Problemček ob inštalaciji

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
MSINFO32 zaženi, ponavadi izpiše ime plate na desni. Pod System Model ali blizu.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Intel® Desktop Board D845PESV

a je to to?

potem pa sem dl-jal tale file v6.4_PRO2KXP_only ap še vedno ne dela. Please help, tole bi res rabil. Mejduš windows!!

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Mejduš windows!!
Mogoče se bo slišalo nesramno ampak kaj so tu windows krivi, če se lotevaš stvari, ki je očitno ne obvladaš. Jaz tudi ne grem delat generalke na motorju in potem pizdit čez proizvajalca, ko mi gre kaj narobe.
smirk-1.gif

Tule je driver za audio:
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=12170&ProdId=890&lang=eng

Ethernet:
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=5406&ProdId=890&lang=eng

Chipset:
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=5492&ProdId=890&lang=eng

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hvala, ampak ethernet še vedno ne dela. Saj pravim, da sem link pod točko dve že našel in ne morem nič. Kar se pa tiče poznavanja stvari - škoda ker tako misliš...da mora človek ko formatira sistem, porabit 15 dni za odpravo napake.

Še vedno ne dela.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
tjuren, a si lahko malo sposodim temo?

Tudi sam sem frišno formatiral računalnik. Vse dela super, do pol ure nazaj. Ko sem v USB vstavil ključek, mi je windowse (XP SP3) rebootalo. Trenutno pri sebi nimam drugega ključka da bi še tega preizkusil. Je možno, da sem zamučkal kaj z driverji? Kje pogledam katere driverje bi moji USBji rabili?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ti si kar sposodi, jaz samo upam, da mi bo tole kdo pomagal rešit...Gorza, formatirana mašina pa ne najdem driverja in bom počasi obupal.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
tjuren, a si lahko malo sposodim temo?

Tudi sam sem frišno formatiral računalnik. Vse dela super, do pol ure nazaj. Ko sem v USB vstavil ključek, mi je windowse (XP SP3) rebootalo. Trenutno pri sebi nimam drugega ključka da bi še tega preizkusil. Je možno, da sem zamučkal kaj z driverji? Kje pogledam katere driverje bi moji USBji rabili?
USB ponavadi ne rabi posebnih driverjev.

Reboota vsakič, ko vstaviš?
A prej je delalo ali je to prvič, da si USB ključ vtaknil?

Windows Update si preveril, če ponudi kake posodobitve ali driverje?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Reboota vsakič, pa tud v Windowse noče, če je ključek vstavljen. Je se pa to sedaj prvič zgodilo. Danes bom probal še z drugim ključkom, če mi je slučajno tega skurilo.
Updatea pa nisem še nič gledal.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Podoben primer z usbjem sem imel nekoč, ko nisem videl da se je na mašini v usb konektorju odlomil plastični del, ki drži kontakte. In ker tega dela ni bilo, je ob vstavitvi česarkoli v usb port mašino reštartalo. Zgleda da je naredilo direktni "kurcšlus" na 5V in je zato počepnil napajalnik.

Preveri če je kakšna takšna napaka, predvsem pa poskusi še s kakšno drugo usb napravo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Reboota vsakič, pa tud v Windowse noče, če je ključek vstavljen. Je se pa to sedaj prvič zgodilo. Danes bom probal še z drugim ključkom, če mi je slučajno tega skurilo.
Updatea pa nisem še nič gledal.
Vsako USB vtičnico si probal in je z vsako enako?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Sprednji dve vtičnici sem probal. Zadaj pa je tiskalnik brez problema vključen. Tud tiskal sem že. Tako da je po vsej verjetnosti ključek zanič (star 512mb).

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Hmm, ključek je očitno vredu. Probal sem povezat telefon preko USBja, pa je vseeno resetiralo, v trenutku ko sem kabel vtaknil v telefon. Sem pa priklopil na tisti port, na katerem je prej še delal tiskalnik.
Ko ponovno zažene Windowse, pa mi vrže ven "System Has Recovered from a Serious Error" .

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mirno zdaj.

V zadnjem portu, kjer je prej delal tiskanlnik, a tam druge stvari delajujejo ali ne?

Tiskalnik spredaj deluje?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kot ti je kolega zgoraj namignil, ocitno je nekaj narobe s tistimi porti. Jaz sem videl ze vse mogoce, samo malo odlomljene plastike je cel praznik v primerjavi s kaksno drugo zadevo - imam eno skatlo, pri kateri je nekdo polomil vse, kar se da polomiti, vkljucno z robom konektorja (tocneje: obeh konektorjev na sprednji strani) in z vratci, ki so nekdaj zapirala oba konektorja pred prahom
bonk.gif

Eksperimentiraj na portu, za katerega zagotovo ves, da deluje OK. Tako se bos izognil morebiti defektnemu konektorju ali kablu.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Mah čudno je vseskupaj. Na tistem portu kjer deluje tiskalnik, mi ne deluje USB ključ. Sem si nanovo naložil driverje za matično, pa ni spremembe. Čudno pa se mi zdi, da bi se mi kaj polomilo ravno sedaj, ko sem formatiral računalnik.
rolleyes-1.gif

Se bom pol popoldne še malo igral s problemom... Jeeej!
tongue-1.gif

Hvala!

PinoLavatrice

Pripravnik
21. okt 2010
175
0
16
Za zdaj še butale
na netu se nahaja kolekcija driverjev, za pc in prenosnik. na DVD-ju so.
poggoglaj pa boš našel.

potegneš dol, odzipaš, spečeš na dvd, pokneš dvd v pc/prenosnik, se postaviš na device, ki nima driverja, desni klik> upade in namesto autosearch izbereš manual in izbereš lokacijo nd dvd-ju. ostalo naredi sam.

ponoviš vajo za ostale.

če ne odpri pc, poglej matično in si zapiši oznake.
če ti ne bo šlo, naredi fotko pa prilepi.

bomo že našli rešitev, če je še nisi našel. :)