Pro Plus -50

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
RTV SLO dobi letno 100 milionov € samo od nas papkov.....kje so še vsi prihodki od reklam itd.

Od tvoje cifre odreži eno ničlo, bo bolj prava. Hint: 800.000 gospodinjstev X 12,5€

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
RTV SLO dobi letno 100 milionov € samo od nas papkov.....kje so še vsi prihodki od reklam itd.

Od tvoje cifre odreži eno ničlo, bo bolj prava. Hint: 800.000 gospodinjstev X 12,5€
Branje in matematika ti nista jači strani,ane?
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

V nasem sistemu vidim da nekoga zaposlis preko s.p.ja samo golo izkoriscanje v svojo prid. Ce si firma ki si nemore privosciti imeti zaposlenega delavca pac naj ga nima ali pa naj ckrne, ker ce ne crkne ne bo samo zaradi delavca ki ga izkorisca in te lahko potem mecejo na cesto kot so to naredili na pro plusu. In to je zakaj, ker so bili pohlepni, se hoteli razsirit kot kuga po vsej slovenski sceni, delavci so vrjetno morali poslusati razne motivatorje in gledati grafe ki segajo v nebo od mazacev in ko se to izkaze da nebo slo mazaci poberejo mastne denarje in so se vedno zaposleni ali gredo mazat v drugo firmo, delavci naj se pa jebejo?

S.p. je za firmo zanimiv tudi zato ker se kadrovska nerabi stabo ukvarjat in ti izda samo placilo za usluge ti se pa hebes z vsem ostalim, kar mene osebno ne moti, ce je placa toliko visja da se vse pokrije.

Zagovarjanje kaj je v tujini in kaj ni, je pa itak bebasto dejanje, ker v primeru briga me odpuscanja pro plusa se zajebes z vsemi krediti in nacrti v zivljenju a hkrati je na alterju odprta tema o hotelu mama pri 30ih in zakaj niso ze vsi na svojem.

Ce zelis zagovarjati nek sistem mora biti to v celoti, ce bi v celoti bili vsi na s.p.jih potem bi bil boljsi obtok in bi me odpust brigal en qrc ker bi cez teden ze dobil novo sluzbo, zato neka socialna varnost mora biti, tako kot se pa nekateri argentinci oglasajo in pametujejo kako je v argentini je pa itak samo golo prepucavanje samega sebe.
467716-post_slo.gif

Bo pa tega čedalje več, saj je kriza odličen izgovor za to, da te delodajalec ne zaposli normalno.

kaj je za tebe normalno? da maš garantirano službo do penzije neglede na rezultate? tega več ni ... na svetu ... al se sprijazniš al pa te povozi
wink-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
800000*12,5*12 = 120 miljonov

zdaj ali si preveč šprical Slovenščino ali matematiko, to razščisti pri sebi
wink-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

V nasem sistemu vidim da nekoga zaposlis preko s.p.ja samo golo izkoriscanje v svojo prid. Ce si firma ki si nemore privosciti imeti zaposlenega delavca pac naj ga nima ali pa naj ckrne, ker ce ne crkne ne bo samo zaradi delavca ki ga izkorisca in te lahko potem mecejo na cesto kot so to naredili na pro plusu. In to je zakaj, ker so bili pohlepni, se hoteli razsirit kot kuga po vsej slovenski sceni, delavci so vrjetno morali poslusati razne motivatorje in gledati grafe ki segajo v nebo od mazacev in ko se to izkaze da nebo slo mazaci poberejo mastne denarje in so se vedno zaposleni ali gredo mazat v drugo firmo, delavci naj se pa jebejo?

S.p. je za firmo zanimiv tudi zato ker se kadrovska nerabi stabo ukvarjat in ti izda samo placilo za usluge ti se pa hebes z vsem ostalim, kar mene osebno ne moti, ce je placa toliko visja da se vse pokrije.

Zagovarjanje kaj je v tujini in kaj ni, je pa itak bebasto dejanje, ker v primeru briga me odpuscanja pro plusa se zajebes z vsemi krediti in nacrti v zivljenju a hkrati je na alterju odprta tema o hotelu mama pri 30ih in zakaj niso ze vsi na svojem.

Ce zelis zagovarjati nek sistem mora biti to v celoti, ce bi v celoti bili vsi na s.p.jih potem bi bil boljsi obtok in bi me odpust brigal en qrc ker bi cez teden ze dobil novo sluzbo, zato neka socialna varnost mora biti, tako kot se pa nekateri argentinci oglasajo in pametujejo kako je v argentini je pa itak samo golo prepucavanje samega sebe.
467716-post_slo.gif

Bo pa tega čedalje več, saj je kriza odličen izgovor za to, da te delodajalec ne zaposli normalno.

kaj je za tebe normalno? da maš garantirano službo do penzije neglede na rezultate? tega več ni ... na svetu ... al se sprijazniš al pa te povozi
wink-1.gif

Princip ni normalen. Zdaj bi se počasi že lahko uvidelo, da se ne išče služba, temveč delo. In da so floskule socialna varnost resničnost le zato, ker smo pri nas sistem do konca zategnili. Daj delodajalcu možnost, da lažje odpusti in bo tudi hitreje zaposloval. Razen, če gre za res nekvalificirano delovno silo, skoraj ne poznam delodajalca, ki bi mu bilo v interesu menjati kader vsako leto in ga na novo učiti in uvajati, tako je dobro delo samo po sebi garancija za socialno varnost.

Normalno je pa s stališča, da je tako po zakonu. Če nekdo dela za eno pravno osebo praktično poln delovni čas (izstavlja račune le tej firmi, opravi toliko in toliko ur, kot da je praktično zaposlen) je nazakonito, da tak osebek dela preko s.p., ampak ga morajo zaposliti. S tega vidika je pač nenormalno, da te delodajalec ne zaposli.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
sej to je moj point ... če bi bilo normalno zakonsko urejeno bi blo marsikaj drugače, pa ni ... pa sindikati ... pa ...
wink-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Vračam vprašanje: ali je zate normalno, da ljudje ne morejo vzeti kredita, da nimajo plačane bolniške, da so lahko odpuščeni iz danes na jutri?

Ja - tega več ni (oz. hitro izginja), kar pa ne pomeni, da je stvar, ki prihaja, dobra. Zanimivo pa mi je, da tovrstne prakse ponavadi zagovarjajo lastniki podjetij, javni uslužbenci itd. Tisti, ki pa dejansko delamo v teh razmerah (večinoma gre za mlade do 30.) pa smo itak tiho.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
sem 29, zaposlen, pa to zagovarjam, ker vidim okol sebe tolko ene gamadi, ki izkorišča delodajalce da mi je slabo ...

spet ... če bi država delovala, bi lahko dobili kredite normalno ... ampak problem je bistveno globlji

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
kakorkoli, vedno je pot ... za tiste ki so pripravljeni delat pa nekaj dat od sebe, za nesposobne in lene pa me pošteno boli [cenzura] pa če crknejo ... ker zdaj so na mojih plečih ... pa crkujemo vsi

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Aha, ker nekaj delavcev izkorišča delodajalce iz tega sledi, da lahko delodajalci izkoriščajo delavce? Mislim, da je v realnosti precej več izkoriščanja delavcev kot pa obratno. Sploh pa - če delaš v privatnem podjetju in 'izkoriščaš delodajalca' ne boš prav dolgo obdržal službe.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
če združimo javni sektor, pa od tistih 20k ki so vsak dan na bolniški dejansko bolane, pa vse tiste ki neupravičeno vlečejo socialo ... mislim da so izkoriščani delavci kapljica v morje
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
nihče ni reko tega, to je posledica stanja v svetu, mi kot država mamo bol malo pri tem
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Od teh jih je najmanj 40000 na zavodu pred penzijo in se štejejo kot nezaposleni, čeprav niso.

Ampak ja, dobri dobijo službo, nezanimivi pa pač ne. Tako je bilo vedno in tako bo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
problem pri nas je, da nezanimivih ni dosti, več je onih ko so si zračunali da se jim ne splača bit zanimivi
grims-1.gif