Prestigio multipad 9.7 ULTRA.( MODEL 5197 )

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Sem včeraj vstavil kartico pa me je zanimalo če se aplikacije ki jih ali bi prenašal iz marketa nalagajo na to ali notranjo, sedaj pa mi ni jasno. nič drugega kot radovednost.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
originalno se nalagajo na notranjo. app2sd pa je zato, da jih lahko premikaš na zunanjo. Če ti ne primankuje prostora, pol ne pipaj in si ne delaj dodatnega dela.
Na zunanjo kartico si shranjuj slike, filme, dokumente...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Nekaj dnevna uporaba tablice mi je prinesla precej zadovoljstva vprašanj in tudi nekaj odgovorov. Zadovoljen z njeno vsestransko uporabo in priročnostjo, nekaj problemov pri nalaganju strani ki so odviso od zahtevnosti nalagajo tja do 10 sekund, Yu tube , odvisno od kvalitete slike HD striktno prekinja ostalo še gre,z vašo pomočjo sem uredil neke zadeve okrog moje nizkušenosti z tablico in še bo potreba. Na splošno zadovoljen ker je avtonomija baterije dolga, ekran zelo svetel in viden tudi na soncu, problem se pojavi edino pri rotaciji slike pokončno ali leže kjer zablokira in samo izklop aparata jo povrne v rotacijo, zakaj to ne vem, morda bo posodobitev programa prinesla popravek, upajmo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za youtube raje uporabljaj namensko aplikacijo.
za HD posnetke je možno, da je tablica prešvoh ali pa imaš počasen internet in ne more tako hitro naložit.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Pri vsakem posnetku n Yu tube je drugačen proces , eni se hitro naložijo tudi v HD tehniki in ni proglema z predvajanjem , zopet druge ki so HD je bolje da izklopiš HD in predvajaš kot navaden film , ja različno je od posnetka do posnetka. Sklepam da ena od aplikacij in sicer Prestigio eReader upočasnjuje cel računalnik oz. tablico, že ko se tablico vklopi rabi več kot pol minute da naloži to aplikacijo in razmišljam da bi jo odstranil vendar ne vem če jo lahko ker izgleda da je privzeta.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če je originalna aplikacija je ne moreš zbrisat, lahko pa jo onemogočiš;) To je kr fajn, da si vse tist kar ne uporabljaš ali izbrišeš ali pa onemogočiš.
Razen ne diraj aplikacij s čudnim imenom in takih ki imajo za slikco zelenga robotka. Te so sistemske in lahko kej zjebeš;)
Tale tvoj eReader lahko komot onemogočiš. Če pa bereš eKnjige pa vrjetno obtaja kakšen boljši app, ki se ne zaganja brez veze.

Gled YT, pa je mogoče odvisno na katerem strežniku je takrat video in kolk je zaseden. Ker niso vsi filmi samo na ene strežniku na svetu.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
je to še vedno pri nas best buy za približno tak denar (in ekran 10" in 4:3)?

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Ravno včeraj sem preizkusil Skype, in je šlo, na začetku malo zmede z vklopom oziroma potrdilom sprejema klica pa je ratalo, slika na začetku malo nejasna se je pozneje sama popravila, ni pa se popravil zvok ki je bil komaj slišen, te nastavitve z zvokom bom še moral urediti ker je slišnost kljub sprotnemu popravku na najmočnejše ostala zelo nizka komaj slišna , sem se pogovarjal z kolegom iz dalnje Avstralije in veza je bila ok,poskusil sem tudi kako mi nosi ruter in ugotovil da je meja nekje 30 metrov okrog hiše signal je bil 70 % .
1585340-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 1585340-Zajetaslika.PNG
    1585340-Zajetaslika.PNG
    303,5 KB · Ogledi: 119
Nazadnje urejeno:

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Včeraj in danes je imel mercator -20% popusta na en izdelek s kuponom iz reklamnega letaka ali časopisa, tako, da je bila cena 5197, 208€ (v hipermarketih).

Sam sem kupil 5080PRO za 147€, kar se mi zdi zelo ugodno.

LP

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
ma dej tale mercator samo drka [cenzura], nelojalna konkurenca....

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Prosim za pomoč, povlekel sem posodobitev ki je na voljo in sicer 1.0.12.- ko je posodobitev prenešena se dejansko izgubim in ne vem dalje., v enem večjem okencu piše da je posodobitev uspešno prenesena in da --- tu se dalje ne znajdem ker ne razumem Angleško.
Je kdo pripravljen opisati pravilen postopek ki sledi po prenosu posodobitve.ne bi rad kaj narobe naredil, sicer nekaj z prevajalcem teh stvari prevedem vendar mi je tu cela kolobocija., prosim in hvala za razumevanje.

NNxxNN

Pripravnik
30. jun 2011
39
0
6
Najprej se naloži na tablico nova posodobitev iz OTA serverja.
Ko je prenešen na Multipad se vam pojavi okno z:

Preveri posodobitve, Izberete Reboot
Po rebootu se Multipad zažene v Recovery systemu. Če se vam pokaže Android ikona z rdečim klicajem pritisnite gumb poleg gumbov za glasnost. Z gumbom za glasnost (-) se pomaknite na drugo vrstico: apply update from external storage. Pritisnite gumb Power, ki je poleg konektorja za polnjenje Multipada. Pritisnete Power gumb in odpre se vam novo okno. Z minus tipko za glasnost se pomaknete na update.zip in pritisnete power gumb, da potrdite nadgradnjo. Pričela se bo namestitev nove verzije sistema. Ne pritiskajte ničesar med namestitvijo!! Ko bo namestitev/nadgradnja končana vam se bo ponovno pojavilo okno Android system recovery in obstalo na napisu reboot system now. Pritisnite power tipko, da se naprava ponovno zažene in nameščeno imate zadnjo posodobitev.