Pritožba na prometni prekršek

DeeKay

Pripravnik
20. dec 2007
90
0
6
Gornja Radgona
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
No sedaj pa povej, če bo policaj obdržal višino plače in njegov razred, če bo redno hodil brez ukrepov , ali če bo dlje časa odstopal navzdol ? Pa da vidimo, ali je količina ukrepov povezana s plačo.

Saj si prav rekel, ve se, koliko ukrepov se mora nabrat v določenem območju, in če policaj tega ne bo dosegel, je s policajem nekaj narobe. In če je nekaj narobe, bo zagotovo padla uspešnost in s tem plača.

Količina ukrepov NI povezana s plačo. Plača je, kakršna pač je. Uspešnosti v policiji NI. Torej količina ukrepov NI povezana s plačo. Je pa res, da če bo POLICIST (ne policaj) redno hodil brez ukrepov, ga bodo šefi grdo gledali.

Ampak narobe gledaš. Ukrepanje zaradi prekrškov je pač eno izmed del, ki jih policisti delajo/mo. Primerjaj tako...kako bo gledala šefica prodajalko v trgovini, ki dalj časa ne bo nič prodala?

Citat:
To je daleč od super, to je žalostno. In kaže na slabo preventivno delo policije.

Zakaj pa je policija kriva, če se ga nekdo napije. Za preventivno delo so zadolžene druge službe. To kvečjemu kaže, da je imel tisti, ki se ga je napil, slabe starše, da mu že v mladosti niso izbili iz glave, da pijan ne sme sesti za volan.

Citat:
Meni je po alkotestu že precej let nazaj policaj rekel: "vse je uredu, samo tule spodaj se podpišite". In ko sem podrobno prebral ponoči pod lučjo kaj naj bi podpisal, sem videl da bi podpisal, da priznavam da sem pijan. (večina jih ne prebere in samo podpiše).

Na Zapisnik o preizkusu alkoholiziranosti se ne podpiše, da priznavaš, da si pijan ali ne. Podpišeš samo zapisnik, na katerem se označi, da se strinjaš oz. ne strinjaš z rezultatom preizkusa.

Citat:
In ko nisem hotel podpisat, smo se ponovno skregali - no sej smo se že prej, ko me je silil, v nepravilno pihanje, da bi pokazalo več.

Kakšno pa je nepravilno pihanje, da pokaže več?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik DeeKay pravi:
Količina ukrepov NI povezana s plačo. Plača je, kakršna pač je. Uspešnosti v policiji NI. Torej količina ukrepov NI povezana s plačo. Je pa res, da če bo POLICIST (ne policaj) redno hodil brez ukrepov, ga bodo šefi grdo gledali.

Če bo policaj redno hodil nazaj brez ukrepov, mu bodo najprej znižali plačo (vzeli uspešnost) , potem pa sunili v rit.

Citat:
Uporabnik DeeKay pravi:
Ampak narobe gledaš. Ukrepanje zaradi prekrškov je pač eno izmed del, ki jih policisti delajo/mo. Primerjaj tako...kako bo gledala šefica prodajalko v trgovini, ki dalj časa ne bo nič prodala?
Ja res, tako gledajo šefi na policaje ki ne pišejo kazni, kot šefica na prodajalko ki nič ne proda. Ker oba šefa stremita za čimvečjim izkupičkom. Pa saj jaz ves čas trdim, da so policaji tam zato da kasirajo, čiveč tem bolje.
Je pa takšno gledanje povsem iztirjeno in pokvarjeno. Več denarja > več kazni > več prekrškov> slaba preventiva> No pa smo pri tem, da država ni zainteresirana, da bi število prekrškov in nesreč zmanjšala, saj od njih dobro služi.

Na policaja bi moral šef gledat ne tako kot na prodajalko, ampak kot na kot na gasilca ali dohtarja. Najboljše je, ko nikjer ne gori.
Kaj če bi še gasilcem dali normo, koliko požarov mora pogasit?, al pa dohtarju, koliko ljudi mora zbolet, da dobi polno plačo?

Citat:
Uporabnik DeeKay pravi:
Zakaj pa je policija kriva, če se ga nekdo napije. Za preventivno delo so zadolžene druge službe. To kvečjemu kaže, da je imel tisti, ki se ga je napil, slabe starše, da mu že v mladosti niso izbili iz glave, da pijan ne sme sesti za volan.
A ni delo policije tudi preventiva?
Citat:
Uporabnik DeeKay pravi:
Na Zapisnik o preizkusu alkoholiziranosti se ne podpiše, da priznavaš, da si pijan ali ne. Podpišeš samo zapisnik, na katerem se označi, da se strinjaš oz. ne strinjaš z rezultatom preizkusa.

Pa kaj bluziš, to ti je eno in isto. Če v zapisniku piše, da si pijan (napihal preveč) in se z rezultatom merjenja strinjaš, pomeni da si priznal, če podpišeš seveda.

Citat:
Uporabnik DeeKay pravi:

V mojem primeru je bilo takole. Policaj me je ustavil, pil pa sem v zakonsko dovoljenih mejah. Torej sem imel pod 0,5 .
Policaj mi je dal za pihat v ampulo in balonček, in ko sem napihal, je pogledal ampulo in videl, koliko je pozelenela (zagotovo ne zadosti), meni pa ampule ni pokazal. Nato je rekel, da nisem dobro pihal, in da moram pihat ponovno, in mi dal še enkrat za pihat v prazen balonček in v isto ampulo - že rabljeno. Tako bi ampula pozelenela dvojno, saj bi skoz šlo 2l zraka, namesto predpisanih 1l.
No, tako izgleda nepravilno pihanje, ki so se ga včasih posluževali policaji. Ko te je že zanimalo.

In ker v takšno nepravilno pihanje nisem pristal, smo se skregali, policaja sta mi grozila celo z priporom, no na koncu sta popustila, in mi dala novo ampulo v prazen balonček, in sem spet pihal, ampula pa ni pozelenela čez polovico. Napisala sta zapisnik, obkrožila, da je ampula pozelenela prek polovice, in mi dala v podpis rekoč : "vse je v redu, samo tukaj se podpišite". in ko sem to videl, sem zahteval da pogledam ampulo, kar sta mi pokazala, in vidim da tud sliučajno ni pozelenela čez polovico. Pa sta trdila da je polovica nekje na četrtini, da imajo nemške ampule in da je tam 0,8 na polovici in podobne traparije. Sta mi grozila s priporom če se bom zajebaval in ne bom podpisal, ampak se nisem dal. Razšli smo se tako, da sem v pripombe vpisal, da ampula ni pozelenela čez polovico in podpisal. Še prej sem zahteval pihanje z elektronskim alkotestom, pa sta rekla, da jih več ne uporabljajo, ker so nezanesljivi LOL. Na odvzem krvi me pa tudi nista peljala, saj sta vedela da nisem pijan. Sta raje z grožnjami in pritiski skušala izsilit podpis in priznanje.

Seveda sem dobil sodnika za prekrške, v policajevem predlogu je mrgolelo laži, nekatere tudi lahko dokazljive, nato smo imeli soočenje s policajem, kjer se je policaj tako lagal, da se je zapletal,.. trdil da sem bil mrtvo pijan, da sem zapisnik podpisal brez pripomb (sem imel spravljenega tistega s pripombami n akaterem je bil tudi njegov podpis) no na koncu sem bil k sreči oproščen. In ko sem bil jaz oproščen hkrati pomeni, da me je policaj skušal ogoljufati, Povsem pravilno da sem bil oproščen, saj nisem pil preko mere, kar je pokazal tudi alkotest in to 2x. Spil sem pa cel večer veliko in malo pivo, pa nimam ravno 50 kg. Vseeno pa toliko, da če bi rezultat pomnožili z 2 da bi šlo čez mejo, kar je policaj hotel.

No pa vprašanje, kaj bi policaj imel od tega, da bi me treznega proglasil za pijanega? Višji ego? pohvala komandirja? izpolnitev norme? višjo plačo? Bi se moral zagovarjat, zakaj je porabil dve ampule pa nič pokasiral? se mu je fajn zdelo enga zajebavat?
Znaš odgovorit?

Kolko od vas bi priznalo in podpisalo da so pijani, četudi niso, samo zato da se nebi kregali s policajem? Ali popustili grožnjam z 12 urnim priporom in podpisali? Kako bi ti ravnal, če bi te doletelo kaj podobnega?

Kasneje enkrat sem se pogovarjal s kolegom, njega so dobili na isto finto, le da on takrat ni opazil goljufije, je podpisal in se čudil, kako je lahko toliko pokazalo. Ja, pihal je 2x, in ko je videl ampulo je podpisal kar je videl. Tako da moj primer najbrž ni bil osamljen.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik DeeKay pravi:
Brez predpisane pauze, recimo.
Sem ti spodaj podrobno opisal.
Kaj pa nespoštovanje predvidenih 15min od zadnjega pitja? Kako je z izpiranjem ust z vodo, da bi se odstranili vplivi alkohola iz ust ki pokvari točnost merjenja? A kaj drugače pokaže, če pozimi 15 min čakaš v močno zagretem avtu ali pa zunal na mrazu?
Daj izperi si usta z zobno vodico, pa pojdi pihat, pa poročaj kolk bo pokazalo.

Vse zgoraj našteto moæno vpliva na izid meritve.

Pa kava in mobitel tud nista brezveze omenjena se mi zdi.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Koliko pa država zasluži z temi kaznimi? Je to res tak velik procent, da se ga splača še povečevat? In koliko je potem tisti procent, ki ga lahko še iztisneš?

Za tisti balonček pa dvomim, da bi dvojno pokazal ko dvakrat pihneš v njega. Nekak ni logično, saj pa tudi CO2 + O2 + x zraven pihneš poleg alkohola. Nič se ne poveča koncentracija.

edit: Sem malce pošpegal v naš proračun in pravi, da za "Globe in druge denarne kazni" dobi 50 miljonov. Ne me sedaj basat z neko teorijo o zaslužku. Pa tukaj niso samo prekrški na cesti, verjetno je tega manj kot 50%.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
No še enkrat in zadnjič. V policiji na plačilni listi ni postavke "delovna uspešnost". Je le letna ocena uspešnosti ki vpliva kako hitro boš napredoval v višji plačilni razred (nazadoval ne boš). In če hodiš brez ukrepov ne bo nižja plača ampak bodo starešine začeli preverjat kaj počneš med delovnim časom. še za vsakega se je ugotovilo.

In ti sintič sam dokazuješ da nekaj ni v redu ker te tako pogodto ustavljajo. Si že zanimiv.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
[

Če se ti že tako zdi pa povej oz. navedi še konkretne dokaze-glede na to, da stalno drugim težiš zanje... Torej? Čakam na konkretno dokazljivost, da kava in mobitel pokažeta razliko pri pihanju!
stupid-1.gif
:):) "ignorepress"

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
[

Če se ti že tako zdi pa povej oz. navedi še konkretne dokaze-glede na to, da stalno drugim težiš zanje... Torej? Čakam na konkretno dokazljivost, da kava in mobitel pokažeta razliko pri pihanju!
stupid-1.gif
Te podatke poišči tam, kjer so jih dobili policaji. Ki ti pravijo da pusti mobitel v avtu, ko greš k njim pihat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Koliko pa država zasluži z temi kaznimi? Je to res tak velik procent, da se ga splača še povečevat? In koliko je potem tisti procent, ki ga lahko še iztisneš?
Država fajn zasluži s temi kaznimi, brez skrbi. saj si spodaj napisal. Kolk se da iztisnit je enako vprašanje kot pri davkih. Če več vzameš, si na naslednjih volitvah pogorel, če manj, pa imaš manj za porabit. Zato dvigajo postopoma, da folk ne ponori, in obenem folk prepričujejo, da je dviganje kazni v njihovo dobro. Večino folka se da tako žejne peljat čez vodo. Sicer je to večno vprašanje, koliko navit cene, da se bo največ zaslužilo - če preveč bo malo kupcev, in manj dobička, če premalo je tudi izguba dobička. Lep primer so cene vinjet. Država je postavila takšno ceno, kot je izračunala, da bo največ potegnila. Če bi bile dražje, bi ljudje manj kupovali, če bi bile cenejše, bi se manj nabralo. Kolk je izračun točen, bomo pa še vidli.

Citat:
Za tisti balonček pa dvomim, da bi dvojno pokazal ko dvakrat pihneš v njega. Nekak ni logično, saj pa tudi CO2 + O2 + x zraven pihneš poleg alkohola. Nič se ne poveča koncentracija.
Tisti reagent v ampuli ne meri koncentracije alkohola v zraku ali še manj v krvi, kot je tedaj pisalo v zakonu, temveč količino alkohola, ki gre tam skozi. In ker gre tam skozi točno 1l zraka (toliko volumna ima balonček) se iz tega izračuna koncentracija. Če gre skozi 2l, pa reagent posrka 2x toliko alkohola in tolk več pokaže.
Citat:
Sem malce pošpegal v naš proračun in pravi, da za "Globe in druge denarne kazni" dobi 50 miljonov. Ne me sedaj basat z neko teorijo o zaslužku. Pa tukaj niso samo prekrški na cesti, verjetno je tega manj kot 50%.

50 miljonov je lepa cifra, ki se jo nihče ne brani, tudi država ne. In zadostuje naprimer za neto plače policistov ki kasirajo na cesti. 5000 policajev x 12 mesecev x 900€
Čeprav mi nekako ne gre skupaj, da en policaj v enem mesecu nabere samo za 900€ kazni. pravzaprav še manj, ker nekaj pokasirajo tudi avtomatski radarji s kamero. Toliko lahko dobi naenkrat, z enim pijanim ali prehitrim. Kaj pa dela ostale dni?
Za tiste, ki menijo da je 50miljonov (če cifra drži) malo, povem da je v proračunu še miljon manjših postavk, ki se jim država ne misli odpovedat.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Uniformiranih policistov ki delajo v operativi je 2700 (torej si si izmislil podatek o 5000 policistih). Od teh jih je vsaj 1000 na meji kjer ne delajo po prometu ali JRM. Ostane jih 1700 kjer s enahajjo se policisti vodniki sluzbenih psov in konjeniki ki redko ukrepajo (manj kot ostali) torej se -100. Smo na 1600 in lahko odstejemo se stalne dezurne ki jih je tud ene 150 in smo na stevilki 1450.

Zdaj pa se enkrat racunaj, pristej neizterjane kazni in pomnozi z dva ker vecina ki placa, placa polovicko.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik BigBoss pravi:
Mene je par let nazaj pred faksom na prehodu za pešče skor povozu en kreten_, ki je šel v rdečo. Sem si zapomnil tablico in kot po naključju malo naprej srečal policistko, ki je pisala kazni nepravilno parkiranim avtomobilom. Seznanil sem jo z mojo zadevo kot tudi z dejstvom, da sem si zapomnil registrsko.
Odgovorila mi je samo, da ne more nič, ker ni sama videla prekrška.

Je pa dejstvo, da če bi to palilo, potem bi jst enga, ki se mi je pač zameril, zanalašč nazananil, da je storil nevemkateriže prekršek in mu s tem povročil stroške in skrbi.
V tujini (recimo Avstrija in Švica, pa še v nekaj državah) to deluje.
Je pa res, da če anonimno nazanaiš, pa naznanjeni dokažem, da ga ni bilo tam, si ga pa grdo naj...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Uniformiranih policistov ki delajo v operativi je 2700 (torej si si izmislil podatek o 5000 policistih). Od teh jih je vsaj 1000 na meji kjer ne delajo po prometu ali JRM. Ostane jih 1700 kjer s enahajjo se policisti vodniki sluzbenih psov in konjeniki ki redko ukrepajo (manj kot ostali) torej se -100. Smo na 1600 in lahko odstejemo se stalne dezurne ki jih je tud ene 150 in smo na stevilki 1450.

Zdaj pa se enkrat racunaj, pristej neizterjane kazni in pomnozi z dva ker vecina ki placa, placa polovicko.
Nisem imel točnih podatkov, pa sem sklepal, da če je nekaj čez 6000 uniformiranih policajev, da jih lahko 5000 piše kazni.
No zmotil sem se za 3x, torej približno 3000€ na policaja na mesec, recimo da gre skozi. čeraav mislim da komu rata tak dosežek v enem dnevu. Saj pri višjih kaznih kjer so točke ni polovičke se mi zdi. Mi dosedaj še ni ratalo pokasirat nobene točke odkar so.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
syntman si kaj tožil policista?
Nisem.
Sem bil zadovoljen, da sem jo odnesel z izpitom in brez kazni.

Pa tudi mislim, da bi bila tožba že v štartu obsojena na neuspeh. Kar sem imel materialnioh dokazov o laganju, bi lahko tožil edino komandirja, ki se je podpisal pod predlog sodniku za prekrške, On pa ni nič kriv, še zraven ga ni bilo.

Kako naj pa dokažem, da me je policaj silil v nepravilno pihanje, Kako naj dokažem, da mi je grozil z priporom, če ne bom nepravilno pihal, pa še grožnje ni uresničil? Kako naj dokažem, da me je hotel nategnit ko mi je rekel, :" vse je v redu samo tu se podpiši, ???? Dvomim tudi, da bi policaj kar priznal, prej bi rekel, da bi vse zanikal.
Moja beseda proti dvema policajema. Komu bi verjeli na sodišču, kaj praviš?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Je pa res, da če anonimno nazanaiš, pa naznanjeni dokažem, da ga ni bilo tam, si ga pa grdo naj...
Inj kako naj naznanjeni dokaže, da ni peljal skoz rdečo, če je peljal v zeleno?

Khmm če anonimno naznaniš, praviš da ga lahko najebeš. A potem tista zajamčena anonimnost nič ne velja?
No sicer si ne delam utvar, da sem na anonimno številko 080-1200 kaj bolj anonimen kot na katerokoli drugo.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Pobiranje kazni za poljnjenje proračuna je dvorezen meč. Denar imaš, ampak izgubljaš nekaj veliko bolj pomembnega, zaupanje in spoštovanje ljudi. Prej bi verjel, da je pisanje neupravičenih ali pa z "prevaro" pridobljenih kazni bolj posledica lenih policajev, ki pač nekaj morajo pokazati. Pa še za to slišiš, da dobijo ukaze recimo kam naj radar postavijo. Nekako vedno policaj na cesti pobere ves drek, ki bi moral leteti na višje položaje. Isto kot vojak hehe. In višje kazni res nikoli in nikjer niso prinesle dolgotrajnega izboljšanja.

Glede balončka pa sedaj razumem, zakaj ne smeš dvakrat pihnit.
zmaga.gif

Za anonoimno številka pa bi kar verjel, da je anonimna. Ampak verjetno v smislu tajnosti podatkov. Če boš klical in jim nagajal pridejo po tebe. Isto kot anonimnost na internetu. Tvoj ponudnik interneta te bo izdal z odločbo sodišča.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
[

stupid-1.gif
Te podatke poišči tam, kjer so jih dobili policaji. Ki ti pravijo da pusti mobitel v avtu, ko greš k njim pihat.

ne prelagaj zdej iskanja name. TI trdiš, TI dokaži! Sicer sem pa pričakoval nek podoben odgovor
evil.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Kolega je imel podoben primer. Kao pri prehitevanju ene babe je ta poklicala modrece, ki so ga cez par km na kontroli ustavili. Tip ni vedel zakaj pa mu je modrec povedal, da je izsilli babo. Je moral pocakat, da se je baba prislepala do tja, so naredili zapisnik in je trofnil kazen. Se mi zdi da je pisal neke pritozbe al je hotel, no na koncu je placal in ima mir.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj palamudiš?
Za test so predpisana jasna pravila in če jih kršijo, pač kršijo. So ljudje. Občasno se motijo. Mogoče slučajno, mogoče namerno.