Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Citat:
Uporabnik Jst10 pravi:
Pa še na tematiko: Za veliko večino so poklici kot so učitelj, profesor, sodnik, tožilec, ... ogromno preplačani za nič dela, na vse to pa imajo še ogromno dodatnih ugodnosti. No če je temu tako se mi zdi, da so zelo neumni tisti, ki so ugotovili kako enostaven in preplačan je ta poklic in se niso za njega izšolali. Tako da fantje in dekleta: Go for it, če je to tako enostavno zaslužen denar. Pridobite vse ustrezne papirje in se zaposlite na tem tako enostavnem in dobičkonosnem delovnem mestu!
Ta argument potegnejo uboščki vedno takrat na plano, ko zmanjka argumentov. Saj [censored] zasluži še več za še manj dela.
Če bi učitelji delali 8 ur in ne 4, potem se ne bi nobeden obregnil ob njihove plače (za jamranje še nisem čisto ziher).
Ampak - vsak človek ni za vsak poklic. Tako so tudu ljudje, ki pač niso za pedagoško delo. Nekateri želijo delat to, kar jih veseli. 100 ludi, 100 čudi.
Berem tele tvoje poste in mi gre na bruhanje. Sem prepričana, da ne poznaš nobenega učitelja/profesorja oziroma ne veš kako poteka njihov dan.
Precejšna razlika je, ali učiš tehniko ali matematiko. In fant moj, spremembe so ves čas. Način učenja se ves čas spreminja, vsako leto so nova pravila glede sestavljanja testov in nema copy/pase scene.
Učitelj matematike ne dela samo na šihtu, ampak tudi doma. Vse priprave vzamejo precej časa, sploh sedaj ko so nivojske skupine in je potrebno imeti prirave za vsak nivo. Učitelji so odgovorni za znanje otroka. Ni to mačji kašelj. Poleg tega dobijo v razrede vsega boga in se je treba prilagodit vsakemu otroku posebej.
Seminarji? Ogromno jih je. Hodijo tja - ker morajo, pa je vse skupaj živa bedarija. Obvezne so razne športne bedarije in učitelj mora iti s froci za cel teden nekam. Po možnosti sta samo 2 učitelja odgovorna za 30 ali 40 otrok. In misliš, da dobijo ornk denarje za to? Malo morgen! Spijo tam in skrbeti morajo za vse razvajene mulce okrog sebe. Si bo en nogo zlomu, po svoji krivdi ( k bi si jo lahk tud doma), naje.ebe ga prfoks. To je pač tko. Soočajo se s hudimi pritiski staršev, saj njihov mulc ni nikoli kriv. V šoli nič ne dela, dobiva cveke, potem pa panika. Starši zagovarjajo otroka, da je doma zelo priden in kako je možno, da je dobila cvek. Ja haloooo? Če nič ne dela v razredu, kako naj bo drugače. Starši imajo danes službe do večera, otroku se noben ne posveti, vidijo ga zvečer pred tv-jem in potem je pameten učitelju, ki je z njim 8 ur - vse v stilu "moj otrok pa tega že ne dela"
Briga me, kaj mi boš zdele nazaj napisu, ker vem kaj je res in kako zgleda dan prfoksa.
Ko sem bila jaz v šoli, je imel učitelj neko avtoriteto in pravice. Bal smo se jih k hudič križa. Danes pa pride mulc do profokse, začne izzivat, se delat frajerja, na koncu pa reče :" dej me useki, da te bom lahk tožu". Noooooo, krasna zablujena mladina.