Sprašujem v imenu očeta, situacija je bila taka..... iz neprednostne ceste se je vključeval na prednostno s kombijem (kar pošteno otovorjenim, po kilaži mislim), poleg na avtobusni postaji je stal traktor s prikolico, ki je očeta pri pogledu na prednostno cesto nekoliko oviral, zato se je pripeljal do ceste zelo počasi, videl da ni nikogar in odpeljal...... po nekje 100 metrih je oče v vzvratnih ogledalih opazil avto, ki mu ni niti blendal, nič skratka..... no pripeljala sta v Šentjur in ta avto zadaj je ustavil pri policistu, ki je tam opravljal kontrolo prometa ter pač policistu rekel da ga je moj oče izsilil, policist je šel za mojim očetom ter ga ustavil in isto povedal mojemu fotru. Foter je nasprotoval, vendar vseeno podpisal kazenski zapisnik ( vem, napaka
), kazen je 300 € in 4 točke.
No, oče se je seveda pritožil in je sedaj trajalo nekje 4 mesece da je dobil odgovor, ki je pa negativen...... skratka, zavrnili so njegovo pritožbo, kjer piše da je policist takoj po opravljenem postopku šel pogledati za tisti traktor...... ker je postopek trajal nekje 20 minut, plus še nekaj minut da ga je policist dejansko ustavil, kako čudo, ni ga bilo tam
piše tudi da je očeta ustavil na tem-in-tem naslovu ter da se je ustavil tudi voznik, ki je mojega očeta naznanil policistu da dela prekršek..... kar oče trdi da spet ni res, saj je bil policist sam.
Torej, se da kaj tukaj še narediti? Ali lahko na cesti kar vsakega z boljšim avtom iz faušije prijavim da me je izsilil, pa ga stisnejo ker mi verjamejo na "lepe oči"?
No, oče se je seveda pritožil in je sedaj trajalo nekje 4 mesece da je dobil odgovor, ki je pa negativen...... skratka, zavrnili so njegovo pritožbo, kjer piše da je policist takoj po opravljenem postopku šel pogledati za tisti traktor...... ker je postopek trajal nekje 20 minut, plus še nekaj minut da ga je policist dejansko ustavil, kako čudo, ni ga bilo tam
Torej, se da kaj tukaj še narediti? Ali lahko na cesti kar vsakega z boljšim avtom iz faušije prijavim da me je izsilil, pa ga stisnejo ker mi verjamejo na "lepe oči"?