Prodajajo se dihurčki

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
557
113
42
povsod malo
mal off topic danes sem videl ko je en gospod z otrokom na sprehod kot psa pelja enga majhnega ala velikosti mačke, pujska takega črnega z belimi tačkami
grin1.gif

Vedno bolj so IN nedomače domače živali, dihurji, kune, kače, mikromini miške...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.017
6.197
113
Pa še vedno nismo dobili odgovora, če se te živali kaj cartajo ali samo norijo, kakcajo in piškajo po stanovanju.
Sicer so tudi meni zelo simpatične te zverinice.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Cartajo se na tak način, kot recimo hrčki, morski prašički in podobno... Ko jih primeš v roke in jih božaš se pustijo... ni pa to kot pes ali maček, da bi prišel k tebi in se cartal.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
a misliš, da ga ne bi zmazal???

Odrasli dihur odraslega mačaka? Vrjetno vsakega domačega.

Dihur ma od 700 - 1700g, pošten domač maček pa kakih 8 kil. Me prav zanima, koliko časa bi se zdrav kmečki muc pustil zahebavat takemu dihurčku.Ko mačkon popizdi še človeka hudo poškoduje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Mi se tut zdaj nekaj pogajamo da bi nabavili to zadevo... Sem že jaz dihura gledal lep čas nazaj v Qlandiji ko imajo prodajo živali in mi je bil fulll kulski!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Aja še eno vprašanje... Kako kaj te živalce dlako puščajo? A jim izpada oz. fejst izpada? Ker potem ne pride v poštev za po hiši..

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Dlaka jim izpada toliko kot vsem "divjim" živalim, vendar je po stanovanju zagotovo ne bo videt... Pa če boste kupili dihurčka (mimogrede, mladički pri meni so še na voljo
smile-1.gif
), ga ne kupit iz trgovine. Tam so ponavadi bolani, z zajedalci, prestrašeni in nesocializirani. Kupite ga od nekoga, ki jih ima doma...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ja če bomo kupili mladiča bomo kupili pri tebi.. Čeprav vsi navijajo da se kupi en 6-7 mesecev star dihur ki ga ni treba več učiti in pri katerem je zraven neka "garancija" da ne dela škode... Ponavadi so ti, ki so že malo starejši tudi čipirani, imajo pasuš, kastrirani, cepljeni itd... Saj pravim ni odvisno od mene
smile-1.gif
Kaj pa glede smradu? Če je žival ogrožena? Spušča smrad? Mislim da mi je enkrat ona rekla v prodaji živali da tudi malo.. nisem prepričan?

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja če bomo kupili mladiča bomo kupili pri tebi.. Čeprav vsi navijajo da se kupi en 6-7 mesecev star dihur ki ga ni treba več učiti in pri katerem je zraven neka "garancija" da ne dela škode... Ponavadi so ti, ki so že malo starejši tudi čipirani, imajo pasuš, kastrirani, cepljeni itd... Saj pravim ni odvisno od mene
smile-1.gif
Kaj pa glede smradu? Če je žival ogrožena? Spušča smrad? Mislim da mi je enkrat ona rekla v prodaji živali da tudi malo.. nisem prepričan?

Ne kupovat 6 ali več mesecev starega dihurčka. Taki so že "izoblikovani", imajo svoje strahove, svoje navade in razvade... In teh razvad jih potem zelo težko odvadiš.
Če pa vzameš mladička, si ga lahko "oblikuješ" po svoji želji. Pa še, če dihurček pol leta nekje živi, potem pa ga vzamete vi (novo okolje, novi ljudje), je to za njega veliko večji stres, kot pa za mladička, ki še mu itak ni vse jasno, in se pač prilagodi
smile-1.gif

To ni dihur, kot jih vsi poznajo iz risank, da ko je ogrožen dvigne rep in spusti smrad. Ne spušča nobenega vonja, je v bistvu zelo čista žival.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:

Ne kupovat 6 ali več mesecev starega dihurčka. Taki so že "izoblikovani",

Če pa vzameš mladička, si ga lahko "oblikuješ" po svoji želji.

Kar je seveda zelo "naravno".

Isto kot pasjeljubci, ki oblačijo svoje cucke, jih imajo v stanovanju itd....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
FoxyLandy žal nimamo časa se toliko z živaljo ukvarjat in jo učit. Čez dan ni ponavadi nikogar doma, tudi to kar ti jaz sedaj pišem ni od doma... Ne razumi napak da bomo slabi do živali ampak takšna žival je prava da dost spi in da ko prideš domov ko si doma da malo pocartaš. It pa zdaj neko žival učit in se nonstop z njo ukvarjat pri nas ne pride v poštev...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kot da je zelo naravno, da imaš sploh kakršnokoli domačo žival... Razen pajkov in muh, ki ne štejejo
grin1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
FoxyLandy žal nimamo časa se toliko z živaljo ukvarjat in jo učit. Čez dan ni ponavadi nikogar doma, tudi to kar ti jaz sedaj pišem ni od doma... Ne razumi napak da bomo slabi do živali ampak takšna žival je prava da dost spi in da ko prideš domov ko si doma da malo pocartaš. It pa zdaj neko žival učit in se nonstop z njo ukvarjat pri nas ne pride v poštev...

Zate je recimo pravšnji hrček. Spijo el dan in se šele zvečer razživijo. Kakšen kitajski recimo bo kar primeren, ker so zelo prijazni in družabni ko se te enkrat navadijo, pa če se boš z njim ukvarjal kakšnih 15 minut na dan se te ne bo odvadil. Pa še večji so kot kakšni ruski, da jih otrok ne bo premočno stisnil. Ruski se sploh neradi pustijo žnarat in so nagnjeni k agresiji. Spal pa ne boš ob nobenem, ker celo noč norijo po kletki.