Pritožba na prometni prekršek

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Ali se podpišeš ali ne ne igra prav velike vloge ... če bi držalo zgoraj navedeno, bi lahko sklepali, da na se na podlagi podpisa strinjaš z vsebino in po taki logiki ne moreš podati ugovora (ker se pač strinjaš) ...

Veliko se jih na naše "izdelke" ne podpiše, vendar to ne igra prav nobene vloge (v smislu nisem se podpisal sedaj mi pa ne morejo nič) ...

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Policijski zapisnik velja če ga podpišeš ali ne, če ga podpišeš si z njim seznanjen, ne pomeni da se z njim strinjaš.

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Ne trdim, da ti v primeru nepodpisa zapisnika nič ne morejo. Pravim le, da s podpisom potrdiš, da si zapisnik prebral, pregledal vsebimo in potrjuješ, da si seznanjem z njo. Če se z zapisanim v zapisnuki strinjaš, ga podpišeš in se na vse to pritožiš čez nekaj dni, kjer trdiš nasprotno (torej nestrinjanje z zapisnikom), kadj se potem laže? Pri podpisu zapisnika, ali ob pritožbi?
sprasujem se.gif

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Poglej. Napisal si:
Citat:
Uporabnik mp_63 pravi:
S podpisom policijskega zapisnika, se avtomatsko strinjaš z vsebino zapisnika
frown-1.gif

Jaz sem ti samo podal odgovor. Se mi ne da dolgovezit. Grem spat nazaj.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Na sodicu imas veliko proceduralnih moznosti, da ne kasiras kazni.

Policisti vecinoma delajo fer in korektno, ampak vcasih pa v predlogu sodniku za prekrske zapisejo kaksno nejasnost in predlog zaradi tega pade - npr. ce narobe prakiras in je v doloceni ulici prepovedano parkirati samo na eni strani, morajo zapisati ali si parkiral na levi ali desni, in ce sta samo dve stevilki v ulici zamenjani to ni vec nedolocno oznaceno.

Enkrat sem bil pri sodniku za prekrske, kjer se seveda nisem vec nicesar spomnil, in ko je sodnik - ze starejsi gospod - potem zajambral, da je to problem, ker se ljudje vec nicesar ne spomnijo, sem prosil, da gre ta pripomba v zapisnik, zaprosil za pojasnilo, kateri ljudje, v katerih primerih, kaksna je zveza teh primerov z mojm prekrskom in zakaj o tem nisem bil pisno obvescen v vabilu k sodniku...... so potem gospod sodnik v pol minute zakljucili zaslisanje z ugotovitvijo da ni mogoce ugotoviti dejanskega stanja, in da je treba postopk ovreci....

BigBoss

Pripravnik
12. okt 2007
192
0
16
Posavje
Mene je par let nazaj pred faksom na prehodu za pešče skor povozu en kreten_, ki je šel v rdečo. Sem si zapomnil tablico in kot po naključju malo naprej srečal policistko, ki je pisala kazni nepravilno parkiranim avtomobilom. Seznanil sem jo z mojo zadevo kot tudi z dejstvom, da sem si zapomnil registrsko.
Odgovorila mi je samo, da ne more nič, ker ni sama videla prekrška.

Je pa dejstvo, da če bi to palilo, potem bi jst enga, ki se mi je pač zameril, zanalašč nazananil, da je storil nevemkateriže prekršek in mu s tem povročil stroške in skrbi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Verjetno se babi ni dalo jebat s tem, šel bi na policijsko postajo in podal prijavo, pa bi bilo kaj več...po možnosti še vzel zraven kakšno pričo, verjetno nisi bil sam na prehodu? ali pa je kak študent videl dogajanje...

Res je, lahko jebeš na tak način koga hočeš, a hitro bo prišlo do tega, da se bo sprožil postopek na sodišču potem pa boš šel tja pričat...se boš tam tudi lagal?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa če policaj reče, da je "videl" prekršek?

Potem je ta policaj lažnivec, kmet in lopov. Ampak zakaj bi to naredil? Verjamem da se je kdaj ze zgodilo vendar generalno nima smisla to pocet. itak se bo sodisce s tem ukvarjalo in ne on.
A zakaj bi to naredil? Da konec meseca dobi plačo, da kasira je pač njegova služba.
Marsikdo kdaj kaj pogoljufa v korist podjetja, kjer je zaposlen. Tud avtomehanik ti kdaj kako uro več napiše, pa on nima nič od tega. Policaji niso nobena izjema. Ti povem iz lastnih izkušenj.

Pa kaj misliš, da bo policaj po tistem, ko je že napisal kazen rekel? Sorry, nisem videl prekrška in sem mislil voznika samo mislil nategnit za 300€ in par pik? V resnici me sploh ni blo na kraju prekrška? Al kaj?
Al se bo raje zlagal in ohranil svojo verodostojnost, saj bodo itak njemu verjeli, ne pa občanu. Pa še pokasiral bo, za kar ga bo komandir pohvalil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Res je, lahko jebeš na tak način koga hočeš, a hitro bo prišlo do tega, da se bo sprožil postopek na sodišču potem pa boš šel tja pričat...se boš tam tudi lagal?
Misliš da bi bil prvi, ki se bi na sodišču zlagal?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Tvoje izkusnje niso relevantne ker dokazujes dabi rabil pomirjevala da bi se sploh upal stopit na cesto.

Placa polciista ni direktno povezana s kaznimi. Je ravno toliko povezana kot je s to kaznijo povezana cistilka na upravni enoti.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik mp_63 pravi:
Ne trdim, da ti v primeru nepodpisa zapisnika nič ne morejo. Pravim le, da s podpisom potrdiš, da si zapisnik prebral, pregledal vsebimo in potrjuješ, da si seznanjem z njo. Če se z zapisanim v zapisnuki strinjaš, ga podpišeš in se na vse to pritožiš čez nekaj dni, kjer trdiš nasprotno (torej nestrinjanje z zapisnikom), kadj se potem laže? Pri podpisu zapisnika, ali ob pritožbi?
sprasujem se.gif

Saj ti je ze Horhe napisal.... Pises da ce se z napisanim strinjas da podpises... NE. Ti podpises da si seznanjen s tem kar je napisano in ne da se strinjas. Ker tudi ce ne podpises se gor napise "odklonil podpis" in adijo...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Bolj bi rekel da je neumen ker ne ve kako deluje javna uprava.

Placa policista je odvisna od placilnega razreda v katerem je. Ob napredovanjih je pomembna ocena delovne uspešnosti. Vsekakor po 12 urah patrulje nimas kaj hodit brez ukrepov na postaji. Ker se bo pomocnik zapeljal naokoli in ti nastel koliko prekrskov je videl.

Ni pa povezano to s tem da bi denar od prekrskov sel policiji.

In poznam jih mnogo ki spregledajo marsikater prekrsek zato ker se ne strinjajo s tem da bi nekoga kaznovali za 10 km/h prekoracitev. Pa so se vedno dobro ocenjeni. Ni vse v placilcih. Je sicer res da ce vsak vecer dobis enega pijanega da je to super, samo to je super ze samo po sebi ker pijanci nimajo kaj iskat na cesti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Placa policista je odvisna od placilnega razreda v katerem je. Ob napredovanjih je pomembna ocena delovne uspešnosti. Vsekakor po 12 urah patrulje nimas kaj hodit brez ukrepov na postaji. Ker se bo pomocnik zapeljal naokoli in ti nastel koliko prekrskov je videl.
- delovna uspešnost pri veliko firm vpliva na mesečno plačo
- aha, torej je vseeno motiviran za ukrepe? Pa če mu zmanjka do kvote? Bo malo "pritisnil" ali rajši tvegal grajo na postaji?
- aja, tip torej ne ve, kateri mesec koliko plače dobi. Zanimiv argument.
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
V policiji ni t.i. delovne uspešnosti. lahko dobiš kao nagrado (kar je izjema) ni pa dolocenega dela place ki bi bil odvisen od delovne uspesnosti.
Policist mora biti motiviran za ukrepe - zato je v sluzbi. Kvote kot kvote ni. Ve pa se priblizno koliko ukrepov se na kakem podrocju nebere. In ce zelo odstopas navzdol je nekaj narobe. ce je to kdaj pa kdaj ni panike, se po porocilu o delu vidi kaj si delal in zakaj ni ukrepov. ce je to vsak dan je to znak da med sihtom nekje baba porivas (karikirano)

ne vem kdo naj ne bi vedel koliko place bo dobil. Delovna uspesnost se ocenjuje na letni ravni ne na mesecni.

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Se strinjam s tistim, ki je napisal svojo izkušnjo z rdečo lučjo. Meni se zdi popolnoma neverjetno to, da je policaj šel za fotrom na besedo enega modela (samo enega, brez prič) in potem napisal kazen (za nekaj tako brezveznega kot je izsiljevanje prednosti) čez 3 km, za moje pojme to ni normalno in smrdi do neba po korupciji. Kaj je to korupcija si poglej na spletni strani Komisije za preprečevanje korupcije (imajo super animacijo policista in lopova, ki vse pove) in če se boš tako odločil, tudi komisiji čimprej napiši pritižbo.

Če je foter res modela izsilil, pa naj razčisti sam pri sebi (in ne v stilu, koliko je imel naložen kombi, pa da je bil on prvoborec v strelskih jarkih pri Ypresu leta 1915, pa da je tisti model nevem koliko prigonil, pa...
tongue-1.gif
). Skratka, ko se vključuješ na prednostno cesto, ne moreš zapeljati nanjo, dokler nisi 100%, da je cesta prazna. Če si 99% prepričan, potem lezeš cm za cmjem na cesto dokler ne vidiš vse kar rabiš videt. Ja? In če sam ni 100%, kaj je takrat delal, ne samo, da je kazen na mestu, ampak naj vrže ključe v kanalizacijo...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Prvič se je odločil da se bo na kazen pritožil, tako da je zelo prepričan vase da ni naredil nič narobe. Pritožbo je tudi poslal, zdaj bomo pa videli kako bo.....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
ni mi sicer jasno..če foter ni videl nikoga, ko je zavijal na cesto, kako je potem nekdo videl njega, da je potem sploh lahko rekel, da mu je vzel prednost?

razen če je kak znanec policije, kolega, pa si je pač malce priredil zadeve, čerpav spet ne vem kako, če ni videt očeta zavijati na cesto...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Vsekakor po 12 urah patrulje nimas kaj hodit brez ukrepov na postaji.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ve pa se priblizno koliko ukrepov se na kakem podrocju nebere. In ce zelo odstopas navzdol je nekaj narobe.
No sedaj pa povej, če bo policaj obdržal višino plače in njegov razred, če bo redno hodil brez ukrepov , ali če bo dlje časa odstopal navzdol ? Pa da vidimo, ali je količina ukrepov povezana s plačo.

Saj si prav rekel, ve se, koliko ukrepov se mora nabrat v določenem območju, in če policaj tega ne bo dosegel, je s policajem nekaj narobe. In če je nekaj narobe, bo zagotovo padla uspešnost in s tem plača.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ve pa se priblizno koliko ukrepov se na kakem podrocju nebere.
Vidiš, to je tista (neuradna) norma, ki jo mora policaj izpolnit. Uradno zapisane kvote pa posamezni policaji zagotovo nimajo, saj bi bila v popolnem nasprotju z usmeritvijo policije, in če bi bila uradna, bi bila dokazljiva, in bi na policijo metala dokaj čudno luč.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Je sicer res da ce vsak vecer dobis enega pijanega da je to super, samo to je super ze samo po sebi ker pijanci nimajo kaj iskat na cesti.
To je daleč od super, to je žalostno. In kaže na slabo preventivno delo policije.

Ja, in ker policaji mislijo da je super, če nekoga dobijo (velja tudi za druge prekrške) se pri lovljenju poslužujejo tudi nepravilnosti, da bi izpadli bolj super.

Meni je po alkotestu že precej let nazaj policaj rekel: "vse je uredu, samo tule spodaj se podpišite". In ko sem podrobno prebral ponoči pod lučjo kaj naj bi podpisal, sem videl da bi podpisal, da priznavam da sem pijan. (večina jih ne prebere in samo podpiše).
In ko nisem hotel podpisat, smo se ponovno skregali - no sej smo se že prej, ko me je silil, v nepravilno pihanje, da bi pokazalo več.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tvoje izkusnje niso relevantne ker dokazujes dabi rabil pomirjevala da bi se sploh upal stopit na cesto.

Placa polciista ni direktno povezana s kaznimi. Je ravno toliko povezana kot je s to kaznijo povezana cistilka na upravni enoti.

Moje izkušnje s policaji so dovolj pestre in pogoste, da iz lastnih izkušenj lahko mirne duše povem, da policaji pogosto goljufajo, lažejo, se poslužujejo raznih trikov, samo da bi nekoga kaznovali. Pooblastila imajo pa taka, da tudi če goljufajo, jim noben nič ne more, še ščitijo se med sabo. (večinoma). Zato to zavrnili tud pritožbo viperjevega očeta iz te teme, kjer je policaj napisal prekršek, ki ga ni videl.

Kar je meni povsem logično, ker vem, da so tam zaradi kasiranja in polnjenja proračuna, da jih šefi jebejo če ne kasirajo, si z jebanjem drugih sami bildajo ego.... kriminalce pa pogosto puščajo pri miru, saj ima država od njih samo delo in stroške, pa nobenih koristi (saj ne kradejo policaju ali državi). Od neprivezanega, brez opreme, malce prehitrega, pa dobijo hitro nekaj 100€.

Tud plača čistilke v trgovini je odvisna od tega, koliko ženska za blagajno pokasira. Ne sicer direktno, ampak vse gre iz iste vreče.