Pritožbe čez turistične agencije

Akasha

Pripravnik
23. sep 2007
240
0
16
Ljubljana
Ste se že kdaj pritožili zaradi nezadovoljstva nad izvedbo agencijskega aranžmaja? Kaj ni štimalo, kako ste pisali pritožbo, v kolikem času je bil postopek pri koncu in kako se je za vas končal?

Zanima me pa zato,ker sva se kolegico pritožili, pa še vedno mečkajo
jezen.gif
... (in me zanima, kako je bilo pri drugih glede tega)

Nazadnje urejeno:

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ce ti v roku 8 dni od prejema tvoje reklamacije niso nic odgovorili, je cisto ok, da jo prijavis Trzni inspekciji zaradi neodgovarjanja na posto, saj morajo po zakonu na vso posto odgovoriti v roku 8 dni od prejema.

Lumpi

Zelenc'
5. sep 2007
27
0
1
Na compu nasla eno staaaaaaro zadevo.
Slo je za Iliriko.
Pritozba bila ugodno resena.
Kot se spomnim, so izplacali so precej tolarckov.
Ko sem jo zdajle se 1x prebrala sem ponosna sama nase, kako dobro mi jo je uspelo spisat...

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Kako so jo le uspeli prebrati?
hysterical-1.gif
joke

Saj se vama ni nič posebnega, razen 5% študentskega popusta ni dogajalo. In koliko sta dobila nazaj?

Mogoče v absolutnem znesku in v % od plačanega aranžmaja.
59208-pritozba.jpg

Priponke

• 59208-pritozba.jpg
    59208-pritozba.jpg
    438,5 KB · Ogledi: 450

Lumpi

Zelenc'
5. sep 2007
27
0
1
Nazaj sva dobila samo iz "postavke",
ker na poti na ladji do otoka in nazaj ni bilo zraven njihovega predstavnika.
Ampak res ne vem koliko.

Hazler

Pripravnik
3. sep 2007
361
0
16
Obišči stran
Enkrat smo šli z agencijo .... tousr v Bratislavo za novo leto. Ko smo se vračali, smo vsi hoteli zvedeti, kje je ta človek.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
No ne vem, ampak men se zdi ta pritožba smešna. Tistih 5% OK, ostalo pa brezvezno nakladanje. Vsak ki se odloči za najcenejšo varjanto (kar Ilirika ponavadi je), ne more pričakovat ne vem kaj. Sam sem dobil kar sem hotel, poceni prevoz in poceni nastanitev.

Hazler

Pripravnik
3. sep 2007
361
0
16
Obišči stran
Tudi če gre za poceni varianto. Po takem bi naš hotel v Bratislavi moral imeti minus 3 vzezdice. Od 5 apartmajev sta imela 2 razbite školjke na wcjih. To govorim v povprečju, ker je bil cel hotel naš. Imenoval se je Hotel Plus. Ironija. Ko si odprl okno, se je z vrha njega usul prah. Neateri nismo imeli ključev v vratih, da bi se zaklenili, toda drugi sploh niso imeli vrat. Mislim notranjih vrat. Apartma je imel dve sobi. V esni sobi sta bile 2 postelji v drugi 3. In če se nisi poznal se je bilo pametno zaklenit. Če bi obstajala vrata in kjuč. Nekdo, ki je odprl okno, ga ni mogle več zapreti nazaj.

Doplačala sva za dvoposteljno sobo. V sobi so bile tri postelje, kjer bi ena ostala prazna. Hoteli so nama dati še neko zraven, takrat pa nisem bil tiho. Komaj so nama ugodili. Pa to osebje iz hotela, ampak vodič iz naše agencije. Pa da ne govorim o kuhinji.

Je to normalno. Vem, da je za malo denarja malo muzike. Samo vsaj orglice bi pa lahko špilale, kaj mislite?

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Lumpi pravi:
Na compu nasla eno staaaaaaro zadevo.
Slo je za Iliriko.
Pritozba bila ugodno resena.
Kot se spomnim, so izplacali so precej tolarckov.
Ko sem jo zdajle se 1x prebrala sem ponosna sama nase, kako dobro mi jo je uspelo spisat...

kaj pa je v tej pritožbi upravičenega za odškodnino, očitno sta imeli preveč časa za razmišljanje, te poceni variante boljše ne morejo nit biti.

za 200 EURO ali celo manj ne moreš pričakovat več ali ne?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Za nekatere je že 200 evrov lep denar.
frown-1.gif

Všeč mi je, ko v katalogih berem " skromna ali dotrajana oprema" in takoj vem koliko je ura, če ne pa na roko pogledam.
tongue-1.gif

In če me nekdo pelje, za moj denar, na izlet, potem pričakujem, da bo avtobus normalen, ne pa tak kot v filmu " Ko pjeva zlo ne misli", hotel podoben hotelu, brez blišča in glamurja visokozvezdnatih kolegov, če sem si takega izbral, a čist in funkcionalen in hrana ne vsak dan jota in pol kranjske klobase ali pa naj ponudnik v svoji reklami tako napiše, sebi v korist, saj nezadovoljnega gosta bodo nikoli več videli, pa še 9 drugim bo povedal in v izogib nejasnostim.
Ali po domače, vedo, da ponujajo "hondermondl" in nimajo jajc to tudi napisati, itak računajo nato, da se večini ne bo ljubilo kregat, tistih par mandeljcev bodo že upedenali, novih naivnih je pa še cel kup.
Poštene agencije si tega itak ne privoščijo, zato potujem z njimi.

Vem, da si zaposlen v tej branži in niso vsi enaki (sam sem do sedaj že kar nekaj prepotoval in nikoli težav) a vseeno je treba reči bobu bob.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Jah, sam je je.ba prodaja turističnih aranžmajev, ker Slovenci mislimo, da bomo za 200 EUR dobili five-star all-inclusive hotel s prevozom tja in nazaj. Pol se pa turistične agencije tepejo med seboj s takimi nizkocenovnimi ponudbami.
Čeprav je res, da so se v zadnjih letih te t.i. nemogoče ponudbe precej zmanjšale, ljudje pa tud počasi začenjajo dojemati "malo para malo muzike".
rolleyes-1.gif

Omenil si "poštene agencije", pa med vsemi izmed njih najdem kakšno cvetko, ki se mi je zgodila z njihovo organizacijo.
jezen.gif

Z Glupiturjem so me enkrat nateg.nili, ker so bili v istem hotelu begunci (čeprav je bilo na koncu čist solidno, le za nov avto sem se vsako noč tresel), pri "sončni agenciji" me je letos nateg.nil predstavnik za en izlet (s partnerko čakal uro in pol pred hotelom), o kranjski novoletni "odisejadi" na Češkem (ali kje je že bilo?) smo tud precej slik videli...

Tudi pri vsaki izmed velikih lahko najdemo kakšen kiks. Je pa res, da sem zadnja leta vseeno daleč najbolj zadovoljen s "sončno agencijo".
cool-1.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Nekdo mi je pravil, ne vem, če je to res, a da Neckerman slovi kot vrhunska TA, posebej se splača iti v hotele, ki so njihovi.

Danes gledal Tuševo reklamo.

Turčija, neki hotel, Artemis Princess (predlani adaptiran > baje je to tudi pomemben podatek), 7 dni, iz Jožeta Pučnika, AI, za prvo osebo 349 evrov, druga 50% manj, otrok od 2-15 let pa pavšal 199 evrov + pristojbine in bi bili ob 940 evrov za 7 dni Alanye.

Je denar in ni denar. A če se preseravajo s popusti še vedno ne pomeni, da bomo pomije jedli in v senikih spali. Se pa strinjam, koliko denarja toliko glazbe. Sam na srečo slabše slišim im mi je vseeno kdo špila.
tongue-1.gif

No, čisto tako ni, a neko pametno razmerje med ceno in dobljenim.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Ja, sej se dobijo tud ugodne (to je sicer relativno za vsakega posameznika) ponudbe, ki nimajo vključenega "malega tiska".
Sam pred izbiro hotela preverim še po tujih straneh, kjer so zbrani opisi gostov. Če vzameš tam neko sredino mnenj, dobiš kar dosti realno oceno stanja, vsaj moje izkušnje so take.
smile-1.gif