Pri Razdrtem: trčilo od 30 do 40 vozil

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Animacija nesreče - http://www.24ur.com/novice/slovenija/animacija.html

Glede na število tovornjakarjev na naši mali avtocesti je verjetno najboljše čimprej spiz... ven z avta in za ograjo
smile-1.gif

13. jul 2011
2.677
626
113
Brez veze je zdaj kriviti DARS, bi se pa tudi oni lahko kaj naučili iz tega.
Ampak, če bo pod črto ostalo zapisano zgolj "neprilagojena hitrost", iz te moke ne bo kruha. Ker tudi "neprilagojena hitrost" ima lahko precej različne vzroke - lahko je zaradi objestnosti, neznanja, precenjevanja sposobnosti,... in verjetno še v največji meri omejene človeške sposobnosti adekvatno oceniti razmere na cesti. In tu bi lahko večjo vlogo odigral upravljalec ceste s promptnim informiranjem, ne zgolj puhlicami v stilu "prilagodite hitrost/reduce speed". Ni treba, da so table na vsakem kilometru, pač pa glede na potrebe - nekateri odseki so vremensko bolj izpostavljeni in ta je že en takih. Zakaj za vraga mora biti tam omejitev hitrosti zaradi burje cel čas, če pa večino časa burja ne piha. Mar ne bi bilo bolje imeti serije aktivnih prometnih znakov s katerimi bi, po potrebi, omejili hitrost - lahko celo še nižje?

Nazadnje urejeno:

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
žurnal je sam citiral, kar so povedal na konferenci, torej zavaja citiran model. animacija pa zdej kaže da je kamjon vozil po odstavnem pasu. zgleda živ bog ne ve kaj se je zgodil, glavn da so izdal par plačilnih nalogov.

sajkou, s klasa nima serijsko radarskega, ampak collision prevention assist (AEB), distronic je za doplačat pr večini modelov.

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
ja, ker prilagodite hitrost pa megla pač nista dovolj...

"prilagodite hitrost/reduce speed", mimogrede že prevod je beden, vrtijo po defoltu, ko nimajo česa napisati, tudi ko so idealne razmere za vožnjo.
Nekaj povsem drugega bi bilo, če bi pri Senožečah pisalo "Pozor! Zelo slaba vidljivost", zraven pa še znaka za možnost naleta in omejitev na 50 km/h.
Verjamem, da bi kdo še vedno vozil prehitro, večina pa bi razumela sporočilo. Ker "prilagodite hitrost" je zelo abstrakten ukaz. Najprej je treba pravilno oceniti razmere na cesti in se potem pravilno odločiti kakšna je primerna hitrost. Alter ubermensch-em je seveda takoj vse jasno, ampak v resnici je na cesti veliko ljudi, ki z določenimi vremenskimi razmerami nimajo veliko izkušenj. Poleg tega se razmere na razgibanem terenu lahko spreminjajo iz metra v meter.
Nikakor ne mislim opravičevati prehitrih voznikov, bi pa bilo zelo koristno, če bi odgovorni pravilno analizirali vzroke za to nesrečo ter iz tega potegnili tudi kakšne zaključke, kaj bi se dalo storiti da bi v prihodnje zmanjšali možnost za take dogodke.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
....(mimogrede, v takem imam navado da imam levo nogo na stopalki zavore, si prišparaš še kako desetinko za premik noge) ...

OK, skrajšaš za 0,1 sekunde. Za koliko se ti poveča zavorna pot, ker ti posledično ugasne motor in ti ABS ne dela več?
Nič. daš v prosti tek ...
Pri zaviranju na polno?
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Glede na animacijo so glavno pizdarijo zakuhali kamionđije??!!! Seveda tujih registracij ...
bonk.gif
Glede na animacijo (ki je verjetno bolj kot ne čisto ugibanje) je celotno zadevo zakuhal voznik poltovornega vozila.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Pa saj un "makaronar" ki je peljal 23 ton zeleza je takoj v kamero priznal da ni mogel ustaviti. In meni je zgledalo da je povedal mrtvo hladno. Kot bi bil s čim nafilan. Petrolovc se lani pri Logatcu takoj obesil, ko je videl kaj je naredil. Ta pa....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Danes v Dnevniku piše (kao analiza dogajanja) da je ukrajinski kamionđija zapeljal iz pasa za počasna vozila na vozni pas in pri tem upočasnil, vrhničan pa se mu je zaradi tega (izsiljevanje?) nainštaliral v rit...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.659
113
Kaj mi fali v brskalniku...ker mi ne odpira filmckov na 24kur?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
A un tovornjakar ki je nesreco zagresil prvi, bo odnesel samo z neprilagojeno hitrostjo, al mu lahko se kaj obesijo ?

nic mu ne morejo obesti, ker je umrl.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na planet tv http://www.planet.si/novice/cr...h-70-vozil.html (na 1min) je čist drugačna animacija.

Spodaj na slikah vidim, da edino na mercedesu gorijo zadnje luči. Je to varnostni mehanizem, ali pač slučajno ima še kontak al kaj?
Po eni strani se mi zdi fajn, da bi avto to dejansko imeli, sam po drugi strani je pa lahko napetost v kablih krivec za požar :/

Kar se tiče človeka z dashcam-om. Veeeliko je takih, ki jim je očitno to užitek se po ac vozit 80km/h, in pol prehitevat tovornjak s 95km/h. Jst ga ne bi nič kaj v nebesa koval, ker ko bo sonce ga bomo pa vsi preklinjal kaj mu je. Pa po tej nesreči bo vrjetno dobil še kako družbo.

Kapo dol pa unim dvema ki sta z lučkam laufala!!!

Glede na zapisnik, da je bilo 8 nesreče. Torej je samo 8 takih, ki so pravočasno ustavili dovolj daleč, da niso še od spredaj razbiti. Vsi ostali pa bodo pokasiral kazni?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
SJTV1, zanima me MB, za katerega si rekel, ce se prav spomnim, da radarski tempomat in vse ostale varnostne pritekline ne delajo cudezev, ceprav mogoce v tem primeru so. Bolj idealnih pogojev, kot je AC pa res ni. Jaz bi kar zaupal taksnemu sistemu, seveda z omejitvijo, da ce se eden pred mano poci, se bom seveda jaz tudi v njega. Torej, pred mano nikogar, 130kmh, koliko dalec nese radar in kdaj pricne z zaustavljanjem recimo v primeru taksne nesrece?

Mene pa zanima, kje je na sliki SJV1 ugotovil, da ima MB radarski tempomat?

Ima ga serijsko! Če ne bo celo AEB obvezen za vse leta 2017/18

Nima ga serijsko.