Pri Razdrtem: trčilo od 30 do 40 vozil

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
na planet tv http://www.planet.si/novice/cr...h-70-vozil.html (na 1min) je čist drugačna animacija.

Spodaj na slikah vidim, da edino na mercedesu gorijo zadnje luči. Je to varnostni mehanizem, ali pač slučajno ima še kontak al kaj?
Po eni strani se mi zdi fajn, da bi avto to dejansko imeli, sam po drugi strani je pa lahko napetost v kablih krivec za požar :/

Kar se tiče človeka z dashcam-om. Veeeliko je takih, ki jim je očitno to užitek se po ac vozit 80km/h, in pol prehitevat tovornjak s 95km/h. Jst ga ne bi nič kaj v nebesa koval, ker ko bo sonce ga bomo pa vsi preklinjal kaj mu je. Pa po tej nesreči bo vrjetno dobil še kako družbo.

Kapo dol pa unim dvema ki sta z lučkam laufala!!!

Glede na zapisnik, da je bilo 8 nesreče. Torej je samo 8 takih, ki so pravočasno ustavili dovolj daleč, da niso še od spredaj razbiti. Vsi ostali pa bodo pokasiral kazni?

bonk.gif
megla je bila in je zmanjšal hitrost. Kje je problem?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Danes na Primorki brez megle, le tam višje po Nanosu se je vleklo par meglic. In na vrhu razcepa Gabrk in še 1x na vrhu klanca od Senožeč utripajoče table "MEGLA"...
Na Portalu čez cesto pri Kozini pa klicaji in "pozor megla, 20 km"...

Zdaj pa bodo pretiravali
crazy1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a sem kje to napisal? in ne, ne bi se!
napisal sem dejstva, ki jih vidim na cesti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
a sem kje to napisal? in ne, ne bi se!
napisal sem dejstva, ki jih vidim na cesti.

Citat:
Kar se tiče človeka z dashcam-om. Veeeliko je takih, ki jim je očitno to užitek se po ac vozit 80km/h, in pol prehitevat tovornjak s 95km/h. Jst ga ne bi nič kaj v nebesa koval, ker ko bo sonce ga bomo pa vsi preklinjal kaj mu je. Pa po tej nesreči bo vrjetno dobil še kako družbo.

Tole si napisal.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

130 je maksimalna dovoljena hitrost na avtocesti. seveda lahko vozis tudi manj. zakaj pa ne bi? jaz ponavadi vozim med 100 in 110. ni ravno razlike, a iz kopra v lj vozis 110 ali 130, na prvem semaforju se itak spet srečamo

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
ampak teh tvojih maksimalnih 130 km/h je po števcu 140, če po števcu vozš 100 pa greš v bistvu mal nad 90. za take je magistralka al pa javn prevoz - razen če si električar
grims-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Jaz sem sel tam mimo danes malo pred 6.00.
Pred tem odsekom nobene megle, dva pacienta z zadnjimi meglenkami.
Na klancu za Senozecami se je zacela megla, potem pa kar naenkrat "stena" in si moral pribremzat, ne le spustit plin. Sam sem sel okrog 70km/ z nogo na zavori (klanec navzdol), mimo mene je mirno picil pacient s krepko cez 100km/h, seveda brez zadnje meglenke. Tako sem lahko iz prve roke videl, kaj mislijo nasi sosedje z rekom: Uzela ga magla. Avto je namrec dobesedno izginil/izpuhtel v megli pred mano. No, to je bilo nekje na dolzini 1km, potem naprej pa popolnoma brez megle.
Glede na vse to, ni cudno, da ni se vec taksnih nesrec.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Saj tisti ki gre 150+ v megleno steno ne rabi meglenke. Samo zmanjsat ne sme hitrosti.
Meglenko rabis ti, da ti ta v rit ne prileti
wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.659
113
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kaj mi fali v brskalniku...ker mi ne odpira filmckov na 24kur?
Adblock imaš preveč
smile-1.gif

Adblok sem dodal naknadno....moram se pogledat ostale stvari...adobe...nevemkajze...k je miljon te krame za dodat ko na novo rihtas komp...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, v rit ga lohk nabije drugi ki gre v meglo 180km/h ... itak folk nima blage veze kako vozit, tudi jaz se čudim da ni še več nesreč.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
ampak teh tvojih maksimalnih 130 km/h je po števcu 140, če po števcu vozš 100 pa greš v bistvu mal nad 90. za take je magistralka al pa javn prevoz - razen če si električar
grims-1.gif
Ce imas problem prehiteti nekoga, ki vozi po ac z 90km/h po voznem pasu imas ti problem in ne on.
evil.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa saj un "makaronar" ki je peljal 23 ton zeleza je takoj v kamero priznal da ni mogel ustaviti. In meni je zgledalo da je povedal mrtvo hladno. Kot bi bil s čim nafilan. Petrolovc se lani pri Logatcu takoj obesil, ko je videl kaj je naredil. Ta pa....

no, no, .... un petrolovc sploh ni vozil tistega vlacilca ...

obesili so pa ga, to je pa res ...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
problem mam k se tak as sprav prehitet šleper. najbrž v tvojmu slogu to dela v peti-šesti prestavi s še kar tretjino gasa, rokcami na deset do dveh in faco na vetrobrancu. pol pa po tej neverjetni prehitevalni avanturi še piše tuki na alterju kako so mu norci furt za ritjo vozil in blendal. na poganjavčka brž
grims-1.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Če se ne znaš prilagoditi razmeram na cesti in si nasploh primitivno govedo, pol so res zate vagoni. Zivinski.

Ne vem zakaj človek naredi 1000 KM po Evropi, pa se mu eden ne zalepi na rit, pol pa prideš v SLO in samo blendanje ter gnjavaza. Itak se p srečamo na prvem semaforju.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Jaz sem sel tam mimo danes malo pred 6.00.
Pred tem odsekom nobene megle, dva pacienta z zadnjimi meglenkami.
Na klancu za Senozecami se je zacela megla, potem pa kar naenkrat "stena" in si moral pribremzat, ne le spustit plin. Sam sem sel okrog 70km/ z nogo na zavori (klanec navzdol), mimo mene je mirno picil pacient s krepko cez 100km/h, seveda brez zadnje meglenke. Tako sem lahko iz prve roke videl, kaj mislijo nasi sosedje z rekom: Uzela ga magla. Avto je namrec dobesedno izginil/izpuhtel v megli pred mano. No, to je bilo nekje na dolzini 1km, potem naprej pa popolnoma brez megle.
Glede na vse to, ni cudno, da ni se vec taksnih nesrec.

In točno to je situacija, ki jo je mene najbolj strah. Koliko in "kako hitro" zmanjšati, da ne bom imel koga v riti in po drugi strani, da ne bom prehiter, če je pred mano eden, ki skoraj stoji.
V obeh primerih se jih bo potem na meni še nekaj ustavilo. Dokler so "samo" avti še imam nekaj šanse, če pa je kaki kamion za mano pa žena že lahko zavarovalnico kliče in sporoči kam ji naj nakažejo € iz moje police življenskega zavarovanja.
crazy1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
problem mam k se tak as sprav prehitet šleper. najbrŞ v tvojmu slogu to dela v peti-šesti prestavi s še kar tretjino gasa, rokcami na deset do dveh in faco na vetrobrancu. pol pa po tej neverjetni prehitevalni avanturi še piše tuki na alterju kako so mu norci furt za ritjo vozil in blendal. na poganjavčka brŞ
grims-1.gif
Kdaj si se pa peljal z mano, ker vidim, da res detaljno poznas moj vozni stil?
tongue-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Če se ne znaš prilagoditi razmeram na cesti in si nasploh primitivno govedo, pol so res zate vagoni. Zivinski.

Ne vem zakaj človek naredi 1000 KM po Evropi, pa se mu eden ne zalepi na rit, pol pa prideš v SLO in samo blendanje ter gnjavaza. Itak se p srečamo na prvem semaforju.

Zato ker je premalo kaznovanja.