Priporočeno pismo

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Danes sem v nabiralniku med reklamami našel priporočeno pismo - na kuverti črtna koda, odposlano včeraj. Celo dopoldne sem bil doma, zvonil ni nihče. Kuverto imam v rokah, toda uradno pisma nisem dobil.
bonk.gif
Se je poštarju preveč mudilo?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Ker je večina njih pijančkov. Imam opravka z dvemi, oba bi za dobro jutro čez ledvice.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Uradno boš pismo dobil, ker se bo poštar podpisal namesto tebe, ko bo ugotovil napako.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
A si siguren, da je bilo priporočeno? Danes imaš vse sorte pisem, ki so označene, da so priporočene, pa sploh niso, še mene včasih zmoti!
@schumi:
10.gif

@syntham- če se poštar podpiše namesto tebe, je to hujša kršitev, v bistvu ponarejanje podpisa. Lahko pa označi namesto podpisa, da je pismo vrgel v hišni predalčnik, ampak za to mora imeti dovoljenje naslovnika.

Aja, kaj pa če si v hp dobil kakšno pismo ZPP ali ZUP, ki ga nisi dvignil in se po 15 dneh vrže v hišni predalčnik?

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
100 % je priporočeno. Tudi cena ustreza glede na težo, ima črtno kodo in oznako R. In datum pošiljanja je včerajšnji. No ja, najbrž se je res zmotil.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
A to po seb sklepaš da so pjančki?
Pošta kr vestno pošilja kontrolo na teren in poštarji pihajo tko da so ti časi mim ko so kakega spil.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Ne, ker jaz prekleto dobro vidim, njim pa se očitno megli pred očmi. Predvidevam, da zaradi šnopca. V letu dni je bilo na moj naslov odposlano 15+ paketov (ebay, amazon itd.) od tega jih 7 ni prišlo do mene ali pa z zamudo ali pa po naključju. Enkrat sem po naključju fasal dva paketa, nobenega obvestila. Prejšnji mesec je šel paket nazaj v Anglijo, ker ga kao nisem dvignil, valda, nobenega obvestila. Vabilo za volitve je prišlo 14 dni po volitvah. Pa še bi lahko našteval. Enkrat se zgovarjajo na pošti na študente, redni poštar pa kao vse ve. Na nabiralniku sem jasno označen. Prvič, ko ga vidim ga steram v 3pm.

A kje je hec? Dva v bloku sva z istimi priimki, ampak je na pošti vedno tudi ime, enako na nabiralnikih. Verjetno vrže h sosedu ta pa vprašanje kaj počne z njim. Enako v sosednjem vhodu, dva ista priimka, različna imena. Vso pošto dobiva kolega. Na pošti so bili z moje strani že 3x napizdeni in obveščeni. Aja, preusmeritev pošte tudi ni špilala, prekinil in zahteval denar nazaj. Zdaj pa ti meni povej, če je to normalno?

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Skoraj identični problemi s pošto, leta in leta. Ni pomagalo ni to, da so jih dobili po glavi iz same direkcije.
jezen.gif

Ampak, čudež. Stari upravnik je šel v penzijo, prišel novi, mlajši in zadeve so se spremenile na boljše za 90%.
aplauz.gif

Možno pa je tudi, da je zaleglo to, da so pošto prestavili na novo lokacijo. V stari pošti so bile celo stene okužene.
crazy1.gif

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
A je kje na kuverti kakšna na roke napisana številka?
Ker priporočene pošiljke morajo posebej na šalterju pripravit in se je lahko zgodilo, da mu je niso. Pol poštar ni nič kriv. Vsaj pri nas je blo tko, ko sem preko študenta delal na pošti.
Se pa strinjam, da je ful pijančkov poštarjev, recimo 30%
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik flajr pravi:
100 % je priporočeno. Tudi cena ustreza glede na težo, ima črtno kodo in oznako R. In datum pošiljanja je včerajšnji. No ja, najbrž se je res zmotil.

Lahko da gre za romunsko pismo, ki ima oddajnik.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.178
493
83
Prosil bi za obrazložitev stroškov:

Z odkupnino mi je tip poslal izdelek vreden 60€ +6.2€ poštnine, a poštar je zaračunal 69.2€. Zakaj?

Naročil sem tudi: http://www.conrad.si/JOYSTICK-...ca9a94e313/md5}
+ 4€ poštnine, kar bi moralo biti 7.2€ a sem zoper plačal preko 8€.
Od kod so ti skriti stroški al kaj me to poštarji lupijo. Ker zadnjič sem pa poslal 120€ vreden paket s 6.2€ poštnine, pa se drugi ni nič bunil da bi moral kaj več plačati. Torej kje je finta?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pri odkupninah ti poštar zaračuna še položnico, v internetnih štacunah pa kupuj s kartico, pa ne boš plačeval dodatnih stroškov.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.178
493
83
Torej če sem prav razumel, če on izbere da se mu nakaže na TRR, potem plačam še nek del stroškov, če pa izbere da se mu denar prinese domov, pa ni stroškov? Ker sem že veliko pošiljal pa mi še nihče izmed kupcev ni rekel, da je moral plačati kaj več kot cena izdelka+poštnina.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Veliko firm ima pogodbe s poštami, samo poštarjem se ne ljubi (ali pa nočejo) preverit, če lahko kupcu zaračunajo 1€ za plačilo položnice. Sem se že večkrat skregal s poštarjem, da mi je pri nakupu pisalo recimo 22,73€ s poštnino vred in ne mislim dat niti centa več, lahko nese nazaj. Pa mi je raje dal paket v roke za ta denar, nekaj jamral v brk in odšel.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a obstaja kak skupni mail na pošti, da dobijo res vsi?
Imam nekaj krepkih, pa če pošljem na info, vem, da ne bo prišlo v prave roke.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Veliko firm ima pogodbe s poštami, samo poštarjem se ne ljubi (ali pa nočejo) preverit, če lahko kupcu zaračunajo 1€ za plačilo položnice. Sem se že večkrat skregal s poštarjem, da mi je pri nakupu pisalo recimo 22,73€ s poštnino vred in ne mislim dat niti centa več, lahko nese nazaj. Pa mi je raje dal paket v roke za ta denar, nekaj jamral v brk in odšel.
Če ti je poslano po povzetju, nima veze, če ima firma pogodbo s pošto. Kot je treba plačati provizijo za plačilo položnice za npr. elektriko, komunalo itd., je potrebno tudi za nakazilo denarja od odkupnine! Logično!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
a obstaja kak skupni mail na pošti, da dobijo res vsi?
Imam nekaj krepkih, pa če pošljem na info, vem, da ne bo prišlo v prave roke.
Lahko kar tukaj poveš, ti mogoče lahko kakšno zadevo pojasnim....