Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Sem recimo šef IT-ja.
V banki.
Redko kdo od vas bi pri meni dobil službu.
Zakaj?
Mene ne zanima kakšne certifikate imate, mene ne zanima kaj vi mislite, da bi morali znati, da lahko opravljate delo, mene zanima, da je delo opravljeno. Kdor mi začne srat da rabi ne vem kaj, da nekaj naredi (pove tajnici, kako narediti odstavek v MS Wordu), lahko serje kje drugje.
Sem pa šel tole prebrat. ČE se javim dobim službo 100%, če seveda vzamem njihovo plačo. Glede na to kje sem v službi, mi ne morejo ponuditi dovolj.
In še PS.
Vsi, ki se bunite, ste neprimerni. Ker ne rabijo vaš profili (programerjev), ampak človeka, ki bo zahteve uporabnikov prevajal v jezik razumljiv programejem. Da bo to vodil. Uporabnikom mimogrede kaj pomagal s SPLOŠNIM računalniškim (geek) znanjem. In ad hoc reševal manjše poizvedbe v nekem primernem jeziku (SQL in PHP).
Predvsem bo moral razumeti poslovni del.
DH?Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
nisi sprejet.
jaz odločam. O vsem.
In ne, ne šalim se, res je tako
Aja, nismo državna banka, pri nas nimamo ne ve koliko "vodja neke komsije sektorja/priporoci vodji regije/necesa". Moramo narediti, ne govoriti
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
nisi sprejet.
jaz odločam. O vsem.
Aja, nismo državna banka, pri nas nimamo ne ve koliko "vodja neke komsije sektorja/priporoci vodji regije/necesa". Moramo narediti, ne govoriti
Citat ženske, ki je postavila IT v Metro BankiCitat:
Uporabnik eazy pravi:
Konkretno sem videl kako zadeve potekajo v tuji banki.... Ce stvar ni v tvojem opisu odgovornosti NE TIKAJ. Tudi ce uberstrokovnjak.
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Nekdo ki je npr. Microsoft Certified Master pač ima hudičevo večjo težo kakor pa nekdo z 15 let delovne dobe brez certifikatov.
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Citat ženske, ki je postavila IT v Metro BankiCitat:
Uporabnik eazy pravi:
Konkretno sem videl kako zadeve potekajo v tuji banki.... Ce stvar ni v tvojem opisu odgovornosti NE TIKAJ. Tudi ce uberstrokovnjak.
Aisling Kane, the chief operations officer at Metro Bank :
"There are no stupid bank rules or established ways of working here; everything is up for grabs."
http://www.metrobankonline.co.uk/
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
1. Vodja projektov je lahko vsak ki se zna pogovarjat po telefonu in usklajevat delo, pisat osnovno dokumentacijo (neke vrste PR).
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Kakšne plače imajo ti osebki? Koliko stane takšno izobraževanje? Številke so pomoje vrtoglave.
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
1. Vodja projektov je lahko vsak ki se zna pogovarjat po telefonu in usklajevat delo, pisat osnovno dokumentacijo (neke vrste PR).
To se ti malo hecas, in si sarkasticen, ane?
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
To se ti malo hecas, in si sarkasticen, ane?
itak da se hecam
zahteve sem spustil na slovenski nivo
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
nisi sprejet.
jaz odločam. O vsem.
Ne iscem, hvala vseenoV manjsih organizacijah ta nacin (mogoce) deluje, pri velikih ne. Ni jasne sledljivosti ali odgovornosti.
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
se strijanm s Ferdom. Reference so prve. Outofthebox razmlišljanje in razgledanost takoj za tem. Zanesljivost na tretjem. Šele na to pride izobrazba in certifikati. Ker od papirja se ne da prežvet, razn če si notar.
lp
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Nekdo ki je npr. Microsoft Certified Master pač ima hudičevo večjo težo kakor pa nekdo z 15 let delovne dobe brez certifikatov.
Wrong in ravno v tej branži to povsem ne drži. Če ne drugega, ko ravno omenjaš microsoft, bi zaposlil Billa Gatesa (faliran študent) na nek vodilni položaj? Steva Jobsa (še en kvazi "študent")?
Skratka programer (razvojnik) ne rabi nobenega certfikata oz. če bi jst zaposloval tak kader bi certifikate enostavno spregledal. Še znanje je vprašljivo ker v ITju je bolj kot znanje pomembna hitrost dojemanja in učenja novosti .. če imaš samo znanje ostaneš natanko tam kjer si (in v ITju te čas povozi v 3-5 letih)!
Kar se tiče razpisa se pa išče precej sposobno osebo, tako da verjamem da večini ni logično kako lahko počneš toliko stvari hkrati! Ste pač sami omejeni!
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Kakšne plače imajo ti osebki? Koliko stane takšno izobraževanje? Številke so pomoje vrtoglave.
Plače veš da niso javne, so pa hudičevo visoke saj si največje korporacije kradejo med seboj tak kader...
cena za izpit je cca 2500USD, koliko to stane v EU ne vem. Ne more ga delati vsak - prijaviš se lahko (prijavnina je cca 125USD, vendar te lahko zavrnejo). Moraš imeti tudi določene predpogoje izpolnjene.
Izobraževanje je v tujini (USA, Australia) ali pa online. Imaš cca 5 segmentov (pet izobraževanj) vsak je od 3k€ naprej.
Izobraževanja niso nujna! Lahko vzameš bukve in se učiš.
Izpit je sestavljen iz dveh delov. Prvi je teoretični izpit ki ga moraš opraviti z 70%+.
Drugi del je Lab in traja 6 ur. Naloga je iz realnega sveta in ti jo moraš rešiti z uspešnostjo 70%+.