Hvala, tvoj odgovor mi je dal misliti. Po svoje imaš prav. Izhajal sem iz Nemške logike, da ne odpreš podjetja, če ne boš imel dohodkov vsaj 4000 na mesec.Čisto tako, pa brez zamere. Vidim, da mentaliteto že imaš pravo. Namesto, da bi gledal, kaj bi lahko delal IN PRI TEM UŽIVAL, ne pa da bo to obremenitev in da bi še nekaj malega zaslužil in zraven pobasal še subvencijo, če je že na voljo, ti gledaš kaj bi delal, KJER BOŠ DOBIL SUBVENCIJO. Čestitke, dobrodošel v Sloveniji, bomo mi zaslužili še za tvojo subvencijo, penzijo pa upam, da boš nemško imel, tako da nam ne bo treba še tega plačevati.
Moj razmislek je naslednji: če nimam druge službe v Sloveniji - ne mored odpreti popoldanskega samostojnega podjetnika.
Želim organizirati umetnostno zgodovinske avtobusne izlete. Vsak mesec en izlet (Dunaj, Milano....) za 3 dni. Računaj še 3 dni priprave in to bo dovolj dela za mene na mesec. Govorl sem z računovodskim servisom, kjer so mi povedali, da so minimalni prospevki 460 eur, raćunovodstvo 100 eur in podjetniško zavarovanje 150 eur. To pa znese že zelo veliko, če imam en izlet s 20-25 ljudmi na mesec.
Ni pa variante, da se izognem plačilu tega, tudi če ne bi koristil slovenskega zdravstvenega zavarovanja.