Prestigio multipad 9.7 ULTRA.( MODEL 5197 )

iernei

Zelenc'
27. okt 2012
7
0
1
Počasneje lahko deluje le zaradi internetne povezave,ker se pač pasovna širina deli na dve povezavi.Drugače pa je ravno to smisel,da lahko do svojega-istega računa dostopaš kjerkoli z mobilno napravo,v tem primeru tablico.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
No vredu bo že držalo, malo sem gledal napajanje aparata iz baterije in mi piše da je na voljo še 29% energije, do sedaj se je aparat napajal iz baterije 8 ur in 25 min, polnil sem ga kar nekajkrat opažam pa da se doba uporabe aparata Prestigio 5197 ob enem polnjenju podaljšuje in to me pozitivno preseneča.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Zdejle testiram tole tablico. Vidim da nima bluetooha...WTF? Belkin bluetooth dongle je dela oz ga tablica ne prepozna. Je že kdo probal s kakim drugim donglom?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Tudi sam lahko potrdim da novi FW odpravi težave z nihanjem osvetlitve je pa tudi druga resnica da ene tablice tudi z starim FW-jem niso imele probleme z osvetlitvijo niti sam teh problemov prej ni bilo oz nisem opazil.

Sedaj ko že nekaj časa uporabljam to tablico opažam drug problem in sicer z povezavo na omrežje ruterja ali tablica ne zazna omrežja se odklopi med delovanjem iz omrežja ali pa javlja da je pretekel čas povezave na omrežje to zadnje me najbolj moti ker se to dogaja tudi med brskanjem po spletu.

Tudi z samo rotacijo je včasih problem ker ko se enkrat obrne v drug položaj ga nazaj spravim samo z kratkim pritiskom na tipko za izklop to se mi ponavlja včasih kar zapovrstjo.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Če ima kateri od lastnikov te tablice multipad 9,7 Prestigio izkušnje z modemom z povezavo na mobilno omrežje, me zanima katerega je najbolje uporabiti.Ne bi rad kupoval modem ki ne bi bil primeren za to tablico.

iernei

Zelenc'
27. okt 2012
7
0
1
S hitrostjo na enojedrnem procesorju pač je,tako kot je.Treba je izbirat programe,ki se najbolje odzivajo.Deluje pa HD video brez problema v MX playerju tudi iz usb ključa.Po novem sem navdušen nad brskalnikom Dolphin for Pad,ker je od vseh preizkušenih daleč najhitrejši in najodzivnejši.Zdi se mi še nekaj (nisem zdaj tega preizkušal z nekimi testi,ampak je pač občutek),da s privzeto android tipkovnico brskalnik deluje počasneje.Ko se stran nalaga,na določeni točki obstane in šele čez nekaj časa nalaga naprej.Drugače uporabljam MultiLing keyboard,v zadnjem tednu pa sem zaradi enega buga te tipkovnice v programu IMO (chat) uporabljal privzeto android in naenkrat slabša odzivnost brskalnika.Ne vem,mogoče pišem nesmisle,ampak pač občutek.

Kot sem že napisal,problemi z osvetlitvijo pri nizkem stanju baterije ostajajo tudi po posodobitvi,vendar samo,če je osvetlitev nastavljena nekje na sredinsko vrednost ali manj.Takrat se pri odklepanju zaslon ne osvetli tako,kot bi se moral oz.se sploh ne in še nekaj niha vse skupaj.

@retro
Težave s povezavo (doma) sem jaz imel na začetku,ko sem imel povezavo kriptirano (zaščiteno z geslom).To zaščito sem izklopil,ker itak živim bolj na odročnem področju.Problem je bil s samo povezavo na omrežje,po izklopu zaščite deluje normalno,ampak tu je glavna težava siolov modem (o teh zadevah že dovolj povedanega),ker nikjer drugje nisem imel niti najmanjših težav.Je pa res,da se po zaklepu tablica vsakič na novo poveže,sicer v nekaj trenutkih,ampak je v nastavitvah nastavljeno drugače (Ohrani povezavo Wi-Fi med spanjem-vedno).Mogoče preverite to opcijo,če je že seveda niste,čeprav meni ne deluje tako kot bi morala.Vsekakor pred nakupom 3g modema poskusite vse druge možnost.Če imate mobitel,ki omogača mobilno dt (wi-fi tethering),lahko poskusite tudi s tem,čeprav se potem na mobitelu baterija hitro prazni.

Še ena stvar,super na androidu deluje tako navadna fizična usb tipkovnica in miška kot tudi brezžična kombo varianta.Z dodatno aplikacijo External Keyboard Helper Pro se uredi še slovenski izgled tipkovnice in chat je potem enako tekoč,kot na pcju.

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Jernej@ jaz teh težav z nihanjem svetlobe res nimam in jih nisem niti ob nakupu imel, morda je stvar za servis.Z temi brskalnimi je tak --tak , je tudi ta Dolphin pad hiter pa tudi on ima svoje muhe, je pa lepšega dizajna .

Ta internet pa dejansko rabim modem in to zato da se mi ne bo treba mučit z iskanjem FRE linij, rabim takega v katerega bom namestil Tuš kartico in bo kompatibilen z to tablico, za doma ni problema ker gre na brezžični ruter za ostalo pa rabim modem.

Za to nihanje svetlobe pa res povprašaj na servis ASBIS kjer ti bodo vedeli svetovati, meni ne niha niti ko me že opozarja da je baterija na kritični napetosti.

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
S temi modemi je križ, jaz imam TEGA in ga goclever tablica ne zazna, celo na uradnem servisu jim ga ni uspelo spariti skupaj, čeprav na uradni strani piše da je kompatibilen
confused-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Pri teh zunanjih modemih je tako da mora podpirati Android, če ga ključek modem ne podpira je vse zastonj, tako sem izvedel danes iz vprašanja na servis Asbis.

Je pa bolj primeren WAN-usmerjevalnik .

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj se zafrkavate z usb modemi, če obstajajo namenske naprave (mifi) ali pa en rabljen android telefoncek z bolhe in dela vse iz prve in tko kot more. Pa še več ljudi se lahko hkrati priklopi gor, nič ti ne štrli iz tablce, lahko ga postaviš na okensko polico, če je kaj boljši signal...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
bolj govorim in pišem da samo nekateri modeli dostopnih točk podpirajo tablico Prestigio 5197 ultra bolj mešate stvari med sabo.Eden od modemov ki podpira povezavo tablice na Wifi je tudi Huawei e 5830, in še nekaj podobnih med njimi udi nekaj ZTE , vse ostalo NE podpira tablice naomrežje-torej najti nekaj kar je za to tablico in najti nekoga ki je sigurno preizkusil modem iz spiska na tablici ki bi podal svoje mnenje in izkušnjo, vse ostalo je brezpredmetno.
1635782-4480817177_f7ddefb7d1_z.jpg

Priponke

• 1635782-4480817177_f7ddefb7d1_z.jpg
    1635782-4480817177_f7ddefb7d1_z.jpg
    152,4 KB · Ogledi: 124
Nazadnje urejeno: