Problem CANON S 1 S !!!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
bentiš, sam to ni fer! nardit pa itak nimaš kej. tut če bi se kdo prtižou dvomim, da bi kej dosegu, ker so zadevo naredil čist po zakonu-popravli ali zamenjali.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Jaz sem cca teden nazaj dal 20D v oceno popravila (praska na senzorju) in so bili tudi zelo prijazni in ustrežljivi.
zmaga.gif

Bad_o

Zelenc'
2. okt 2008
6
0
1
SLO
Da mal oživim staro temo...

Kakšno je sedaj stanje na 3A. Imajo še na zalogi nove senzorje oziramo optiko in poravljajo, al jim je zaloga pošla.
Je kdo imel težave z Canon S2 in kako so mu reševali problem na servisu.

Bad_o

Zelenc'
2. okt 2008
6
0
1
SLO
Aha, to govoriš iz izkušenj ali kar tko.

Seveda sem pregledal ta slavni canon list, kjer ni S2. Sem pa tudi pregledal kak tuji forum. Verjetno pa smo res samo v Sloveniji taki kekci, ki verjamemo 3A servisu, na prvo žogo. Po svetu že dve leti FREE popravljajo/zamenjujejo tudi S2, ker vejo zakaj gre.

Osebna izkušnja: Pred slabim letom nesem Canon S1 z očitno CCD napako na 3A servis, kjer mi ocenijo: Napaka na optiki, stroški popravila 150 €. Kaj misliš da niso še videli slavnega Canon lista iz leta 2006, kjer piše da MORA servis BREZPLAČNO poraviti optiko. Jap, 3A servis se očitno spozna na zadeve(predvsem ekonomske)....

Kako se je končalo z S1 je pa druga zgodba....

PS: najdi mi en S2 aparat ki je v garanciji (enoletogarancije.press)

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
meni so s1 zamenjali za s5 pa ne enega ampak dva
s2 pa ne mora bit v garanciji ker je prestar
s2 pa v 3A nevem če so žekaterega brezplačno zamenjali

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Dokler ti cananon ne bo dal črno na belem da tudi za S2 prizna napako ccd potem boš pač moral nesti v tujino na brezplačno popravilo senzorja.
Verjemi da 3A ni taka dobričina da bi nekaj popravljal brezplačno če nima žegna od proizvajalca. še ko ga enkrat ima, bodo najbrž precej dolgo mutili.....(ekonomijapress)
a žalost ni drugega servisa za canon v slo
sprasujem se.gif

tlozej

Zelenc'
7. okt 2008
2
0
1
Prinesel sem jim A85, pokazal sprintano vijola sliko in serviser mi je takoj rekel, da bodo zamenjali senzor, zraven naloga je dodal še sprintan list s canonove strani, ki sem ga imel s sabo. Čez dva ali tri tedne sem popravljen fotoaparat prevzel.

Tako da z moje strani - pozitivne izkušnje.

LP

sestnajsti

Zelenc'
31. okt 2008
2
0
1
Pozdravljeni!

Imam canon A80 in lahko bi rekel da mi dela lepe "marsovske" slike. Sicer je že kar nekaj led odkar mu je potekla garancija in me zanima če se mi sploh še splača nesti fotoaparat na servis. Težave so se pojavile že nekaj mecev nazaj in to kar čez noč...v mes pa je bilo nekaj slik celo uporabnih (po menjanju baterij, menjavi kartice in po tem je mogoče zdržal za celo 2 vredu fotografije...)...

Zraven vam prilagam nekaj fotografij...mislite da bodo pri 3A priznali napako in to brezplačno odpravili, ker sem prebral da je tudi na spisku...

img7291eb5.jpg

img7443ik4.jpg

img7056qm2.jpg

Lep pozdrav
489063-IMG_7446.JPG

Priponke

• 489063-IMG_7446.JPG
    489063-IMG_7446.JPG
    19,3 KB · Ogledi: 246
Nazadnje urejeno:

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Lp.

Super fotke!
Sprintaj seznam in nesi. Če je gor, je velika verjetnost, da ne bodo nič komplicirali.

--
Mojemu S1 bodo baje zamenjali. Na servisu je že kakšen mesec, ker čakajo na material.
--

Srečno, jZ

polonapozeg

Zelenc'
1. nov 2008
1
0
1
Jaz imam čist isti problem s canonom S1 SI. sem ga nesla na popravilo in so rekl, da je sla optika, da bo stal 110 evrov. Jaz sem ga pol vzela, ker se mi je zdel, da se ne splača popravt, zdej sem pa vidla (ena velka hvala vsem na tem forumu), kok je takih primerov in ga grem takoj nazaj nest. Zanima me, če je možno, da je kej drugega narobe kakor senzor, v istem primeru, da so na sliki same črte, tako na displayu kot pol ko sliko preneseš na kompjuter?

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Bodo zamenjali senzor, ali fotoaparat?
Mogoče dobiš SX 10 IS, ko pa S 5 IS več ne delajo.
grims-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sigurno je kriv senzor. ne more bit steklo (optika)ktriva, da dela rozaste in popačene slike. mal zateži, pa al ti bojo zrihtal, al pa boš dobila kej druzga.

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Bodo zamenjali senzor, ali fotoaparat?
Mogoče dobiš SX 10 IS, ko pa S 5 IS več ne delajo.
grims-1.gif

Lp.

Yeah! Aparat je na servisu od 25/9 (6 tednov), pa zdaj začenjam težit
10.gif
. Baje material (za S1) zamuja.

Srečno, jZ

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
20. člen

(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.

Vir: klik.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Imela enak aparat in enak problem. popravili brez problema (le tisti print nesi s seboj), čez en teden prevzela aparat.

sestnajsti

Zelenc'
31. okt 2008
2
0
1
No jaz sem nesel tudi sprintano pa tut pogledat niso hotl, samo list vrgl nazaj...blo pa fotoaparatov moje serije tam ogromno...

Bomo videli kaj mi bodo sporočili...upajmo na čimboljše...