Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Vsekakor po 12 urah patrulje nimas kaj hodit brez ukrepov na postaji.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ve pa se priblizno koliko ukrepov se na kakem podrocju nebere. In ce zelo odstopas navzdol je nekaj narobe.
No sedaj pa povej, če bo policaj obdržal višino plače in njegov razred, če bo redno hodil brez ukrepov , ali če bo dlje časa odstopal navzdol ? Pa da vidimo, ali je količina ukrepov povezana s plačo.
Saj si prav rekel, ve se, koliko ukrepov se mora nabrat v določenem območju, in če policaj tega ne bo dosegel, je s policajem nekaj narobe. In če je nekaj narobe, bo zagotovo padla uspešnost in s tem plača.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ve pa se priblizno koliko ukrepov se na kakem podrocju nebere.
Vidiš, to je tista (neuradna) norma, ki jo mora policaj izpolnit. Uradno zapisane kvote pa posamezni policaji zagotovo nimajo, saj bi bila v popolnem nasprotju z usmeritvijo policije, in če bi bila uradna, bi bila dokazljiva, in bi na policijo metala dokaj čudno luč.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Je sicer res da ce vsak vecer dobis enega pijanega da je to super, samo to je super ze samo po sebi ker pijanci nimajo kaj iskat na cesti.
To je daleč od super, to je žalostno. In kaže na slabo preventivno delo policije.
Ja, in ker policaji mislijo da je super, če nekoga dobijo (velja tudi za druge prekrške) se pri lovljenju poslužujejo tudi nepravilnosti, da bi izpadli bolj super.
Meni je po alkotestu že precej let nazaj policaj rekel: "vse je uredu, samo tule spodaj se podpišite". In ko sem podrobno prebral ponoči pod lučjo kaj naj bi podpisal, sem videl da bi podpisal, da priznavam da sem pijan. (večina jih ne prebere in samo podpiše).
In ko nisem hotel podpisat, smo se ponovno skregali - no sej smo se že prej, ko me je silil, v nepravilno pihanje, da bi pokazalo več.