Priporočeno pismo

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Veliko firm ima pogodbe s poštami, samo poštarjem se ne ljubi (ali pa nočejo) preverit, če lahko kupcu zaračunajo 1€ za plačilo položnice. Sem se že večkrat skregal s poštarjem, da mi je pri nakupu pisalo recimo 22,73€ s poštnino vred in ne mislim dat niti centa več, lahko nese nazaj. Pa mi je raje dal paket v roke za ta denar, nekaj jamral v brk in odšel.
Če ti je poslano po povzetju, nima veze, če ima firma pogodbo s pošto. Kot je treba plačati provizijo za plačilo položnice za npr. elektriko, komunalo itd., je potrebno tudi za nakazilo denarja od odkupnine! Logično!

Zakaj pa pri polovici prispelih pošiljk plačam točno, pri polovici pa hočejo 1€ več?
rolleyes-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
a obstaja kak skupni mail na pošti, da dobijo res vsi?
Imam nekaj krepkih, pa če pošljem na info, vem, da ne bo prišlo v prave roke.
Lahko kar tukaj poveš, ti mogoče lahko kakšno zadevo pojasnim....

1. že par pošiljk (paketkov) je bilo na vrhu nabiralnika, ker notri ne gre (imam poslikano). To bi lahko vzel vsak ki gre mimo po ulici. Enga paketa vrednega 60€ tudi dejansko nisem prejel in sumim, da je bil vrjetno tako dostavljen. Par paketov je bilo pa tudi že kr na dvorišču. Ok tistih pred vhodnimi vrati ne bom omenjal, ker tistga noben ne vidi z ulice.

2. zakaj poštar nima nikol, ampak RES nikol, nima seboj drobiža za vrnt?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Hm, pri meni ni mogel dat v nabiralnik nekega velikega navadnega pisma, pa mi je pustil obvestilo.
aplauz.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
1. Pošiljk na nabiralnikih, ne nikjer drugod ni dovoljeno puščati, ampak je potrebno izpolniti obvestilo o prispeli pošiljki in mora naslovnik pač po pošiljko na pošto! V praksi pa se delajo "usluge" in se, predvsem v dogovoru z naslovniki, nekatere pošiljke, ki niso priporočene puščajo na raznih mestih. Sploh se to prakticira, če je pismonoša stalni in naslovnik stanuje v hiši, ker pozna situacijo! Kot drugo, si prepričan, da dostavlja Pošta Slovenije, ker je veliko različnih dostavnih služb, ki pakete res puščajo na vseh mogočih in nemogočih mestih!!!
smirk-1.gif
Paket za 60€ bi moral biti poslan priporočeno, čeprav zaradi manjših stroškov ni nujno.... Lahko pripopaš kakšno slikico, mogoče se vidi, kdo je dostavil?
2. Ja, drobiž je pa res veeeelik problem!!! Se strinjam! Vsak pričakuje, da poštar nosi seboj celo denarnico drobiža, v resnici pa se mora vsak sam znajti, kakor se hoče. To pomeni, da mora založiti svoj denar in ga zmenjati v drobiž, ker firmo briga za to, kako bodo poštarji vrnili drobiž! Pa če to že naredi, bo že prvi prišel pred vrata s 50€....
smile-1.gif
Na dan imaš sicer zelo malo pošiljk z odkupnino, 0-5 kom.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Hm, pri meni ni mogel dat v nabiralnik nekega velikega navadnega pisma, pa mi je pustil obvestilo.
aplauz.gif
To je pa po pravilih!
grin1.gif

In ko si ga šel iskat, so ti na pošti uturili še kakšno čokoladko v akciji, kakšno srečko, mogoče za povrh še kakšno svečo za na grob, da ne govorim, da si najbrž čakal pol ure, čeprav je bil pred tabo samo eden,ker je pač izpolnjeval športne stave in mogoče kupil še kakšno vstopnico za koncert...
wink-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.657
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:1. že par pošiljk (paketkov) je bilo na vrhu nabiralnika, ker notri ne gre (imam poslikano).

Meni je zatlačil bubble kuverto v kateri so bile slušalke (velike fi 8 cm) skozi režo, ki je široka cca. 2cm. Ko sem odprl paket sem najprej pomislil, da so za sestavit
bonk.gif

Žena pa stalno pred hišo na dvorišču (10m proč)
grims-1.gif

Vsakemu posebej razlagam, da naj "kitajske" paketke vrže pred vhod, ker tam tudi lažje obrne z mopedom !
Zdaj en dan bom premaknil nabiralnik ravno za toliko, da bo moral stopiti z mopeda
10.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kdo dostavlja res ne vem, ker ga ne vidim. So pa tej ebay paketki (siva plastična vrečka ponavadi).

Da nima par centov za vrnit je sramota. Če nudiš storitev z odkupom katero tudi mastno zaračunaš, potem je nekak logično, da imaš tudi neki drobiža seboj.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Nič mi niso poturili.

Ne razumem pa, da se folku da hodit plačevat položnice na pošto.
bonk.gif
Moji starci so že v letih, pa že davno vedo, da obstaja trajnik.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz....
Predstavljate si, da poštar pride na pošto, zgrabi torbo, se malo pelje naokoli, razmeče pošto in pakete, malo po nabiralnikih, malo pred vrata, kar ostane k sosedom, vmes pa se 3-4x ustavi v bifeju na ta kratkih, kakšnega pa srkne še pri kmetu v kleti! In se vrne nazaj na pošto malo fajhten okoli 11h, vrže torbo pod mizo in gre domov spat al pa fušat....
Nagradno vprašanje:
Za koliko eurov raznega trgovskega blaga (čokoladke, bonbončki, srečke, sveče,čestitke itd.,itd.) mora pismonoša na mesec prodati na terenu, če noče, da bo ob koncu meseca kaznovan in se mu bo tako majhna plača še znižala? Prosim cifre!

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
kar se trajnikov tiče, so se zgodile spremembe... sicer pa so to direktne bemenitve in ne trajniki
eni pravijo ziher je ziher, pa hočjo videti, koliko jim kaj zaračunajo in raje potem tisto plačajo ( z večjo provizijo )
pa še bentijo lahko ko stojijo v vrsti in čakajo dve uri, da pridejo na vrsto

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Hehe, boš šele potem videl, ko boš pošto po celi vasi pobiral...
smile-1.gif

Pa da jih ne bom preveč branil, včeraj sem pričakoval zelo važno pošiljko, celo dopoldne sem vlekel na ušesa, kdaj bo pozvonil, pa nič. Ko sem ocenil, da bi že moral biti zdavnaj tu, sem še do nabiralnika in, ojla, obvestilo o prispeli pošiljki!!!
uf-1.gif

Tko, da....
priden.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Predstavljate si, da poštar pride na pošto, zgrabi torbo, se malo pelje naokoli, razmeče pošto in pakete, malo po nabiralnikih, malo pred vrata, kar ostane k sosedom, vmes pa se 3-4x ustavi v bifeju na ta kratkih, kakšnega pa srkne še pri kmetu v kleti! In se vrne nazaj na pošto malo fajhten okoli 11h, vrže torbo pod mizo in gre domov spat al pa fušat....
To si pa tako napisal, da bo še kdo mislil, da res ne delate tako. A si že kdaj pihal s službenim vozilom?

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
dej ne palamudi, Hauc je dobr povedal preveč ste plačani pedalčkarji.... Pr na še vedno jemlemo 55 od 55a...

Neki pa morte delat, če ti ni všeč doma ostan, pa čokoladice žri...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
To si pa tako napisal, da bo še kdo mislil, da res ne delate tako. A si že kdaj pihal s službenim vozilom?
Če me boste razdražali, bom napisal cel postopek od prihoda v službo!
10.gif

Res pa je, da se je tako(skoraj) delalo še cca. 10-15 let nazaj, priznam! Aja, pa pozabil sem prej omenit, da se obišče še kakšna deklina med službo, znana poštarska zgodba...
cool-1.gif

S službenim vozilom pa sem do zdaj pihal 3x!
priden.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
dej ne palamudi, Hauc je dobr povedal preveč ste plačani pedalčkarji.... Pr na še vedno jemlemo 55 od 55a...

Neki pa morte delat, če ti ni všeč doma ostan, pa čokoladice žri...
Hja, mogoče so bili poštarji res kdaj preveč plačani, čeprav preveč ni nikoli.... Kot sem že zgoraj rekel, nekateri še vedno delajo slabo, žal so povsod takšni, ne smeš vse metat v isti koš! Mešajo številke,ne delajo na prodaji itd..
P.S.: Kaj to pomeni,pedalčkarji?
sprasujem se.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej moraš med metanjem pošiljk v nabiralnike še čokoladice, telegrame, igrače... prodajat? Meni še v življenju ni poštar ničesar ponudil.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
meesleem. pa tudi poštarji so ljudje. eni so ok, drugi niso, tako kot vsepovsod
delajo za 700€, pa imajo opravka z vsakovrstnimi idioti. jaz sem sicer zmenjen z mojima, da mi kar nekje pri bajti vse pustijo, če ne gre v kastlc, ampak priporočenega pa nočejo pustiti. sem pa se že dogovotil z dpd, dhl , gls pubeci, da mi kar pred bajto pustijo. moj rizik pač.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Veliko firm ima pogodbe s poštami, samo poštarjem se ne ljubi (ali pa nočejo) preverit, če lahko kupcu zaračunajo 1€ za plačilo položnice. Sem se že večkrat skregal s poštarjem, da mi je pri nakupu pisalo recimo 22,73€ s poštnino vred in ne mislim dat niti centa več, lahko nese nazaj. Pa mi je raje dal paket v roke za ta denar, nekaj jamral v brk in odšel.
Če ti je poslano po povzetju, nima veze, če ima firma pogodbo s pošto. Kot je treba plačati provizijo za plačilo položnice za npr. elektriko, komunalo itd., je potrebno tudi za nakazilo denarja od odkupnine! Logično!

Ne bo držalo. Danes dvignil paket (pač nekaj naročil s plačilom po povzetju), plačal na pošti odkupnino, točno toliko, kot je pisalo na računu pošiljatelja in na nakaznici (al kaj je ž tist papir), ki je bila zraven. Je pa na paketu tdui označeno, Zakaj? Ker je pošiljatel resna firma, ki ima poogdbo s poštoo tudi za vplačnino (ja, tisit evro ali koliko je že za nakaznico, plača pošiljatelj oz, je vključen v ceno in ne nek skriti strošek).
Skratka, da se tudi tako, da kupec nima skritih stroškov, ne vem pa, če pošta to moænost ponuja tudi pošiljatelju, ki nima pogodbe (da pač on vnaprekj poravna vplačnino in kupec o tem ne ve nič, le plača odkupnino v višini zneska računa).
Da ne govorim o tem, da pozna (iz lastnih izkupenj) primer,d a so mi probali zaračunat ta dodatni strošek kljub pogodbi pošiljatelja o vplačnini ...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Maš prav, moja mistejka!Res imajo nekatere firme tako pogodbo, res pa je tudi, da je tega zeeelo malo in zato prihaja do napak, kar se je tudi v tvojem primeru zgodilo! Dogaja se kar pogosto, preveč pogosto), da poštar zaračuna še enkrat, čeprav ne po svoji krivdi, poštne uslužbenke pač obremenijo pismonoše za znesek, ki ga mora pokasirati! lahko pa mi 100% verjameš, da bi tisti drobiž dobil naslednji dan nazaj, ker se pri obračunu ugotovi napaka!
zmaga.gif