Prodaja

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.745
1.629
113
Sestra prodajala avtomobil, nekdo jo je namudril za smesno ceno in ji takoj nakazal. Denar ze ima na racunu.

Verjetno je to to, pogodba sklenjena, se ne da nic narediti vec?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.383
4.892
113
Sestra prodajala avtomobil, nekdo jo je namudril za smesno ceno in ji takoj nakazal. Denar ze ima na racunu.

Mene je en LJ diler dva meseca buzeriral, da mi takoj nakaže cca 15% manj kot sem hotel. Sem mu vedno lepo odgoril - ne hvala. Vsakokrat ko sem obnovil oglas je priletel mail.
Ja če mu je dala trr je to nekak to, čeprav bi se mogoče lahko izvila z odpovedjo pogodbe sklenjene na daljavo.
Zdaj lahko še pričakuje izsiljevanje po znižanju ob prevzemu - upam da ne.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.646
677
113
če je ona rekla 10.000, on je pa nakazal 9.000 (v upanju, da "prođe")... Če nimata pisne komunikacije, bo kar problem, dokazat kaj sta se pogovarjala...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.569
1.552
113
Čak, sta pogodbo podpisala in napisala kupnino na pogodbo? Ker če ne, pol ti jest lohk kr nakažem jurja za tvoj avto in je to to.
NE moreš, ker nimaš številke TRR. Če ji je ponudil x ona pa je sprejela X, pa črepav ustno še šteje, da je pogodba sklenjena. Če je kupcu potem poslala še številko TRR je še toliko bolj dokazljivo, da se je strinjala s ceno, ki jo je kupec ponudil.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.332
3.667
113
Marlbor
NE moreš, ker nimaš številke TRR. Če ji je ponudil x ona pa je sprejela X, pa črepav ustno še šteje, da je pogodba sklenjena. Če je kupcu potem poslala še številko TRR je še toliko bolj dokazljivo, da se je strinjala s ceno, ki jo je kupec ponudil.
Če je zgolj ustno ali pa na daljavo, ima v 14 dneh pravico odstopa. Vrne nakazilo in je zaključeno. Če sta fizično pospisala pogodbo, pa žal je kar je ... lahko še samo bencin čimbolj pokuri.

tony

Guru
23. jul 2007
10.950
1.848
113

Če gre res za nakazilo po Fliku in tale biznisman nima njenega naslova naj lepo vrne denar na isti naslov (spet z nakazilom po Fliku!) in ugasne telefon...

Tozil se za ene 10 let stare gare ne bo nihče.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.745
1.629
113
Smo resili malo drugace. So prisli banda po avtomobil, sem bil zraven in sem malo udaril po mizi, da za ta denar avto ne gre z dvorisca in pika. Napotil sem jih na tozbo in denar je vrnila z nakazilom nazaj. Vedel sem, da so jih polna usta in da v tozbo me bojo sli.

So nato sli na banko in prinesli par stotakov vec in to v kesu. Prepis. Adijo.

tony

Guru
23. jul 2007
10.950
1.848
113
Super rešitev, sem vesel, da ste dobili nekaj več dinarčkov (itak ga bodo še drazje preprodali naprej), pa še avto se je prodal. :zmaga:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.524
364
83
40
Ljubljana
Smo resili malo drugace. So prisli banda po avtomobil, sem bil zraven in sem malo udaril po mizi, da za ta denar avto ne gre z dvorisca in pika. Napotil sem jih na tozbo in denar je vrnila z nakazilom nazaj. Vedel sem, da so jih polna usta in da v tozbo me bojo sli.

So nato sli na banko in prinesli par stotakov vec in to v kesu. Prepis. Adijo.

smem uprašat kdo je prišel po avto?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.732
8.613
113
pri taščici
Kako bos dokazoval "ustni dogovor" ko se ustno zmenis za ceno 99% oglasevane cene, nakažes pa recimo 70%?
Bos dal avto za 70%?

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.473
6.777
113
Op
V tvoji zgodbi dosti manjka.

Kako so našli točen naslov vozila ?
Če začneš ribariti preko flik sistema, se pravi gledaš avto oglase in vsako telefonsko vneseš v flik sistem, dokler ne najdeš take, ki je dejansko povezana v flik, kaj potem ?

Nakažeš 60% oglaševane cene na to številko in pokličeš lastnika, "sem ti nakazal na flik", kdaj / kje lahko pridem po avto in tako naprej (prepis) ?

V takem primeru bi mu jaz takoj nakazal nazaj in ga dal na ignore seznam.