Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Spet se brani samo 1 stran, isto kot pri hitro vozecih.
Zakaj je pesec skocil na cesto ? Je slep/prizadet/ne ve, da je cesta nevarna? Brezglavno skakanje si zasluzi isto kazen, kot za prehitro voznjo.
e tako... vedno naj bi plačevali predvsem če smo v avtih in na motorjih, ker smo potem močnejši udeleženci v prometu,
kdaj bo pa šibkejšim jasno, da naj ne nosijo glave na prodaj po cestah in ob njih?
Zakaj sem jaz kriv za neprilagojeno hitrost, če mi kolesar ali pešec kot sneta sekira prileti pred avto, brez da bi ga sploh mogel pričakovati? Četudi se to zgodi v naselju, in pri maksimalni hitrosti 50km/h, bom nasankal kot šofer avtomobila, če ne drugače, pa moralno, kakšno globo ali kazen pa bo dobil drugi udeleženec razen zlomov in odrgnin?
Dajmo si enkrat v glavo vbit, da je treba okrog sebe zijat in ne biti vedno prepričan v svojo prednost! Tudi prehodi za pešce in kolesarske steze še ne pomenijo avtomatsko zagotovljene prednosti za uporabnike teh površin, le-ti bi morali tudi okrog sebe pogledati, preden se odločijo za premik! Pa se kljub vsemu temu kolesarji vozijo poleg kolesarskih stez, v nasprotni smeri po kolesarskih, pešci itak šetajo vsevprek po kolesarskih, kdaj pa kdaj tudi po cestišču, tudi tam kjer ni prehodov za pešce... in potem so to šibki udeleženci? JA KAKO, če pa jim niti zase ni mar! Ponoči neoznačeni, itd...