Pri Razdrtem: trčilo od 30 do 40 vozil

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Zakon je zelo jasen, vidljivost pod 50 m, omejitev na 50 kmh.

Seveda. In vsi vozniki imajo v glavo vgrajene laserske merilniki razdalje?
seveda ne, saj tudi stevca nimajo, pa tudi merilca spolskosti ceste. pa morajo vseeno prilagoditi hitrost razmeram. better safe than sorry.
Saj jo, kolikor glede na svoje izkušnje/znanje pač znajo in zmorejo. Po dežju vozimo pogosto, se človek navadi in dobi izkušnje (merilnik hitorsti ima pa vsak avto).
Podobno kot sneg: kdor ga je vajen, se vozi brez težav, kdor ga ni, ima probleme že pri speljevanju, kaj šele ustavljanju, zavijanju ...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.524
956
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Obravnavamo osem ločenih nesreč, vozniki osumljeni kaznivega dejanja

"Vozila, ki so tako priletela in imajo poškodbe spredaj, bomo smatrali, da so povzročila nesrečo. Za tiste, ki so poškodovani od zadaj, pa ne," je še povedal Palčič.

http://www.zurnal24.si/bomo-danes-izvedeli-vec-o-vzrokih-clanek-264395

Kaka bedarije. Kot da poškodbe spredaj ne more dobiti avto, ki je stal, pa ga je nabilo v avto spredaj, ko je nekdo od zadaj vanj priletel.
No ja, dober odvetnik taka bedarije na sodišču hitor sesuje, še posebej, ker je že po tem, da so AC odprli že ob devetoh zvečer jasno, da ogled ni bil ravno perfektno narejen ...

Se popolnoma strinjam s tabo. Take policije, ki ji je pri taki masovni nesreči edino razmišljanje kako potalat kazni NE RABIMO.

Če bodo s svoji vnemi kaznovali samo enega nedolžnega, si zaslužijo do smrti pucat skrete.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.955
-393
113
ja treba najdit dežurnega krivca. Javnost in novinarji so lačni.

Mal poslušej poročila....

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Treba se je zavedat, kakšen folk se vozi po cestah in kaj se da odpraviti, kaj pa ne. In temu primerno prilagoditi ostale ukrepe. Če bi na portalu kilometer ali 3 perd nesrečo bilo opozorilo za gosto meglo, omejitev 50, znak možnost zastoja (kot ga imajo nemci, Staugefahr), bi bile hitrosti manjše. Mogoče bi še zmeraj počilo, ampak ne tako hudo.

To je to. To je vse kar je treba. In pa seveda vklapljati opozorilo le ko je res gosta megla, sicer kmalu pridemo v situacijo iz zgodbe o dečku, ki je vpil volk.
Nekdo zgoraj je omenil, da se pri nas ne spoštuje postavljenih znakov, tako kot kje drugje. Se strinjam in deloma je to posledica nižje vozniške kulture, deloma pa tudi dejstva, da je veliko omejitev pretiranih. Nenazadnje, tudi zahodnjaki se ne držijo omejitev, če vedo da lahko brez težav vozijo nekoliko hitreje. Na severu Švedske sem bil eden redkih, ki sem se držal splošne omejitve 90 km/h, domačini so vozili hitreje - pač lepo vreme, suha cesta, ravna, široka, kvaliteten asfalt, malo prometa...

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
A un tovornjakar ki je nesreco zagresil prvi, bo odnesel samo z neprilagojeno hitrostjo, al mu lahko se kaj obesijo ?

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
na 16:38,51 recimo
mene resno skrbi, kolk ma tle enga folka resne težave že z dojemanjem dogajanja na posnetku, kaj šele da bi dejansko vozil. držte se javnega prevoza, hvala
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Zavarovalnicam, policiji in "javni upravi' je interes da so krivi vsi. Tako bodo vsi ob 3PR., tisti ki pa nimajo kaska bodo pa se sami popravljali. Poleg tega bodo vsi placali kazen taksno ali drugačno, dobili pike spoznali po moznosti se sodnika in tozilca.... Skratka vin vin za državo. Darsova uprava pa bo pa izplačala nagrade za uspesno vodenje z dobickom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Me zanima kaj bi naredila policija, ce bi 3/4 udelezencev za vecino skode obtožila en ali dva tovornjaka, ki sta lepo podrla domine do tovornjakov pred seboj ki so ze stali.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Obravnavamo osem ločenih nesreč, vozniki osumljeni kaznivega dejanja

"Vozila, ki so tako priletela in imajo poškodbe spredaj, bomo smatrali, da so povzročila nesrečo. Za tiste, ki so poškodovani od zadaj, pa ne," je še povedal Palčič.

http://www.zurnal24.si/bomo-danes-izvedeli-vec-o-vzrokih-clanek-264395

Kaka bedarije. Kot da poškodbe spredaj ne more dobiti avto, ki je stal, pa ga je nabilo v avto spredaj, ko je nekdo od zadaj vanj priletel.
No ja, dober odvetnik taka bedarije na sodišču hitor sesuje, še posebej, ker je že po tem, da so AC odprli že ob devetoh zvečer jasno, da ogled ni bil ravno perfektno narejen ...

Hja, prekratka varnostna razdalja, po tistem ko je avto pravilno ustavil. Sej veš da smo v SLO in bo zavarovalnica šla na to kar sem napisal, v primeru kot si ga ti opisal. Prekratka varnostna, jbg...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
kakšen bulšit je pa tole na žurnalu (pa ne da so oni krivi), majstr lapa, da je do prve nesreče pršlo tam, ko se zaključi počasni pas, a na posnetku onega modela se vid, da že lep čas voz po normalnem delu AC dol prot razdrtmu (počlo je tam,k je odcep za gorico al pa še mal poznej). in kaj majo zdej letne gume veze? glede na temperature je bil to clo plus, sej ni blo poledice al pa snega. in valda mediji to sam popadejo, razmišla tm na licu mesta pa nben.
d055.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Zdej sem prebral članek na zurnal24....
Torej je bila prva nesreča že krepko pred to "glavno" nesrečo, če prav razumem. Ker pas za vključitev počasnih vozil na vozni pas je na vrhu tistega klanca, recimo kaka dva km približno pred to nesrečo....
Torej je tista nesreča "krivec" za to glavno nesrečo? Al zakaj omenjajo samo to nesrečo, če jih je pa bilo 8 (vsaj tako pravijo)..

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
tole bo kr glavna nesreča, romuni (zalega je zravn pr vseh večjih nesrečah, kdaj bo konc tega [cenzura] fakin materna, nej že zaprejo pofukane meje za ta ciganaraj) so najbrž prbil dol po klancu in se zakntal v kamjon pol je pa sam še pokal.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
SJTV1, zanima me MB, za katerega si rekel, ce se prav spomnim, da radarski tempomat in vse ostale varnostne pritekline ne delajo cudezev, ceprav mogoce v tem primeru so. Bolj idealnih pogojev, kot je AC pa res ni. Jaz bi kar zaupal taksnemu sistemu, seveda z omejitvijo, da ce se eden pred mano poci, se bom seveda jaz tudi v njega. Torej, pred mano nikogar, 130kmh, koliko dalec nese radar in kdaj pricne z zaustavljanjem recimo v primeru taksne nesrece?

Mene pa zanima, kje je na sliki SJV1 ugotovil, da ima MB radarski tempomat?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
SJTV1, zanima me MB, za katerega si rekel, ce se prav spomnim, da radarski tempomat in vse ostale varnostne pritekline ne delajo cudezev, ceprav mogoce v tem primeru so. Bolj idealnih pogojev, kot je AC pa res ni. Jaz bi kar zaupal taksnemu sistemu, seveda z omejitvijo, da ce se eden pred mano poci, se bom seveda jaz tudi v njega. Torej, pred mano nikogar, 130kmh, koliko dalec nese radar in kdaj pricne z zaustavljanjem recimo v primeru taksne nesrece?

Mene pa zanima, kje je na sliki SJV1 ugotovil, da ima MB radarski tempomat?

Ima ga serijsko! Če ne bo celo AEB obvezen za vse leta 2017/18

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
tole bo kr glavna nesreča, romuni (zalega je zravn pr vseh večjih nesrečah, kdaj bo konc tega [cenzura] fakin materna, nej že zaprejo pofukane meje za ta ciganaraj) so najbrž prbil dol po klancu in se zakntal v kamjon pol je pa sam še pokal.

Sam js sm razumel kot da se je zgodila nesreča, ko se je vključil kamion iz počasnega na vozni pas, ker je pa nekaj km pred to nesrečo...
Pol zavajajo s podatki na zurnalu?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
kakšen bulšit je pa tole na žurnalu (pa ne da so oni krivi), majstr lapa, da je do prve nesreče pršlo tam, ko se zaključi počasni pas, a na posnetku onega modela se vid, da že lep čas voz po normalnem delu AC dol prot razdrtmu (počlo je tam,k je odcep za gorico al pa še mal poznej). in kaj majo zdej letne gume veze? glede na temperature je bil to clo plus, sej ni blo poledice al pa snega. in valda mediji to sam popadejo, razmišla tm na licu mesta pa nben.
d055.gif
Tisti mojstri niso tam zato,, da bi pojasnjevali ampak zato, da bi zavajali. Z namenom da bi zavarovalnice čimmanj izplačale, policaji čimveč pokasirali in dars nič kriv.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
dars je kriv tu samo to, da nima na vsakih 20m led table za sporočanje, ker eni jo očitno rabijo na vsakem koraku.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
izklopi sarkazem kamela:

na 20km bi pa res lahko bile te table....ni velik strošek....