne pomeni, da so vsi študentje ničvredni). Vzami kakšnega težjega, strojni, elektro, računalniški, lahko, da je nekdo zelo dober praktik in malo slabši teroretik. Zakj bi takšnega človeka "kaznoval" zaradi ocen, če je pa recimo izvrsten delavec in ne pozna čisto vsega kar si zmislijo profesorji in avtorji knjig ter predavanj.

Naravna selekcija se bo pa delala takrat, ko bo iskal službo. Če je nekdo priden študent in naredi vse v rednem roku s povprečno oceno 6.0, res ne vem zakaj bi ga nekdo moral zaradi tega kaznovati. Naj se kaznuje tiste, ki ponavljajo, pavzirajo in drugače bluzijo zaradi koriščenja pravic, ki izhajajo biti študent. Ko si iskal službo, te je kdo povprašal za povprečje? Mene ni nihče pa nisem imel slabega, vendar to nikogar ne zanima, če se ravno ne poteguješ za izjemno službo, ki išče talente s kadrovsko štipendijo ali kaj podobnega. Išče se izkušnje, dodatna izobraževanja, dojemanje dela, komunikacija, obnašanje, priporočila itd.