Privatniki a vam gre dobro al slabo

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
3000 € je premalo.....idealno bi bilo tri pravomocne tozbe zaprtje dejavnosti in nikoli vec bit privatnik ali druzbenik,zaplenitev zasebne lastnine in obvezen zapor

Govorim o naročnikih ne o privatnikih

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
zato obstajajo pogodbe in klavzule o nekonkurencnosti itd...drugace moj je bil primer,kateri ne prakticiram jaz...samo da doloceni razumejo kaj pomeni bruto prihodek za samozaposlenega

Nazadnje urejeno:

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
No sedaj vemo zakaj ljudje ne silijo na tak način v sp, dal ti bom toliko ampak delal boš pa samo zame in ne na trgu za toliko+
Pišem pa na to temo predvsem zaradi tega, ker se je tudi v naši firmi precej govorilo na to temo.
Le govorilo seveda, le zakaj, mogoče zato, ker ima opcija več različnih rezultatov?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Firma se na ta način lepo izogne stroškom, ko te stera na s.p.
Ni stroška opreme, delovnega mesta.. itn itn.
Daj mi 4000 mesečno pa odprem s.p... Načeloma sem v enem mesecu pokril izplačano letno plačo, ostalih 10 mesecev je šlo pa v žep firme in predvsem nagrade GMju... A to je pa v redu?

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Večina ne ve kaj je strošek dela... vidi neko staro X5tko pred bajto vredno top 15 jurjev in zganjajo halo....
Subvencijo za samozaposlitev je vzelo žnj folka in jih 90 posto vrnilo...

Češ privatništvo se ne splača...
To pa je realnost, ki ga mudeli gor ne vejo....
Še enkrat vsak ima možnost it na svoje, če pač nisi zadovljen z delodajcem ga pač menjaj oz pejt na svoje in prodajaj svoje storitve, znanje itd......

Seveda to pa ne, lapanje to je tisto pravo...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Vidiš Roberto že obračaš besede in pogojuješ denar... vidiš kup stroškov delodajlca...
Pa dej sam odpri
pa mej stroške računovodje, prostorov, dopustov, bolniških, placa in elektrike....

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Če sem zgrešil temo , se opravičujem, ker me zanima, zakaj nekateri v trgovini , ko plačajo razne čevlje, športne copate, drage jakne, hlače, skratka, športno opremo, narekujejo prodajalki davčno številko? Mene niso še nikoli vprašali po njej.
sprasujem se.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he... nič ne obračam. To ponavadi naredijo firme, ki morajo imeti dobiček, ker je lastnik tako zahteval in se GMu tresejo hlače... To in odpuščanje sta prva ukrepa (in tudi pokazatelja) da nekaj ni v redu v firmi...
Lahko me prepričuješ in komentiraš kolikor češ, a lastne izkušnje so največ vredne...

Zakaj ne grem v s.p.? Zato ker tiste prave stranke, s katerimi delajo poslujejo samo z resnimi, velikimi firmmi ne pa garažnimi spji ne glede ne glede na to kdo je ta s.p....
Ko boš enkrat zaposlen v firmi ki obrne letno miljarde evrov boš razumel.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Miljardo evrov...... Takih noben ne sili v sp.... To kar praviš ti še Src ne obrne ali pa SNT...
Pa še nekaj nisem srečal firme, ki nebi strmele za dobičkom, pa pustmo komuajzerske firme, ki jim izčpravanje prioriteta...

Kot s.p. sploh ne morš delat samo z eno firmo, ker je naša zakondaja glupa. Pri nas so nekateri sami zaprosili za sp. In hja izplačujejo si minimalke vse ostalo prikazujejo skozi stroške....

Seveda če hočeš malo resneje zapest stranke pa je obvezen vsaj doo, ter tudi železnina... Žal brez nje ne gre. To je iz lastnih izkušenj. Ker resna stranka hoče na ključ z hw-jem... Jebiga..

Pri slovenskih distrubuterjih brandov pa vlada komunajzerski sistemk, so zmenjeni... Vendar so workaroundi odpreš recimo podjetje v nemčiji in skozi ta kanal prodajaš sebi. Seveda zato rabiš kapital ali več družbenikov, ki lahko zastavijo bajte imajo par stojurjev pufa za obratni kapital.....

in voila.... imaš vhodne cene nižje kot distributerji....
Recimo mi smo projektno ceno cisco opreme dobili v Nemčiji 20% nižje kot pa prijavljen projekt na RRC-ju...
Balkan ti rečem.....

Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
jaz delam oz sodelujem kot sp za firmo (ni slovenska) ki letno naredi 1,4 mld€ prometa...sam naredim 1,2 milijona prometa pa mislis da sem bog in batina?
Ne sem samo stevilka katero lahko jutri zamenjajo za drugo stevilko....
Tko da ja....ravno taki iscejo sp-je

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Odvisno... Če nosiš 1,2 mrd z preprodajo nečesa in zaslužkom 5% res nisi... Če bi pa letno za 1.2 mrd naredil storitev bi bil pa car careva...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
S&T tudi kot a.g. ne obrne toliko, v SLO že nekj časa ne 30mio... Vsaj lani niso... SRC je še bolj bogi...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
sem pogledal... ja hudo... gre jim slab.
Kot vem imajo v srcu še zmeraj -15 % plače pomoje že od 2008

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
1,2 mil * 5% je 60.000 na leto....odbij vse stroske ostane 40poberi kako nagrado si na 50....podeli z 12 ti ostane 4200 neto na mesec....a je slabo?
Dalec od tega....je realnost 😃😃

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zdej jih še vlačijo po zobeh, ker je 2/3 razpisov v JU dobil SRC kot edini prijavljeni (hišni izvajalec)

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.290
113
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Ja v zadnjih par letih je tako...kaj pa ce ti povem,da stranka v ZELENEM (0 blokiranih dni itd) naenkrat mi je ostala dolzna 30.000€...

Če se je nekdo odločil da te nategne - te v tej naši banani z lahkoto. Pri nas se ščiti kriminalce/dolžnike medtem ko pošteni/upniki smo v kurcu.
Institut izvršbe kot ga poznamo je pa brezveze, tisti ki nategujejo so ½nadmudrili½ sistem in je vse skupaj brezveze. Samo dodaten strošek

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.290
113
Citat:
Uporabnik delter333 pravi:
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Pa gre v Sloveniji vedno več profilov v to smer da se zaposluje preko s.p.-jev. Kar mogoče niti ni narobe, se bodo ljudje počasi navadili na odgovornost, ki je v Sloveniji kronično primanjkuje.
Pri meni sva dva zaposlena, ostali ki delajo zame/z mano imajo vsi svoje firme s.p. ali d.o.o.
Zaenkrat drugače ne gre, oziroma niti ne želim poslovati na drugačen način.

Imeti več zaposlenih potegne za sabo nabavo kombijev, orodja, bolniške, dopusti... Ko sem naredil kalkulacijo sem ugotovil, da je škoda živcev za vse to. Sicer bi bil RVC višji, samo se ne splača jebat.

Lahko nastane problem, da je za njih na trgu več dela kot pri tebi še posebej če so dobri. Prikovani nate ne bodo in z premajhnim plačilom pri tebi lahko gredo drugam. Ker tvojega sektorja ne poznam razmišljam bolj o tej opciji na področju mojega delovanja.

Nimam težav da bi kdo bežal, prej s tem da me stalno klicarijo in prosijo za delo. Plačujem redno in vredno dela ki ga opravljajo.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
To je izracun sa sp kateri naredi 1,2 mil € prometa za x firmo z 5% provizijo 😄
Gre pa za dejavnost trgovskega potnika...stroski avto,gorivo,telefon,dajatve...
S tem da se nagrade izplacujejo kot neobdavceni denar...vaucherji za gorivo,boni raznih trgovin,potovanja itd....

Nazadnje urejeno: