Pro plus išče sodelavce

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:

Točna plača me niti toliko ne zanima kot me zanima približek. 250.000 EUR na leto brez dodatkov in ostalih bonitet?

No way. MCM za Lync bi dobil... Tako, pavsalno (variacije zaradi pozicije, etc...) 115-130k + bonus, tam nekje. MCA za OCS pa... 150-165k.
s tem, da bi verjetno (kot konzultant, kar tak folk ponavadi je) dobil "na grbo" tam.. Za1.5mio "billable hours" na leto.

Od oka. Zahodna Evropa.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
No, to me je zanimalo, da vidim koliko dobijo pol bogovi
smile-1.gif

Govoriva o EUR ne?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Malo sem se popravil (sem pobrskal, kolk bi Cisco/Avaya ekvivalenti dobili)... ampak govorim samo o Lync/OCS folku, za ostale nimam pojma... SQLovec zna dobiti vec.

In ja, EUR/leto + bonus + avto + 20 dni dopusta.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Točna plača me niti toliko ne zanima kot me zanima približek. 250.000 EUR na leto brez dodatkov in ostalih bonitet?

tam okol, ja. Govorim za SQL.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.204
4.178
113
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Bill Gates, Steve Jobs....soooo 1970...

Vidim da nisi šel nikoli pisat niti enega certifikata, zato ti bom obrazložil sistem kako certifikati delujejo...

Certifikati ki jih imaš (programerji, sistemci,...) pri MS-ju ti ne veljajo za nove izdelke / tehnologije ki pridejo na trg. To pomeni da moraš stalno se izobraževat in to znanje spet certificirati da imaš dokaz o znanju.

Primer:
MCITP: SQL Server 2005 pomeni da človek zna delati z MS SQL serverjem 2005, ne pa tudi z 2008R2!

Če hoče tak človek dokazati da zna delati tudi z 2008R2, mora nadgraditi certifikat! Kar pomeni da se mora naučiti vse kar je bilo z novo verzijo vpeljano. Torej, če se ni naučil novitet, to ne more certificirat...

Torej, tvoja trditev da certifikati ne pomenijo nič, ne zdrži in je napačna! Ravno certifikati dokazujejo da oseba zna delati z zadnjimi tehnologijami in jih tudi pravilno uporablja!

Zdej pa hipotetično:
Če bi recimo kirurgi imeli enak sistem certificiranja (torej da bi imeli certifikate za vsako novo tehnologijo ki jo uvedejo v neurokirurgiji).... kateremu nevrokirurgu bi šel?
tistemu ki ima certifikat iz leta 1980 ali tistemu ki ima certifikat iz leta 2010?
grims-1.gif

Mi je jasen sistem certifikacije in za tovorstne "zaprte" produkte je pravilno da je uveden sistem certificiranja. Je pa tudi res da s certifikati drži M$ red na trgu in zagotavljap rek otega support svojim strankam. Torej imaš relacijo produkt<->podpora, katera je povezana s certifikatom. Kot si že sam ugotovil je takih ljudi malo in so relativno dobro plačani, ne pomeni pa da imajo absolutno znanje (čer pač pot do certifikat je povezana predvsem z denarjem). Če pač supportiraš nekaj na bazi M$ja rabiš človeka s tem certifikatom, drugače niti ne moreš biti uradni support. Samo tega je na IT trgu 0.1% ali manj.

Po drugi strani imaš pa bolj splošne certifikate (recimo Zendov PHP) ki so totalno nekoristni in jih dobi lahko vsak bedak, imajo jih pa večinoma sami nesposobneži. In pravi delodajalci cenijo znanje in fleksibilnost ne pa papirjev, tega je na trgu po krizi še več in poznam ljudi ki so tudi v ITju ostali brez služb ker so pač bili najmanj sposobni (noben ni gledal formalne izobrazbe in pa certifikatov, samo dejansko stanje).

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Malo sem se popravil (sem pobrskal, kolk bi Cisco/Avaya ekvivalenti dobili)... ampak govorim samo o Lync/OCS folku, za ostale nimam pojma... SQLovec zna dobiti vec.

In ja, EUR/leto + bonus + avto + 20 dni dopusta.

Ni slabo. Samo, tale dopust je postavka, ki me je prijela za na WC, imaš denar potem sem pa lahko samo 20 dni odsoten, jeba.

@Ares
Se mi je zdelo, da bo tam nekje.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Welcome to Western Europe
smile-1.gif

Jebat ga, v civilizaciji je dopust boniteta... Jaz ga mam zdele 21 na leto (s tem, da so mi ga ze dvakrat dvignili, zacnes, tam, pri 17-18...), pa ne vem kdaj sem nazadnje vsega porabil.
frown-1.gif
Se pa kregam za novo podogbo, kjer jih znam imet neverjetnih 30...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
" Kot si že sam ugotovil je takih ljudi malo in so relativno dobro plačani, ne pomeni pa da imajo absolutno znanje (čer pač pot do certifikat je povezana predvsem z denarjem)."

Absolutno znanje bi pomenilo da bi na vsa vprašanja odgovoril 100% pravilno. To ti ni treba, moraš pravilno odgovoriti na več kot 70%.
Ker MCM ne moreš delati iz prve, moraš narediti 4 predhodne izpite. tako za administratorja kakor tudi za razvijalca (programerja) baz.
Torej, dejansko moraš imeti znanje programiranja.

To, da je povezano z denarjem ne zdrži vode. Izpiti so izredno poceni. Za znanje pa imaš 2 načina...
1. hodiš na izobraževanja in plačuješ zelo mastne denarje
2. sam se izobražuješ. Knjige so poceni.

glede PHP izpitov sem mrzel, ker glede tega nič ne vem. Vem pa, da za MS certifikate ne moreš kar iz lufta potegnit znanje in rabiš tudi obilo prakse (vsaj SQL in pa .NET framework4)...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Welcome to Western Europe
smile-1.gif

Jebat ga, v civilizaciji je dopust boniteta... Jaz ga mam zdele 21 na leto (s tem, da so mi ga ze dvakrat dvignili, zacnes, tam, pri 17-18...), pa ne vem kdaj sem nazadnje vsega porabil.
frown-1.gif
Se pa kregam za novo podogbo, kjer jih znam imet neverjetnih 30...

Če te ne šišam pri plači, te pa konkretno pri dopustu.
hysterical-1.gif

Nisem več zavisten.
hysterical-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Povsod je taka jeba... Slovenci imamo doma ogromno dopusta, drugje ga pa pac dobis minimum po zakonu (ponavadi okoli 20), ostalo pa - do neke mere - pri pogajanjih... Tako kot za ostale bonitete...
Aja, pa da ne bo nesporazuma... Letno imas placanih 7 dni bolniske. The end. V nasi firmi lahko v nekaterih drzavah dopust tudi ali dokupis (45 EUR/dan, maksimalno 5 dni), ali pa vzames neplacanega do 14 dni na leto (s tem, da ti takrat jasno firma ne placa za zdravstveno zavarovanje, prispevki in pokojnine tudi niso placani, etc. - v bistvu si 14 dni nezaposlen...)

Si pa - seveda kot ekstra bonus in samo nad dolocenim nivojem (tam... VERY Senior Manager / Junior Direktor) vsakih x let (ne vem koliko tocno je cifra, mislim pa da je 7) - upravicen do 3 mesecev "sabbaticala"... Z 40% place.

wink-1.gif

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
imaš denar potem sem pa lahko samo 20 dni odsoten, jeba.

Totalno off, pa vseeno... 20 dni dopusta jaz ne pokurim v 3 letih
crazy1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Pri nasi multinacionalki je fajn da imamo dopust po lokalnih standardih
smile-1.gif

Potem pa govorim z 58 let starim angležom ki ima 20 dni dopusta
smile-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Jaz bi vas vse odpustil in outsourcal v Indijo. Tam so vsi dohtarji znanosti, delajo za dva bela in dva črna, ne rabim plačevat bolniške in dopusta ter imam vrhunski IT kader.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.470
7.611
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Jaz bi vas vse odpustil in outsourcal v Indijo. Tam so vsi dohtarji znanosti, delajo za dva bela in dva črna, ne rabim plačevat bolniške in dopusta ter imam vrhunski IT kader.
Tako je razmisljal tudi CME (lastnik popa) nato pa so mogli svoj folk dol posiljat da je sploh bilo kaj narejeno. indijci radi pobirajo know how na ta nacin. Itd... Sej poznas: nisem tako bogat da bi kupoval poceni