Za oženjene oz. omožene/zaročene oz. za starše

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Zakaj se pa delam pametnega?
crazy1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.735
6.737
113
pri taščici
leprotto: pa tudi veš na kaj moraš gledat
pri 15 ponavadi gledaš druge stvari kot kasneje (in drugače in rabiš za "druge" namene)
wink-1.gif

Meni zaenkrat nič ne manjka s tega "področja"
wink-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Še moji mejniki: skupno življenje po 6ih letih, prvi otrok po 9ih, poroka po 15ih. Osebno mnenje - prehitro sva se poročila.
wink-1.gif

LP,

Milan

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Še jest,.... skupno življenje po 6 letih, otrok po 8, drugi pa po 11

poroka? kaj pa je to
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
In nenazadnje, zakaj bi se mogo poročit?
Piše se 2009, poroka je le še (drag) običaj danes.
Hmm, zakaj? Npr. zato, ker če vzameš 1000 € kredita, se zavežeš, da boš z življenjem jamčil zanj in da boš zadnjo kapljo krvi dal, da ga odplačaš. Gre zato, da si v stanju se obvezati, da imaš resen namen, da boš z osebo skupaj živel in da boš skrbel za naraščaj, če do njega pride. Res pa je, da to dandanes marsikdo (torej večina) ni v stanju resno izvesti.
Poroka kot drag običaj? Če bi jaz z žensko živel že nekaj let skupaj in bi se odločil poročiti, bi šel na upravno enoto v času uradnih ur in to naredil podobno kot sem naredil, ko sem zaprosil za potni list. Poroka v pravem pomenu besede ima smisel le, če z nekom štartaš od začetka. Si to upaš (upaš živeti skupaj, pa četudi na želežniški, si upaš reči adijo staršem) in si prepričan, da to zmoreš in znaš. Seveda tega vseeno ne narediš ravno prvi dan, ko si ga srečal. Ne pa, da ga imaš 10 let na testu, potem pa se poročiš.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:Še huje je, če je en ekstra veren, pa bi otroka na krst in birmo.., drugi pa extra ateist in noče blizu cerkve.
Marsikaj se da. Cerkve imajo za take primere pripravljene izjeme (dvomim sicer za islam) in lahko se eden poroči cerkveno, drugega pa seveda ni v cerkev, ker mu to ne pomeni nič. Pa da ne bomo zabluzili na področje RKC itd., ker je tako ali tako vsak teden ena taka tema. Če bo med tabo in izvoljenko samo in edino religija večja razlika, je to po mojem mali problem... Razlik in različnih interesov bo praviloma veliko več in z leti skupnega življenja jih bo še več. Pa vseeno nič bat, razlike bogatijo.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Moja zveza ni bila ravno običajna, sva preživela nadpovprečno veliko časa skupaj, ko sva bila narazen pa sva bila narazen nekaj 100km, torej poročila sva se po enem letu take zveze. Namreč nisva bila neodgovorna mulca in sva vedela kaj želiva. Star sem bil 28 ona pa 27, čez mesec bo prva obletnica poroke, čez tri mesece pa bomo zibali. Z otrokom bi lahko še čakali a sva pripravljena tudi zdaj. Namreč, če bi čakala še je najpomembnejše vprašanje do kdaj. Kdaj je tisti čas, ko je pa par dovolj zrel, se je dovolj izživel, da je pripravljen posvetiti svoje življenje otrokom. Ne vem, jaz mislim da sem pripravljen, predvsem pa gledam iz stališča biološke ure. Namreč ko opazujem današnje moderne ženske, ki so povečini še toliko nezrele, da so pri 30tih še totalno nepripravljene na vlogo matere in morajo še tooooliko doživeti same, da je to sploh prezgodaj, potem pa ko se pri 35 odločijo, da bi pa mogoče bil že skrajni čas za družino, pa preživijo še naslednjih 5 let s poskušanjem zanositve in podobno. Ne vem, moje skromno mnenje je, da se ženske prepozno odločajo za nosečnost in da je pri nas nadpovprečno veliko parov, ki ne morejo zanositi brez asistence zdravnikov (srečen 8.marec epruveta
hysterical-1.gif
). Saj vem da so taki časi, da bi ženske rade naredile šolo pa našle dobro službo pa obšle pol planeta pa ne vem kaj še vse. Saj ne oporekam, samo ne moreš imeti vsega. Mislim da je danes družba precej bolj sebična, ampak za njo ima tisoč in en izgovor. Tudi generacije pred nami so imele želje a jim je družina več pomenila kot Cosmopolitan sanje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Te podpiram. Prejšnji post sem delil nasvete, nisem pa povedal nič o sebi. Po letu dni sva se poročila, sedaj pa bo cca 20 let. Prvega otroka sva imela že čez eno leto, potem pa spet čez tri, zadnja dva pa še malo večji razmik.
Ko sva se poročila, nisva imela za današnje pojme nič (tudi avta denimo ne). Stvari pa so hitro šle na bolje.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Moja starša sta se vzela po 3 letih. Z mojo sma skupaj že dobrih 6 let pa sma še na koruzi.

To je različno od para do para, eni se poročijo po par mesecih, drugi se ne poročijo nikoli
smile-1.gif

LoveGirl

Pripravnik
13. avg 2007
102
0
16
dezela medijev in zelenih gozdov =)
ksz

Po mojm je to čist odvisno od človeka.
Jst recimo sem mnenja, da ni bistvo dolžina zveze, ampak njena kvaliteta.

Z mojim sva se zaročila že po 10ih mesecih
cool-1.gif

Pa so bli vsi najprej šokirani, in sva jih pomirila, da čeprav sva zaročena se še ne misliva tako hitro poročit.

No potem pa je bila prilika in sva se kar po enem letu in 9mesecih poročila
srce-1.gif

Zdej se imava pa fajn, pa nama ni prav nič žal in ni prav nič drugače (prej je zdaj boljše) kot če bi samo hodila.

Pa sva stara komaj 24 in 25let
grin1.gif

ps: dolgoročno gledano mava malo več šans da dočakava zlato poroko
grims-1.gif