Preprodajalci

B81

22. jul 2007
37.738
11.012
113
Opozori ga na to ja, da bo še malo ceno dvignil
grin1.gif

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Danes okoli 15 - te ure me je s skrite številke klicala neka ženska.

Ali ste mi vi poslali mail?

Ne vem mogoče, kdo pa ste?

Irena.

Na kater mail pa in v zvezi s čim?

Na irena...ne vem v zvezi z avtom.

To pa ne. Za kakšen avto?

Renault laguno. Samo vi ste vedeli da sva jo z možem kupila od vas za 500 eur in je sploh ne prodajava dražje.

Jaz vam nisem nikoli poslal nobenega maila.

V redu, saj se da ugotoviti po ip naslovu kdo ga je poslal.

Jaz vam nisem nikoli poslal nobenega maila.

V redu, se opravičujem. Nasvidenje.

Nasvidenje.

Očitno je nek alterjevec poslal mail. Le kje je dobil njihov mail?
sprasujem se.gif

Jaz ga nimam.
ne-ne-1.gif

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Citat:
Uporabnik splash pravi:
Ne sekiraj se itak za tako ceno tega avta nebo prodal. Pač še en brezvestnež, ki bi za profit vpletel tudi svoje otroke.

Ga je očitno že prodal, saj oglasa ni več.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik bakugan pravi:Le kje je dobil njihov mail?
sprasujem se.gif

Jaz ga nimam.
ne-ne-1.gif
Če daš kontaktiraj prodajalca na avto.net po moje leti mail direkt na njegov mail.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ali pa zbrisal oglas in si prihranil sramoto.
Kakšno sramoto? Z nečim se je treba preživljat.
grin1.gif

Morda je pa ugotovil, da se je malo nategnil pri kalkulaciji
evil.gif
in bo imel srečo, če bo dobil tistih 500 EUR nazaj.
Mi pa nekaj v želodcu pravi, da se bo avto čez cca. teden dni znašel spet na avto.netu tokrat z nižjimi kilometri.
evil.gif
.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Kakšen problem? Za njega nas ve morda 200, od tega niti en potencialen kupec te gare. Le teh pa je v Sloveniji kar nekaj, zna biti tudi, da bo kdo nabavil to zadevo za na jug. Tako da, ne se sekirat. Bi pa bilo fajn opozorit, če se pojavi gor z nižjimi km.
A si napisal na pogodbo kilometre? Če jih imaš, ga bom jaz prijavil policiji, pa da vidimo, kako se bo iz tega izvlekel. Pol mu pa še davčno obesiš na vrat, če res preprodaja zadeve. Bi morala davčna hitro povezat stvari, če je bil v zadnjem letu lastnik 10-ih avtomobilov za dva tedna.

No, morda dajem preveč upanja v naše organe
grin1.gif
.

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Na pogodbi imam kilometre. Avto je bil res o.k. in
za nekoga, ki ga bo uporabljal. Kot sem ze rekel me je
zmotilo priseganje na otroke.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
"Renault laguno. Samo vi ste vedeli da sva jo z možem kupila od vas za 500 eur in je sploh ne prodajava dražje."

Tukaj bi jo moral prasati, ce so v Cernu koncno kaj odkrili, da po novem velja 950<500
evil.gif

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Ce sem natancen je rekla da oni tega avta ne
prodajajo. Nekaj pa je klobasala tudi o ceni,...
Od kod meni njen mail? Vse je bilo po gsm. Z "mozem"
kot zgleda vse skupaj. Ocitno jim je nekdo ki bere ta forum poslal neko sporocilo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
A si prodal avto?
A si dobil zanj toliko kot si si zamislil?
Če DA - ne jamraj; če NE - ne znaš prodajat.

Nakup/prodaja sta pogajalski veščini - kdor ne obvlada potegne krajši konec. In sploh ne vem, zakaj bi komurkoli spuščal ceno zaradi otrok - naj si poišče tak avto, kakršnega si lahko privošči.

Ko sem prodajal Mondea, sem ga prodal 1. kupcu. Takoj sem vedel, da je preprodajalec, čeprav je nekaj nakladal o družini, počitnicah itd.potem sva pa avto na taščo prepisovaja
wink-1.gif
Avto se je jasno v 1 tednu znašel na avto.net, seveda z višjo oglaševano(!) ceno. Popraviti je moral bunko na blatniku, dobiti rolo in pokrove koles.
Tisto, kar je bilo pri tem narobe je, da je zbil kilometre iz 235.000 na 175.000 - kar sem takrat na alterju tudi opozoril.

Če pa je na meni zaslužil 100 ali 500 EUR - bog mu požegnaj.

Kaj te sedaj boli? Da je nekdo sposoben prodati avto za 300 EUR dražje kot ti? Ali to, da si mu verjel, ko ti je nakladal?
Sedaj si na forumu izpadel ali nevoščljiv, ali hudo naiven - izberi sam in nehaj jokat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Bolj je naiven. Ampak vseeno... Tisti se je šel igro, zakaj se ne bi pa še mi šli igre...
Če ne zna prodajat brez laži, je tudi on hudo naiven ali pa butast, ker po verjetnostnem računu bo enkrat naletel na mino.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
In kaj si ti zdaj ves pameten?

Jaz verjamem, da še vedno obstajajo ljudje, ki niso takšni kot si ti. Pač, tipu se je človek zasmilil in avto ranga ca 500 EUR je nekaterim luksuz, verjel je, da je kupec v stiski. Niso vsi tako "pametni" kot se poskušaš prikazati sam. To, da ima nekdo občutek za človek je nekaj kar zginja, na žalost je bil človek izkoriščen in je to želel povedati na forumu. Morda je mlad, morda naiven, ne rabi pa biti skala od človeka kot ste nekateri junaki tukaj.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ko prodajaš, si moraš zastaviti ceno za katero želiš prodati in ceno pod katero ne greš. Usmiljenje, simpatije itd pri tem ne igrajo vloge.

To mi deluje tako kot oseba, ki najprej kakšno (tehnično) stvar zaletavo kupi, nato pa išče po netu če je dobro kupil in se zasekira vsakič, ko isti izdelek najde za nižjo ceno. Kriv je seveda prodajalec, ki je na njemu zaslužil. Hmm, mar prodajalci ne živijo od razlike?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Cena gor ali dol. Najbrž ni navajen ciganske narave, da se vsaka zastavljena cena zbija, kasneje pa se uporabi še prisego na otroke. Verjel je, da je v stiski in mu tudi nasedel. Že to, da je avto spravil v več kot vozno stanje, je samo za pohvalo. Nekateri ste se našli kako ste pametni in modri ter da se vam kaj takšnega ne more zgoditi.

Človek je v dobri veri prodal avto, najbrž pod zastavljeno ceno. Boli ga, da je bil nategnjen na nekaj kar je v normalnem svetu nedotakljivo. Če tebe boli to, da je samo prodal za nižjo ceno kot si jo je zastavil, potem svetujem, da prenehaš z delom, se zamisliš kakšen človek si in poskusiš ugotoviti ali je poleg denarja še kakšna druga stvar v življenju.

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Cena gor ali dol. Najbrž ni navajen ciganske narave, da se vsaka zastavljena cena zbija, kasneje pa se uporabi še prisego na otroke. Verjel je, da je v stiski in mu tudi nasedel. Že to, da je avto spravil v več kot vozno stanje, je samo za pohvalo. Nekateri ste se našli kako ste pametni in modri ter da se vam kaj takšnega ne more zgoditi.

Davidoff, hvala ti, ker si povedal oz. zadel poanto vsega.
Nekateri tega niso sposobni. Npr. tisti, ki si mu
odgovoril.
Lp

Človek je v dobri veri prodal avto, najbrž pod zastavljeno ceno. Boli ga, da je bil nategnjen na nekaj kar je v normalnem svetu nedotakljivo. Če tebe boli to, da je samo prodal za nižjo ceno kot si jo je zastavil, potem svetujem, da prenehaš z delom, se zamisliš kakšen človek si in poskusiš ugotoviti ali je poleg denarja še kakšna druga stvar v življenju.