Prepovedane burke

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

SDS predlaga prepoved nošenja feredž.

S to idejo se zelo strinjam, pa tudi sam sem jo v teh časih že nekajkrat omenil.
Dovolj je en dan maškar v letu!
aplauz.gif

fujtajksel

Pripravnik
4. sep 2014
170
5
18
Jaz bi prepovedal politikantske burke in nabijanje političnih točk z vzpodbujanjem ksenofobije. Mislim da pri nas to zaenkrat ni nevemkakšen politični problem. Zarad mene se lohk redefinira trenutni pravni red, ampak ne diskriminatorno. Pa tako da ne bo problemov s pustnimi šemami, motorističnimi čeladami, raznimi respiratorji itd.
Predvsem pa premislit zakaj je na naših plažah obvezen ženski MODRC.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik fujtajksel pravi:
Od kdaj je obvezen? Poleti na portoroški plaži še ni bil
stupid-1.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Hm.. Zakaj niso feredže enostavno prepovedal , ko so bili na oblasti.. ??? Pa ne da ima predlog kako vezo s trenutno begunsko krizo ??

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik fujtajksel pravi:
Jaz bi prepovedal politikantske burke in nabijanje političnih točk z vzpodbujanjem ksenofobije. Mislim da pri nas to zaenkrat ni nevemkakšen politični problem. Zarad mene se lohk redefinira trenutni pravni red, ampak ne diskriminatorno. Pa tako da ne bo problemov s pustnimi šemami, motorističnimi čeladami, raznimi respiratorji itd.
Ne razumem, zakaj bi bilo to ksenofobno, diskriminatorno ali kar koli že trdiš... Slovenija NIKOLI NI BILA muslimanska država. Zato če se to uredi zakonsko, je to popolnoma normalno za nemuslimansko državo sredi Evrope.
Če pa muslimane to moti, pa ni problema, se lahko tudi odselijo....

Če bi se jaz z mojo preselil nekam npr. v Irak, se tudi moja ne bi sprehajala po mestu v bikinkah, ker pač to tam ni dovoljeno in se ne bi zaradi tega skliceval na neko ksenofobijo ipd.

Tako da pamet v roke...
priden.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
Hm.. Zakaj niso feredže enostavno prepovedal , ko so bili na oblasti.. ??? Pa ne da ima predlog kako vezo s trenutno begunsko krizo ??
Mogoče zaradi tega, ker to takrat ni bil tak problem
stupid-1.gif

PS- sicer pa, na naslednjih volitvah voli Janšo pa bo kot premier to storil sedaj
evil.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Mogoče zaradi tega, ker to takrat ni bil tak problem
stupid-1.gif

PS- sicer pa, na naslednjih volitvah voli Janšo pa bo kot premier to storil sedaj
evil.gif
In danes je to večji problem, ker jih je na cestah mnogo več v burkah, kot pred dvema letoma al kaj ??? In , puklastega Ivana iz Lobčka jaz sigurno ne bom volil nikoli vel, kot zaenkrat kaže tudi bilokatereha drugega ovčjega pastirja v Sloveniji...Ivana iz Lobčka sem volil 2004 in mi je priskutil volitve na vekov veke..... Pa vseeno.... Kakor koli obrnemo je tajming zelo prozoren, da ne rečem politikantski...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.424
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

S to idejo se zelo strinjam, pa tudi sam sem jo v teh časih že nekajkrat omenil.
aplauz.gif

Če je na ulici v burki, me ne moti. Čim pa vstopi v bilokateri javni objekt (trgovia,šola, bolnica.....) pa naj se odgrne.

RTV pa naj še objavi v prispevku, kje je sedež SDS, da se tam kak musliman pridruži devicam in ne v kakšni šoli, trgovini itd.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi to je res.
Pred časom ko je neka čefurka z jesenic norela z ruto v vozniški so bili tiho

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Če je na ulici v burki, me ne moti. Čim pa vstopi v bilokateri javni objekt (trgovia,šola, bolnica.....) pa naj se odgrne.

RTV pa naj še objavi v prispevku, kje je sedež SDS, da se tam kak musliman pridruži devicam in ne v kakšni šoli, trgovini itd.

aplauz.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Pa če pustimo vnemar, prozorno politikantsvo in nabiranje točk, moram priznat da o burkah še nikoli nisem resno razmišljal, ker mi je v principu vseeno... Če pa takole na prvo žogo bi rekel, da se s prepovedjo, popolnoma približamo kozojebom v Saudski Arabiji... Postanemo jim enaki... Oni ZAPOVEDUJEJO, mi pa PREPOVEDUJEMO... Isto sranje, samo drugo pakovanje...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.934
6.012
113
Mene motijo maškare vseh vrst, razen za pusta na vseh javnih mestih, kar ulica je.
Vožnja vozila z masko ni dovoljena.
Prednjačijo obrezani.

V svoji hiši/ stanovanju/ dvorišču lahko hodijo oblečeno kakor želijo.

Kaj če bila cela pokrita, spodaj pa konkreten samomorilski pas in gasa, ko bi bila na cilju (recimo uredništvo radia Študent ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
Citat:
Pa če pustimo vnemar, prozorno politikantsvo in nabiranje točk, moram priznat da o burkah še nikoli nisem resno razmišljal, ker mi je v principu vseeno... Če pa takole na prvo žogo bi rekel, da se s prepovedjo, popolnoma približamo kozojebom v Saudski Arabiji... Postanemo jim enaki... Oni ZAPOVEDUJEJO, mi pa PREPOVEDUJEMO... Isto sranje, samo drugo pakovanje...

No potem pa le še malo razmišljaj in mogoče boš potem takole na drugo ali pa vsaj tretjo žogo že kaj drugače razmišljal, kajti zdaj primerjaš balone in kroglične ležaje.

Meni na splošno tudi dol visi, kako je kdo oblečen. Ko pa način oblačenja že lahko vpliva na mojo ali pa vsesplošno varnost, se pa ta hec oz. osebna svoboda neha. Če jaz ne smem vozit z masko na glavi (zato, da se mi med vožnjo ponesreči ne obrne in zakrije pogleda) ali pa uletet z motoristično čelado v banko (ker lahko predstavljam grožnjo v obliki roparja a se me ne da indetificirati), potem tudi burke nimajo kaj početi na glavah. Gre za splošno varnost na javnih krajih na podlagi prepoznave oseb, čist simpl. Doma pa mi je vseeno kaj počnejo oz. kako se oblačijo.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:

No potem pa le še malo razmišljaj in mogoče boš potem takole na drugo ali pa vsaj tretjo žogo že kaj drugače razmišljal, kajti zdaj primerjaš balone in kroglične ležaje.

Meni na splošno tudi dol visi, kako je kdo oblečen. Ko pa način oblačenja že lahko vpliva na mojo ali pa vsesplošno varnost, se pa ta hec oz. osebna svoboda neha. Če jaz ne smem vozit z masko na glavi (zato, da se mi med vožnjo ponesreči ne obrne in zakrije pogleda) ali pa uletet z motoristično čelado v banko (ker lahko predstavljam grožnjo v obliki roparja a se me ne da indetificirati), potem tudi burke nimajo kaj početi na glavah. Gre za splošno varnost na javnih krajih na podlagi prepoznave oseb, čist simpl. Doma pa mi je vseeno kaj počnejo oz. kako se oblačijo.
Se pravi... Ko se sprehaja po Dunajski ima lahko burko... Čim pa zavije v Mercator ali NLb, ali kaj podobnega pa jo mora odpeti....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
Ne. Še enkrat preberi moj post, sem lepo jasno napisal svoje mnenje.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

aplauz.gif

Če je na ulici v burki, me ne moti. Čim pa vstopi v bilokateri javni objekt (trgovia,šola, bolnica.....) pa naj se odgrne .

če pride do kakega res hudega varnostnega pomisleka potem tudi na ulici sicer pa samo v javnih ustanovah kjer take reči res nimajo kaj iskati - aja pa v avtu. avto vsi vozit odgrnjeni.
prepoved financiranja iz tujine... ja tudi to je kar smiselno. vse kar pride iz tujine zaplenit pa uporabit za financiranje policije.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Če se smem vmešati:

Burke so čista diskriminacija. Ne vem, kako bi bolj označil ljudi kot tako. Naprimer nacisti so označevali žide z obvezno Davidovo zvezdo. Krave na pašniku so označene z rumenim plastičnim "uhanom", itd. Čeprav vidiš najprej roge spredaj in "zadaj" (dobra krava je tista, pri kateri ne veš za sigurno, kje je spredaj ali zadaj
grims-1.gif
), se najbolj vidi ravno tista rumena značka.

Z burkami bi se pogojno strinjal, če bi si še muslimanski fantje obesili na kjurac pol kilski kamen in švedrali z njim prosto po ulicah Bagdada.

Nikakor pa po naših deželah!
ne-ne-1.gif
Mi imamo svojo kulturo, ki so jo naši dedje gradili 1000 let!

Nazadnje uredil moderator: