Ma nemoj! In kdor jih je spravil v ta drek, naj jih iz njega tudi povleče - brez da bo celemu svetu pridigal, kako je neizobražen, kaj ti ljudje pravzaprav sploh so!Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Hočem poudariti, da že osem let ždita v neprimernih pogojih
Ker niso ničesar krivi, se ti ne zdi, da je nezakonito nekoga imeti zaprtega toliko časa? Bomo torej na lastno pobudo sodelovali pri tujih nezakonitostih?Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Če so bili dejansko česa krivi, se ti ne zdi, da bi jih ameriško pravosodje že zdavnaj obsodilo in strpalo v ameriški zapor?
Podtikati izjave? Kar pokaži mi kakšno, prosim.Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Predlagam, da si prebereš vse moje poste v tej temi, jih podrobno preštudiraš, in mi potem prenehaš podtikati izjave.
To raje pojasni, koga si s tem mislil, sicer bo spet vsepovprek letelo perje.Citat:
Uporabnik softi pravi:
vam če fajmošter ne kaže luč na koncu tunela, ste ko kure izgubljeni.
No, pa si le našel point vsega skupaj - Amerika išče poti, da si odveže zanko z vratu, ki si jo je sama zavezala. Pazite se teroristov, povsod so teroristi, na letališčih vas bomo skenirali do kosti, ker ste potencialni teroristi, Guantanamo je poln teroristov, itd ... No, zdaj ko ga je pa treba sprazniti, pa so isti ljudje, ki so bili še par let nazaj ožigosani kot grožnja svetovnemu redu, naenkrat super, nedolžni, povsem neškodljivi ljudje. Kar je čisto možno, ampak kakor jih je Amerika porinila v to godljo, naj jih ven tudi reši. Naj jih razseli po svoji državi, ne da jih ponuja vsem svetovnim ritoliznikom, kjer mi seveda prednjačimo!Citat:
Uporabnik softi pravi:
na kubi so zaprti samo še tisti, ki jim krivdo, zločin niso uspeli dokazati. kar sicer ne pomeni, da so nedolžni. tisti, ki snajate, d ajih ameriki vrne nazaj. kam pa? v gotovo smrt, ker so mogoče povedali kaj. spustijo v ameriko..politični samoumor.
S temle se pa, čeprav prekleto grenko, popolnoma strinjam. Žal imaš prav.Citat:
Uporabnik softi pravi:sam če bi ta raja bila anrod, ne zivina, bi pahorjeva zadnja stvar bil ta nateg. kako ga ni sram.
Štala je zaradi tega, ker sami ne vejo, če so nedolžni ali ne. Če bi bili res nedolžni, jim mirno lahko naredijo novo identiteto in jih razselijo po Ameriki. Živ bog ne bi vedel, s kje so prišli, pač še eden čuden Azijec več v njihovi soseski... Uradno lahko to pokrijejo s teorijo, da so jih poslali domov. Itak, da bo kdo preverjal, ja. Pa problem rešijo sami. Ampak ker niti sami niso ziher, koliko so ti ljudje nevarni, se tega seveda ne upajo iti. Sploh pa - zakaj bi nategovali sam sebe, ko pa drugi prosijo, da so nategnjeni!Citat:
Uporabnik softi pravi:
za te ljudi pa ni vec zivljenja. doma so obsojeni na smrt. amerika jih vzet ne more, ker bi bila stala tako ali drugace. kamorkoli jih dajo..bodo pod andzorom in vsemi sranji.
Neumnost! Še običen prah ima več dostojanstva in hrbetnice kot mi! Četudi je Pahor v to prisiljen, naj ne sika, da to dela iz humanitarnih razlogov in kako fair da je to in kaj bomo mi svetu s tem pokazali. Sem že napisal - humanitarnost naj se gre v Halozah, ne v Guantanamu! Sprenevedanje za kozlat! Še enoceličarji niso tako primitivni!Citat:
Uporabnik softi pravi:
mi smo..prah, ki se nabere med igranjem partije. mali, zelo nepomeben element igre.
Dj se ti raje za svojega alaha brigaj-svoja brača iz gvantanama pa nosi koder češ-v sloveniji jih ziher ne nucamoCitat:
Uporabnik softi pravi:
zašli smo s poti. vam če fajmošter ne kaže luč na koncu tunela, ste ko kure izgubljeni.
.
Še manj pričakujem, da mi bo o svetlem vzoru in humanitarnih gestah pridigal nekdo, ki ni sposoben preživeti s 3k€ mesečno. Še najmanj pa je verjetno, da bom mirno poslušal, ko bo kak ameriški patron sodil, kdo je o čem (ne)razgledan in bo on pojasnil resnično stanje...Citat:
Uporabnik softi pravi:
menda ja ne pričakuješ, da bo naša politična elita priznala da igra po glasbi drugih?
Pa še toliko na znanje ---bosna ni slovenija.Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
. musliji hitro pozabljate kdo vas je rešil, aja noben drug musli ne turki niso imeli jajc, toliko na znanje!