Citat:
Uporabnik DeeKay pravi:
Količina ukrepov NI povezana s plačo. Plača je, kakršna pač je. Uspešnosti v policiji NI. Torej količina ukrepov NI povezana s plačo. Je pa res, da če bo POLICIST (ne policaj) redno hodil brez ukrepov, ga bodo šefi grdo gledali.
Če bo policaj redno hodil nazaj brez ukrepov, mu bodo najprej znižali plačo (vzeli uspešnost) , potem pa sunili v rit.
Citat:
Uporabnik DeeKay pravi:
Ampak narobe gledaš. Ukrepanje zaradi prekrškov je pač eno izmed del, ki jih policisti delajo/mo. Primerjaj tako...kako bo gledala šefica prodajalko v trgovini, ki dalj časa ne bo nič prodala?
Ja res, tako gledajo šefi na policaje ki ne pišejo kazni, kot šefica na prodajalko ki nič ne proda. Ker oba šefa stremita za čimvečjim izkupičkom. Pa saj jaz ves čas trdim, da so policaji tam zato da kasirajo, čiveč tem bolje.
Je pa takšno gledanje povsem iztirjeno in pokvarjeno. Več denarja > več kazni > več prekrškov> slaba preventiva> No pa smo pri tem, da država ni zainteresirana, da bi število prekrškov in nesreč zmanjšala, saj od njih dobro služi.
Na policaja bi moral šef gledat ne tako kot na prodajalko, ampak kot na kot na gasilca ali dohtarja. Najboljše je, ko nikjer ne gori.
Kaj če bi še gasilcem dali normo, koliko požarov mora pogasit?, al pa dohtarju, koliko ljudi mora zbolet, da dobi polno plačo?
Citat:
Uporabnik DeeKay pravi:
Zakaj pa je policija kriva, če se ga nekdo napije. Za preventivno delo so zadolžene druge službe. To kvečjemu kaže, da je imel tisti, ki se ga je napil, slabe starše, da mu že v mladosti niso izbili iz glave, da pijan ne sme sesti za volan.
A ni delo policije tudi preventiva?
Citat:
Uporabnik DeeKay pravi:
Na Zapisnik o preizkusu alkoholiziranosti se ne podpiše, da priznavaš, da si pijan ali ne. Podpišeš samo zapisnik, na katerem se označi, da se strinjaš oz. ne strinjaš z rezultatom preizkusa.
Pa kaj bluziš, to ti je eno in isto. Če v zapisniku piše, da si pijan (napihal preveč) in se z rezultatom merjenja strinjaš, pomeni da si priznal, če podpišeš seveda.
Citat:
Uporabnik DeeKay pravi:
Kakšno pa je nepravilno pihanje, da pokaže več?
V mojem primeru je bilo takole. Policaj me je ustavil, pil pa sem v zakonsko dovoljenih mejah. Torej sem imel pod 0,5 .
Policaj mi je dal za pihat v ampulo in balonček, in ko sem napihal, je pogledal ampulo in videl, koliko je pozelenela (zagotovo ne zadosti), meni pa ampule ni pokazal. Nato je rekel, da nisem dobro pihal, in da moram pihat ponovno, in mi dal še enkrat za pihat v prazen balonček in v isto ampulo - že rabljeno. Tako bi ampula pozelenela dvojno, saj bi skoz šlo 2l zraka, namesto predpisanih 1l.
No, tako izgleda nepravilno pihanje, ki so se ga včasih posluževali policaji. Ko te je že zanimalo.
In ker v takšno nepravilno pihanje nisem pristal, smo se skregali, policaja sta mi grozila celo z priporom, no na koncu sta popustila, in mi dala novo ampulo v prazen balonček, in sem spet pihal, ampula pa ni pozelenela čez polovico. Napisala sta zapisnik, obkrožila, da je ampula pozelenela prek polovice, in mi dala v podpis rekoč : "vse je v redu, samo tukaj se podpišite". in ko sem to videl, sem zahteval da pogledam ampulo, kar sta mi pokazala, in vidim da tud sliučajno ni pozelenela čez polovico. Pa sta trdila da je polovica nekje na četrtini, da imajo nemške ampule in da je tam 0,8 na polovici in podobne traparije. Sta mi grozila s priporom če se bom zajebaval in ne bom podpisal, ampak se nisem dal. Razšli smo se tako, da sem v pripombe vpisal, da ampula ni pozelenela čez polovico in podpisal. Še prej sem zahteval pihanje z elektronskim alkotestom, pa sta rekla, da jih več ne uporabljajo, ker so nezanesljivi LOL. Na odvzem krvi me pa tudi nista peljala, saj sta vedela da nisem pijan. Sta raje z grožnjami in pritiski skušala izsilit podpis in priznanje.
Seveda sem dobil sodnika za prekrške, v policajevem predlogu je mrgolelo laži, nekatere tudi lahko dokazljive, nato smo imeli soočenje s policajem, kjer se je policaj tako lagal, da se je zapletal,.. trdil da sem bil mrtvo pijan, da sem zapisnik podpisal brez pripomb (sem imel spravljenega tistega s pripombami n akaterem je bil tudi njegov podpis) no na koncu sem bil k sreči oproščen. In ko sem bil jaz oproščen hkrati pomeni, da me je policaj skušal ogoljufati, Povsem pravilno da sem bil oproščen, saj nisem pil preko mere, kar je pokazal tudi alkotest in to 2x. Spil sem pa cel večer veliko in malo pivo, pa nimam ravno 50 kg. Vseeno pa toliko, da če bi rezultat pomnožili z 2 da bi šlo čez mejo, kar je policaj hotel.
No pa vprašanje, kaj bi policaj imel od tega, da bi me treznega proglasil za pijanega? Višji ego? pohvala komandirja? izpolnitev norme? višjo plačo? Bi se moral zagovarjat, zakaj je porabil dve ampule pa nič pokasiral? se mu je fajn zdelo enga zajebavat?
Znaš odgovorit?
Kolko od vas bi priznalo in podpisalo da so pijani, četudi niso, samo zato da se nebi kregali s policajem? Ali popustili grožnjam z 12 urnim priporom in podpisali? Kako bi ti ravnal, če bi te doletelo kaj podobnega?
Kasneje enkrat sem se pogovarjal s kolegom, njega so dobili na isto finto, le da on takrat ni opazil goljufije, je podpisal in se čudil, kako je lahko toliko pokazalo. Ja, pihal je 2x, in ko je videl ampulo je podpisal kar je videl. Tako da moj primer najbrž ni bil osamljen.